20101231

2010 ? 2011 ? ♥


Assalamualaikum and korang sehat ? hehe. lain tak aku nye intro ? KAHKAHKAH :P 2010 nak habis dah weyh. im gonna miss u ! act, 2010 nie byk kod pengalaman n kenangan. haha. paling hebat lah aku rase. tp, tak sehebat thun 2009. sebab ape, jangan tanye aku. tanye jiran sebelah rumah kaww. hehe. kalau dye pon tak tawu, adoih. mak tak tawu nak cakap ape lg, nyah. hehe. mak xkesah dehh. nyah buat-2 je lah tawu. :)


kenangan pahit lg banyak kot. haha. tp, serious aku nak bagi tahu korang, aku happy sangat. aku tak tipu. betul. haha. eh eh. silap lah. pade siapa yang tak nak tawu, hehe. sila pejam mate awk. :) rapat-2 taw, jangan bukak sikit pon. hehe. biar saye bacekan untuk awk. :P kalau awk bukak, saye cucuk mate awak. -__-


2010 punya azam, ehem ! ehe.. aku lupe lah. eh eh. aku tipu je taw, jangan percaya. aku ingat sebenarnye, tapi segan nak bgtahu kat korang. sebab aku merepek byk sgt. haha. :P aku simpan lg eh kertas keras yg aku conteng for azam aku 2010. dlm diari budak-2 aku. hehe. kebanyakkannye aku merepek about sekolah menengah. :)


duaribusepuluh. nama awk pendek. hehe. part yg manis and pahit, better aku cerita kan yg manis. first time, jejak kaki dekat sekolah menengah SMKDDS tu, perkara pertama yg aku fikir, budak-2 dye semua nye teruk. HAHA ! jangan salah kan aku, sebab aku dapat info yang tak baik je dari akak-2 aku tentang sekolah tu. so, aku rase takot. tp, 1 BETA buat aku rase SMKDDS tak seteruk yang aku fikirkan. :) dyorang semua best ! aku syg dorang lah. n__n





then, aku jumpa orang yang sepatutnye aku tak jumpa, dalam 2010 nie. tp, org yg aku sangke-sangka kan akan buat aku lalai or leka or seangkatan dengannya, telah buat aku berubah. aha ! berubah ape, tak payah lah cakap. tapi, berubah dari segi positif oke, haraplah. dalam entry blog aku sepanjg 2010 nie, byk jugak aku ceritakan tentang dye. tp, semuanya part aku kecewa dengan perangai dye. serious aku cakap, aku sedih sgt dengan apa yg berlaku. byk kali aku berusaha baeq kan keadaan and banyak kali aku putus asa. haha. ayat mcam bagus jeh, :') tp, alhamdulillah, semuanya baeq sekarang. :) aku byk berubah sebab dye, and kadang-2 perubahan aku tuh ada yg bagus untuk aku, ada yg tak. :P risau aku ! haha. 


kawan. aku sgt sgt sgt sayang kawan-2 aku sekarang and forever until ever ♥ hee~ sayang aku tak ? ;) tahun 2010 nie, aku rasa, kawan-kawan aku yang banyak jaga hati aku. aku tak rase yg aku jaga hati dorang. and aku rase, aku lah yang paling banyak bg masalah kat dorang, kan ? angguk jeh. anyway, satu jeh yg aku suke kt kwan-2 kelas aku, dorang suke tolong org lain. :) eh eh, byk sebenarnye. tp, yg buat aku syg dorang lebih, dorang suke bantu aku. haha. aku jeh yg pemalas nak tolong org lain. :P so, aku tak tergolong dengan dorang yg rajin-2. hehe. ;)

ade yang sengal-2 pon, dorang bagus oke ? 




syg kowang la !

yg buat aku rase 2010 kenangan paling hot ! empat kali kene sebat dengan cikgu-2 sekolah. haha. bagus tak ? bagus kan. clap ur hand ! kahkahkah ! :) dengan pengetua sekolah 2 kali beb ! hebat tak aku. haha. belom kira kene marah dengan dye. ala, marah tuh perkara normal kan ? so, aku tak rase itu hebat. haha. 2 kali tu, sume sebab 'DATANG LEWAT KE SEKOLAH- NUR SAIYIDAH BINTI ZAINAL- 7.50 PAGI- 1 BETA' hee~ cantik tak ? bakal pengawas tahun depan, hehe. tengok-2 lah name pakwe awak yang seorang nie, ada BANYAK nama dye. haha. sukesukesuke. XD

yang lagi dua tuh, sebab tak bawak buku teks sivik and tak tukar baju senaman lepas rehat. haha. hampeh betul. tak bawak buku teks pon kene jugak. nasib baik rotan cikgu khalil uwh, nipis and kecik jeh. tak de lah merana tangan aku. :P part tak tukar baju senaman uwh. aku rase nak nangis. tak focus aku belaja lepas tuh. nasib baik mase terakhir. huhu. pedas weyh ! berkesan 2 hari tgn aku. menggigil jeh. tak pasal-2 kene. hurm. sedihsedihsedih. :') tapi, aku happy gilos lepas uwh, aku tak pernah kene rotan lg dengan cikgu uwh. haha. cikgu zairol. sebab sume nye aku buat dengan hati-2. tak ade buat silap pon bila subjek dye. haha. erk, kalau subjek yg dye ajar kelas aku tuh, MATHEMATICS. sila jangan percaye bahawasanya aku tak pernah buat silap. haha. math aku hancur.

tapi, aku suka semua benda yang berkaitan dengan nombor, salah satu nya DUIT. :P sampai amir kata kat aku, aku gilos kan duit. eh eh. tak-tak-tak. mane ade. aku suke kan duit. bukan gile kan duit. lain tuh. hehe. :)

puasa 2010 aku rase paling cepat ar ! haha. tak rase berpuasa pon. nak kate tak penat, aku rase lagi penat dari tahun-2 yang sebelum nie. sebab sekolah rendah rumah aku dengan sekolah tak lah jauh mane. naik basikal jeh pon. :P sekolah menengah ni lagi penat, rumah jauh, balik lambat, naik bas. hah ! tuh korang tak tawu lagi, kalau ramai yg naik bas, aku dah macam sardin kene himpit-2 and kene berdiri lak tuh. :P segan weyh. tp, daripada aku balik lambat and duduk kat sekolah lame-2 better lah aku berebut-2 naeq bas and sampai rumah boleyh membongkang. :P aman dunia.

family. yeah ! memang sampai dunia akhirat, aku syg family aku ♥ tak payah lah cakap kan, hee~ cuma semua orang dalam family aku bertambah tua lah kan ? aku tak eh. aku sentiase muda. HAHA :) rahsianya, aku sorang jeh taw. haha. cuma, aku nak bg tawu sesuatu lah. banyak kan tengok kartun. haha. nanti orang cakap, 'ish ! ko ni mcam budak-budak lah !' haha. macam pon boleyh lah kan ? asalkan orang lain sedar yang kaww nie masih muda. :)

blog ? yup ! aku semakin rajin merepek meraban me.. segale me.. lah. haha. dan akhir-akhir ni aku dah start malas balik. HAHA. tak de mood. xde mood bila memikirkan aku tak baca buku untuk exam selase nie. ehh ? selasa nie ? korang jangan buat-2 lupa plak. and buat2 jeh lah paham ye. sekolah kitorang nie special. haha. :) jap jap jap. adakah exam bermula hari selasa minggu hadapan ? ouh tidak. tolong bagi tahu saya maklumat yang lebih terperinci. saya tak tahu pon hari selasa ini exam apa. tapi, saya berpendapat hari pertama exam bermula, biasanya bahasa melayu and sahabat baiknya sejarah. kadang-kadang bahasa melayu ini, macam lalang. dia ada dua subjek sahabat baik. sama ada sejarah atau geografi. 

woah ! aku takut time exam nnty aku nye penulisan teruk. haha. aku tulis blog pon gune bahase pasar. no-no-no. bahasa melayu penulisan ade ke ? ceyt ! jangan lah ada. mati aku. huhu. eiyt, kepada pelajar SMKDDS, haha. atau senang pakwe dan makwe-2 saye, tolong saye ? hari selasa or hari kedua bukak sekolah nie, exam ape? :P

wesh ! 2011 aku, aku harap.. semua yang teruk mase 2010, tak berulang mase 2011. sgt sedih dengan ape yg berlaku. hurm. yeah ! aku tak mahu sejarah berulang kali kedua. :')
go ida go ida ! chayok ! fighting ! and semua lah. haha. :) 

ida sayang kau orang semua ! 


p/s : woott woott ! esok befday abah ! haha. buat kek jom ! :) heee~ best nyew. :D




saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101230

tak ade kene-mengena :) hihi


cakk ! heyy heyy, rajin aku hari nie. hehe.
semalam penat gilos. ehem ! sebab ape, tak payah lah gtaw. daripade korang terase, baeq lah aku sorang jeh terase. hehe. yup ! aku akui, tulis blog nie memang kene menjaga hati ramai pihak. betol tak ? sape setuju, sila senyum nampak gigi sampai habis bace entry nie. :D hiiii~

macam-2 hal dorang sume nie, korang kene lah respect aku. jangan lah maen cekaww jeh. klu korang respect aku, aku respect korang balik. aku harap, selame aku ber-blogging nie, aku tak pernah sakit kan hati mane-2 pihak. haraplah. kalau ade, aku mintak maaf sgt-2. aku bukan nye kenal org yg dtg blog aku nie. name pon blog nie terbuke untuk sesape jeh yang nak bace.
kalau tak, dah lame aku privacy kn blog nie. aku xnak lah kecoh-2 privacy kn blog lah, itu lah. huhu. 

oke-2. entry kali nie xde kene mengena dengan bebudak blog eh ? hehe. aku nak nasiht kn kwn sekolah aku jeh. ceyh ! macam baguz jeh aku nak nasihat-2 kn org. ye tak ?
xpe xpe. aku harap, dye bace lah entry aku kali nie.

hurm. setiap kali kalau kita nak memulakan persahabatan, perlulah dengan care yg baeq kan. care yg memang ikhlas. bukan sebab terpakse, or senang ckp HIPOKRIT. kalau aku lah, mula-2 memang lah aku ade rase malu, then dh lame-2 baru boleyh tegur, borak-2, gelak-2. memang care aku. aku tak macam org lain. senang berkawan. aku mmg pemalu. AHAKS ! :P
bukan pemalu yg sengal-2 tuh, aku tak suke byk ckp and kalau aku tak kenal org tuh or tak rapat nan orang tuh, memang secare automatik mulut aku terdiam and tak ade topic nak bual. yeah ! itu aku. :)

aku pernah jugak berangan nak jadi org yg byk ckp nie. :P

tp, kwan aku nie lain. memang dari first time aku kenal dye, dye memang happy go lucky ar. memang mulut dye ringan tegur org. aku yg dh lame kat situ pon, xde lah macam dye. dye yang tegur aku dulu. hehe. sengal kan aku ? memang rapat gile ngan dye. 

bila dah masuk sekolah menengah nie, kitorang terpakse lah berpisah kan ? sekolah lain-2.
so, aku dengan dye dh jarang contact. dye duduk asrama.
bila cuti jeh, aku selalu lah lepak-2 ngan dye. setiap kali kitorang jln-2 ke, musti dye sedih.
aku happy, tapi, dye sedih. pelik jugak aku. huhu. semalam, aku tanye dye. 
rupenye kawan-2 sekolah dye tak sesuai dengan dye. okeyh, aku paham sgt. 

kan aku dah kate, dye nie memang rajin tegur org, rajib bercakap and sume nye lah. kerja dye, asik nak jage hati org jeh. hati dye, tah sape jage, dye tak kesah pon. asalkan hti org uwh happy jeh bila dengan dye. hurm. bile jd camnie, aku tak happy weyh ! dye asik sedih je. tp, depan-2 dye pure-2 happy. ape nie ? tak best ! 

aku tak boleyh salah kan dye, dye nak jage hti org. kwn-2 dye yg pelik. 
bile kwn aku nie banyak ckp, kwn-2 dye merajuk dengan dye. heyy! korang pelik tak ? pelik sgt. alasan kwn dye merajuk, 'kwn dye seorang yg pendiam and kwn aku seorang yg byk ckp'
ehh ? salah ke, kalau aku lah. aku lg suke kwn yg byk ckp, senang nak bwk berborak. :P
hurm. pening-2. penat gilos aku melayan duke dn lare dye spnjang ade kt hostel. hurm. sabar je lah. dugaan. 

heyy-heyy. nak tawu tak ? fahmi yg aku minat uwh, ade aweks. auww.. cun meyh! hehe.
follow dye. serbu blog dy. hehe. xde la. :) gurau jeh. follow aku lah ! haha :P

p/s : phone aku dh mereng. setiap kali aku on jeh, dye ckp insert sim. gilos ! menci aku. mcm mna nak mcg nie ? argh !! ade sape-2 pndai nak buat dye sehad ? haha. mane tawu awk bg dye kiss, terus elok dye. phone sye nie gatal ckit ! haha. :P


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

Teruk Tak Kami ?


hoyy ! Malaysia menang malam td kan ?
haha. syabas bebeh ! syg  kowang laa. :)

oke-2. seriously, aku sudah jatuh hati sama Khairul Fahmi, penjge gol !
haha. gile tak ? aku suke dye sebab dye pndai tngkap bola. hehe


mase kat stadium nasional, malaysia dh menang dulu kan ? hehe !
like like. 3-0. pastu, ade pulak kecoh-2 cakap org malaysia men laser. pastu pnjage gol indon, markus uwh dh kecoh-2. muke nak nangis jeh. hehe :P
buang mase tol. time aku tgk nie, abah ade kat rumah. kitorang tgk same-2. hee~ kitorang adeq beradik dh xde rupe budak perempuan dah. sume macam owg gilos tgk bola. haha.

yew lah, kitorang sume lima-2 perempuan. tambah mak. family aku ade 6 org perempuan and abah aku sorang jeh yg lelaki. hehe. so, abah aku kene lah terima ape-2 yg kitorang bebel. hehe :)
pompuan kan mmg susah nak berhenti ckp ? haha. lg-2 dpt kitorang adeq beradik. sape-2 yang tgk bola ngan aku satu family, memang bengang lah. kitorang suke selit-2 kan cerite mitos time tgk bola. haha. kdg-2 kitorang ckp psal mase kecik-2 maen bola lah. hampeh ! memang kecoh ar rumah aku. sampai abah aku kate nak keluar. sebelom keluar uwh, abah aku kate, "malam nie indon menang 2-1 nan malaysia"

hehe. abah tgk bola kat kedai lah tuh, ingat aku tak tawu ke ? haha.
baru jeh start men, abah dah start kereta, keluar. hee.. musti lelaki rase tak best tgk bola ngan perempuan kan ? suke bebel-2. haha.
cam tuh lah kitorang at umah. :P 

mase pertame uwh, pemain malysia kerja dorang jage pemain indon jeh. dorang xnk attact. betol tak ? buat aku penat jeh tgk dorang. kejap ke kiri, lepas indon dpt bola. sampai kat kanan balik. tak senang duduk aku. :P mase kedua uwh, dorang dah mule attack. aku suke ! sebab Safee uwh dye dpt gol kan. yeah ! mase uwh, mak aku dh bangun gi masuk tandas. 
kitorang adeq bradeq jerit gol jeh !! mak aku terus keluar. haha.

mase tuh, aku rase.. macam nak tiup wissel jeh suruh mase tamat. haha.
malaysia dh dpt 4-0 ! bahagia jeh :P
gilos power ar shahrul uwh bawak bola sampai kt safee, safee terus kick masuk gol ! 
S M A R T ar ! si markus uwh, mcm owg gilos jeh. dye mcm tak caye mlysia dh dpt gol.
safee dah lari-2 banggee~ si markus uwh terus siram-2 air kt muke dye sendiri. pelik aku. hehe. maybe dye rase nyesal gile tak jage gol tol-2. haha
padan muke ! :D

pastu, tetibe jeh pemain indon, nasuha uwh gol kan.
mcam kene sampuk aku time uwh. hahah.. kakak-2 aku dh terdiam. sume mcm ape jeh time uwh. menci aku. bangge si nasuha uwh. haha. :P

then, ridwan pemain indon uwh, gol kan lagi sekali. ish ! tamak dorang nie. 1 jeh dh lah. nak lebih-2. ish. mase uwh, tak sangke-2 dpt gol. ala, sume sebab sorang pemain indon uwh, dye try nak gol kan, fahmi dh nak tgkap bola uwh. tp, terlepas. so, dpt kat ridwan, ridwan uwh cepat-2 kick. fahmi lmbat pulak bangun. dapat lompat rendah je. huu. sengal jehh.

kerja kitorang adeq-bradeq asik nak kutuk-2 jeh. haha. gozanles lah, firman lah, hamka lah. haha. sume pemain indon kitorang marah-2. kitorang gelak kn gozanles uwh, kitorang ckp gozanles uwh asik offside jeh. kalau indon offside jeh mesti sebab gozanles. haha.
serious betol ! dye asik-2 offside. pastu bajet nak gol kan, tp tendang senget-2. gozanles uwh kakak aku nye ! haha. fahmi aku punye ! :)
eheh ! sorry, aku maen ckp jeh. kalau ade yg tak kene ngan pendapat korang, sorry again. :P

mase dh habis, aku n kakak-2 aku sume nak melompat dah. haha. tah ape yg kitorang hepy sgt. maybe sebab dpt tgk muke mat-2 dan minah-2 indon kt situ sedih gilos. hehe. teruk tak ? jahat kan aku ? hehe. punye lah susah mase uwh nak hbis. haha. ape lahh.. 

4-2 ! yeah ! hebad ar. syg sama kowang ! :) go fahmi go fahmi ! haha. erk, ade kene-mengena tak ? lalala~ oke-2 aku tukar, go KUNA go KUNA ! haha. :)

ps : mak aku kate, indon kalah sebab caye sgt kt sotong Gudel uwh, Khurafat beb ! :P
tp, abah aku kate indon menang mlm nie, 2-1 ? hebad abah aku ! haha. abah aku xde sotong okeyh ? mak aku pon xde msak ape-2 yg berkenaan sotong semalam. haha.


pernah terpikir nak maen hujan mcm dulu-2 tak ? aku nak sgt ! tp, ehem ! mak aku kate ...


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101228

Thank You Awak ♥


Salam and heyy !
hehe. korang okeyh ? gud ! aku suke kalau korang oke. hehe :)
okeyh ? aku byk gune perkataan okeyh, oke ? haha. jgn fening-2 oke ?
lalala. awk oke ?

HAHA. aku gilos. :)
heyy, thnxs to Umar ♥ awak dah bagi kat saye dua award kan ? hee~ sorry, lambat pulak nak tampal kt blog. 

hri tuh nak tampal, tp gam gajah + harimau + gorilla + dinosaur + badak dan keluarga + ayam dan itik sume dah habis.

hehe. :)


tag ? okeyh-2. nanti aku jerit kuat-2 kat blog orang yang aku nak bagi. hehe. sila pekak kan telinga :)


award nie, ade soalan sikit-2. hehe :) meyh aku jawab. 

♥ Pendapat pade blog eita ? ♥ best ! hehe. suke singgah itu blog :) ♥ tempat yang korang nak gi sgt ? ♥ nak gi Korea, tempat Han Chae Young ♥ Jae Hee berlakon :) auww ! gilos lah. suke dorang. time Jae Hee tuh berlakon movie Yoo Hee the Witch uwh, dye nampak macho ckit. hehe. dye ngan Chae Young uwh nampak bodo-2. haha. tp sweet. ♥ hehe. Saranghaeyo ! ♥ ♥ 3 perkara tentang diri anda.- ehem ! haha. aku malas study nie. :P- suke gelak :D- suke cakap 'Saye Suke Awak' hehe ♥

okeyh, terime kaseh awk. :) wiitt wiitt : kucing aku sakit. haha. kecian dye :( 

aha ! saye suke awk. haha. 







saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101227

SEKOLA ? :)


Assalamualaikum awk ! eh eh ? awk kenal saye ? haha.
dah sarapan ke belom ? cepat-2 mkn. kejap lg dh kol 12. jgn sarapan lg. korang harus tlong mak korang kt dapur dah. haha. betol tak betol tak ?
jangan tanya kenapa aku masih menulis blog eh ? hehe. mak aku dah masak. :P

tawu tak ? nanti aku dah nak masuk sekolah balik !
argh ! tidak.. malas nye. huhu. oke-2. sebenarnya, nak masuk form 2 nie or nak masuk sekolah nie, aku tak rase malas pon. heee. yang buat aku malas nie, time nak jwb exam. 
ahah ! malas lah awak. aku tak baca apa-2 pon. haha. bagos tak ?
contohi saya. peace ! :)

aku cume buat latihan math and geografi !
ehem ! rajin tak ? hehe. :)
lepas tuh, aku pegang buku science and sejarah. pegang je taw. jangan salah sangke. hehe.
ini bermakna, nur saiyidah binti zainal bin zakaria bin.. eh eh. aku dah melalut. hehe
tidak study ! aku bangge. hehe. :P

pagi tadi a.k.a pada jam 7.42 pagi, saya dah bangun untuk mandi dan bersiap-2.
nak buat ape ? gi sekolah lah, belaja ! haha.
xde lah. aku gi beli buku. hehe. :)
merempit beb ! naik moto. hehe. laju gilos ! sekejap jeh aku jadi minah rempit. HAHA :D
ingat kan jumpa lah kwn-2. hasilnya, aku jumpa bebudak sekolah rendah aku jeh. haha
adoii. time nak balik uwh, aku naik bus lah. hehe. tgh duduk, nampak pulak awek saye dengan adeq-2 dye tengah makan. adoiyh. tak ajak saye eh awk !
sampai hati. hehe. tak pe tak pe, makan elok-2 eh ? haha. 

saye syg awek-2 saye ! haha. 



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101221

Heyy ! Heyy !! :P


Assalamualaikum and selamat pagi korang !
PAGI ? heee~ BANGGE~
korang korang ! hari nie bangun awl. haha.
erm. cakap ape ?
tahniah ar. haha. ape lah korang nie. bukan senang nak bgn awl nie. :P

hari nie aku bangun awl gilos !
mandi pon awl gilos.
haha. sume gilos-2. :P kol 6.30 dah kene bangun and aku terus mandi.

hee~ aku teman mak aku gi hospital lor. amik darah.
woott woott ! baeq lah aku keluar teman mak aku dri aku dok umah je kan ? :)
dapat topup free. hehe. mak belanje.
shh ! jgn gtaw kakak-2 aku yg len. lg pon, aku mmg tgh pokai. so, tggu abah or kak long jehh yang masukkan topup. bile ntah pon aku x taw.
haha. syg mak ! 


cak cak cak !! cicak man dtg !
haha. dpt award from Sis Atirah
hee~ ikut dye lak. sis, sis, sis. haha.
oke-2. thnxs syg. :)

perlu tag ka ? haha. sume award nak ade tag kan ? aku tag 3 org jehh boleyh ?
hehe. yang bertuah !


oke-2. tuh jehh. :)

so, yg lom bangun uwh ! bangun-2 !
jangan malas-2 nie. gi tlong mak kaww basuh baju. hehe. kalau aku leyh bgn awl, asl korang ta leyh lak ?
HAHA. :P hari nie je kod ^^




saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101219

Happy ?


heyy-heyy. sihat ? intro yg same. HAHA. relaxs laa. korang bagi idea intro baru untuk aku memulakan entry okeyh ? ;) hee~
so, Assalamualaikum and, korang sihat ?
hehe. lg afdhal kan ? :)

aku rase, dah malas nak tulis entry lah. hehe. but, dont worry. hari-2 aku on9 and klu nak tye pape, aku jwb okeyh ? tp, sila hntar kt message lah. hee~
name je online, tp. aku offline. KAHKAHKAH ! :P
malas deyh, nanti aku kene layan sameon-2 yang aku tak kenal. 
hehe. mesti korang nak ckp,
"ek eleyh ! buat ape ko approve dye, tp ko tak lyn ? bengong tol budak nieyh. cacat !"
haha. agak-2 lah weyh. jgn ckp cm uwh. HAHA. 

aku pon tak tahu asal aku approve jehh setiap orang yg hantar requests.
maybe, dulu-2 aku suka sgt dpt ramai kwn. HAHA. tp, sekarang, baru lah aku tahu kenapa kakak aku marah-2 dengan aku sebab approve jehh org yang tak kenal. wekk. hehe :P
so, sekarang nie. ade 96 friend requests. heee~ 
saya nak tunggu sampai 1000 boleyh ? HAHA.
tak dehh lah, aku dah approve sorang-2, yang mane aku dpt rase oke ? hehe.

oke-2. dont worry lah. aku tetap blogcrawling kat belog-2 kau orang yang comel-2 tuh.
hari-2 ! betol. tak tipu. hehe. tp, yang aku rase blog dye membosankan uwh, aku tak stop lame la.
lagi-2 sekarang ini, kak ngah aku ada kat rumah. ehem ! dye suruh aku letak name dye dlm entry nie. hee~ Siti Nurhafizah ! HAHA
bertambah malas lah aku nak tulis blog nie. better aku golek-2 depan tv dengan kakak-2 aku. haha.

erm. aku happy lor. tahu sebab apa ? aku dapat kenal dengan kawan aku punya kawan.
heee~ anda paham ?
Alhamdulillah. faham pon awk semua.
HAHA. yang mana tak faham tuh, saya harap awak faham lah. :P

okeyh, nama dye Syahirah.
dye suruh aku panggil dye, syera. hehe. oke-2. aku panggil dye syera la.
kawan aku tu, Nor Humairah Hasmie, dye kan sekolah agama kat kuantan.
so, aku kawan dengan kawan sekolah dye lah. dah faham dah ?
hehe. bila aku dah kawan dengan budak sekolah agama nie, aku rasa..
hurm. ape ek ? hehe. aku rase seronok lah. setiap kali kitorang reply-2 comment, musti dye ada selit-2 kan psal islam, tentang nikmat-2 yang Allah dah bagi kat manusia. yeah ! aku seronok ko tahu ?

so, Alhamdulillah. aku jumpa lagi kawan baru yang boleh bimbing aku. :)
Alhamdulillah jugak, sebab aku ada kwn-2 macam korang. <3

hee~ korang ! korang dah tengok Rapunzel: A Tangled Tale ?
yaww ! best syg ! sape-2 yang blom tgk, rugi korang. 
siriyes aku cakap, aku nak bg 5 stars boleyh ? tak boleyh ? ape ? HAHA. 
dengki lah tu. :P best lah. lg best dri Alice In Wonderland. HAHA. sye dah berubah hti :P siapa-2 yang cakap tak best uwh, memang poyo lah korang. 
maybe korang akan cakap, 
"eleyh, cite budak-2. ko boleyh lah tengok. aku dah besar, mane tengok sume nie. ish ! wekk. tak besh tak besh ! :PP"
eiyt, gitu pulak eh ? hehe. lantak lah korang nak cakap ape.
ish ! kalau kak long aku yang dah tua bangka uwh, 23 tahun. boleyh gelak-guling dlm cinema 
uwh, korang yang baru 50 tahun cakap tak best ?
wesh ! dahsyat !
HAHA. tolong abaikan ayat budus aku kat atas tuh :)

ehem ! bukan kehendak aku nak tunjuk bukti nieyh kat korang sume.
nie sume angkara kak long aku.
ish ish~ segan. HAHA. :P

aku sudah mule jatuh cinta sama flynn rider.
HAHA. dan juga eugune. hee~ saye suke awk. <3
maximus pon okeyh gak. :P 


awak awak awak. hee~ agak lambat kan saye tengok movie nie ?
mesti korang kate aku lmbt. hehe. yew lah. time nak gi jehh, sume ckp busy lah.
malas la. and seribu satu alasan. kesian kan sye ?
gile best ar aku cakap. nak tgk lg boleyh ?
hehe. awak tgk lah boypren saye pegang pan uwh. auww ! cumel
HAHA. dye tuh penyamun pun, saye suke. <3



♥ Flower gleam and glow ♥ Let your power shine ♥ Make the clock reverse ♥ Bring back what was mine ♥ Heal what has been hurt ♥ Change the fate design ♥ Save what has been lost ♥ Bring back what was mine ♥ What once was mine ♥

hee~ nyanyi-2.. nanti rambut korang jd shine-2 cam rambut rapunzel uwh.
aku dah try, jadi weyh ! HAHA :)

hee~ tengok lah header aku tuh ? dah tengok dah ?
tak nampak ? aiseyh. nie sume lah yang buat aku nak tunjuk kat korang lg nie. hehe


haha. balik jehh dri tgk movie nie, aku buat header. HAHA
woah ! siriyes. nak tgk lg. :)

ada sape-2 nak ajak aku gi tgk wayang lagi ? hee~ sye syg awk ketat-2 lah. 


cak cak cak ! sye suke awk berempat + lima. = kuali awk tuh. hee.
mak awk yg jahat pun saye suke, HAHA


hee~ tengok lah pandangan membara dye tuh :)







saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101216

erm.. AKU tak PAHAM.



Salam awk-2 sume. heee.. entry yg lepas agak emo kan ? haha. abaikan je. saye xde mood time tulis, mmg la. :P heyy, td tengah dok melayan facebook, aku trnampak muke JB. apakah itu JB ? ouh. kejam nye awk. haha. Justin Bieber kan ? tak kenal jugak ? xpe. awk x yah kenal dy. haha


okeyh, ape yang saye nmpak dlm gmbr uwh. erm. argh ! saye sedih. haha. sye kan pemint jb, bila nmpak gmbr uwh, sye rase marah. HAHA. tp, ape saye boleyh buat. pendapat masing-2. sye bace je la comment2 uwh. dorang sume mmg benci giler ar kat jb. HAHA. teruk gile. 






awk marah tak ? wesh. teruk la korang. menci menci. ape yg FAIL ?? HAHA. tuh sye xtaw la awk-2 sume nak maksudkan apa. nape korang ta suke jb ?
HAHA. pelik la. :P


kalau yang bace entry nie pon terbabit dgn pic nie, haha. sorry la. sebab sye ckp saye menci awk kan ? actually, saye nak tulis BENCI ! tapi, tah asal tah. saye tertulis menci. HAHA. jangan marah saye eh ? kalau sume BELIEBERs taw, sye rase.. dorang pon akan marah awk-2 sume yang edit picture nie, kan ? 



korang nampak ? tak nampak, tekan ar gambar uwh. :(

heyy, nampak sgt kan yg buat nie peminat SHINee ? HAHA. aku pon minat shinee uwh. shawol ? erm. tak kod. haha. aku pon minat jb. aku tak heran pon org nak ckp ape kt shinee uwh. xde pulak aku nak edit-2 gmbr shinee uwh then, aku tulis. im sorry shinee but ur fans made me hate u.. bla bla bla. :P korang teruk. pape je. minat sumone uwh sampai snggup benci owg len. sume nie tak de bende lah. adoiyai. 


haha. sempat aku buat gambar nie td. :P

korang tak suke aku ? korang bosan bace entry blog aku ? tak pehh. juz, korang kene keluar dri sini lah. HAHA. sebelum tuh, comment2 ar entry nie. :P
aku suke bace comment2 kowang. aku, aku lah kan ? korang, korang lah kan ? aku terima je pape advice korang. juz, aku tak boleyh jadi org lain. nie aku. aku tak dapat bertukar jd sumone yg lain. sebab aku adalah aku. paham ? ta paham ? haha. buat-2 paham. aku syg korang !

tak syg aku ? tak apehh. aku tetap syg korang. baeq kan aku ? haha. ape ? tak baeq ? kurang asm kaww. nyah ko dri sni :')

pg td aku bangun awl ! yeah ! demi Shinichi Kudo ! haha. aku sanggup bgn. hehe. hri nie nye cite, simple. but best la. auww. romantik gilos. ran <3 shinichi ! HAHA. aku suke aku suke. part ran and conan lemas dlm air uwh pling best ! HAHA. sape yg tak tengok, korang xtaw lah kan ? hehe. hri selasa punye, paling best ar ! ran kan kene amnesia sekejap. haha. so, dye ingt shinichi je ! hehe. cumel laa.. aku menci ! nape laa dorang ta wujud. haha. :)
detective conan yg movie nie, sume psal ran + shinichi ! hehe. i loike. :) 

aku nak gelak boleyh ? aku nak gelak kan kakak aku. Izzati Zafirah !! haha. eiyt, mok ! ko dah dua hri tak tgk conan kan ? pdan muke ko. time ulangan nye, kite berdua x dehh. haha. kecian ko. tuh laa. bangun lambat lagi. yes yes ! 
ida tak akn cerita kan cerite conan hri nie. HAHA. dye kate, dye nak tgk kt internet ? ceyt. macam ade je conan cakap bahasa melayu dlm uwh. haha. klu ade, rezeki ko laa. :P



musti kakak aku jelez ? HAHA. wekk.. pdan muke. tot ! ida dah byk kali tgk conan taww. semalam kol 7.30 nye pon ko tak tgk kan ? haha. :P

k la. deddaa.. aku nak mkan. hehe. puspa ! ko puase ? haha. chayok ! jgn ko mkn kang sudah. hehe. :) salam 

p/s : dgr lgu justin bieber. HAHA <3




saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101215

BENGANG ! :)




Salam awak ! awak sihat ? heee~ kalau awak tak sihat, sye hrap awk sihat la. HAHA. kecian awk kan ? huhu. mkn lah ubat. sye xnk awk tak larat blogwalking lg kt blog sye nie. haha :P 


tajuk entry nie ckp ape ? BENGANG ? eh ? iye ke. cube awk tgk betol-2. bengang ke bengong ? HAHA. sye nak eja bengong sebenrnye. tp, asal tah tak leyh pulak delete. :P so, saye punye tajuk entry kali nie bengang laa kan ? sye terPAKSE jugak buat stu entry berisikan bengang~ lalalala !!


sebenarnye, saye tak suke bila buat kerja orang yang sruh. paham ta ? sye tak suke org sruh sye buat kerja. huh ! itu lah maksud sye. jujur lah sye ckp kt sni. kat sape lg sye nak ckp ? awk-2 la. :') nie sume menyebabkan, kerja yang saye buat tuh, xdpt ape-2 ganjaran. sama ade, pahala or ape-2 je la. sebab saye buat tak ikhlas. rugi kan saye ? kdg-2 dlm hti sye, sye marah-2 time saye buat kerja tuh. dan. kdg-2 sye beristighfar balik. teringtkan, saye tak dpt ape-2 pon klu sye buat kerja tuh tak ikhlas then, sye marah-2, kan ? tp. susah lah. jarang hti saye dpt kwl perasaan marah yg membuak-2 uwh. erm. teruk kan saye ?


bila sye bersemngat nak buat kerja or mmg mood sye baeq time tuh, sye buat betol-2 lah. org tak suruh buat pon, saye dh hbis kan kerja-2 tuh. tp, bila saye dh habis buat kerja-2 tuh, orang pulak complent. huhu. sedih tawu ? org suruh saye buat balik. okeyh, saye buat. tp, tlong lah. jangan lah awk ulang-2 balik ayat yang same. maksud sye di sni, awk ulang balik ayt awk yg td kt saye. saye tawu, kerja yg mula-2 td dah salah. saye cube betolkan balik kesilapan sye tuh. awak tak payah lah ckp lg, saye geram tawu tak. huh ! penat dgr. walaupon niat awk ulang-2 tuh nak ingtkan saye, nak melawak-2 ngan sye, saye terase awak taw ? awak suruh buat itu, awk suruh buat ini. sabar lah awk. tgn sye dua je. jari saye sepuluh je. huhu. nie yg saye dah mule nak touching-2 nie :P 


saye tak suke paksaan, terpaksa, memaksa atau dipaksa. jujur saye ckp. kalau nak mintak tolong dgn saye, awk sabar lah. saye pon bukan nye tawu sgt buat benda-2 nie. dan, kalau awk nak sruh sye tlong awk. awk terang kan betol-2 kat sye. saye tak paham dgn arahan yg kelam kabut. yang tak tentu arah. kejap awk suruh saye buat itu, tak sempat saye nak hbis kan arahan awk yang first, awak suruh saye buat itu pulak. hurm. awak terang kan tak betol, awak nak marah saye plak. awak ckp saye tak paham bahasa. awk, saye taw saye bukan nye pndai sgt. tp, jgn lah ckp cm tuh. sedih saye. 


kalau awk tgk saye diam tuh, maybe saye penat. saye tak nak menunjuk perasaan pulak kat awk. tp, kdg-2 muke saye dpt menunjuk kan, bila time saye marah, saye tak puas hti, saye terasa. huhu. kalau awk perasan, bagoz la. saye pon tak nak ckp kat awk. saye tawu, dye tak akn bace blog sye. HAHA. dye pon tak tawu agaknye. dan, saye dpt rase dye tak pham pon ape yg berlaku. siriyes saye ckp, hri nie saye penat sgt. dri pagi, saye kene tlong makcik saye. petang saye tlong dye lg. saye penat. hri-2 saye buat bende yang same. muak saye. :P


hari nie, saye silent kan phone saye. tension taw ? awak asik nak call je. saye angkat, awak tak jwab. awk bisu ke ? ke awak nak tgk saye marah ke tak klu awk tak cakap ? kalau awk bace blog saye, entry saye yang satu nie ! saye bgtawu awk, saye marah sgt ! saye bengang sgt kt awk ! saye tak suke awk buat cm nie. wlupon awk tak tawu yg saye penat hri nie, saye tetap nak marah awk ! awk dh byk kali buat bende yg same. saye tak suke ! dua pluh empat jam awk nak call. heh ! saye pon ade life saye sendiri. ade time saye nak rehat. saye nak jugak lepak-2 ngan family saye. saye nak jugak tgk tv ! saye nak jugak org lain call sye. hehe. :) asik awk je. bosan saye. !! 


intan, saye mintak maaf kat awk sebab tak jwb call awk td. yup, seperti yg awk tawu, saye silent kan phone sye. saye hrp awk pham kan ? saye pon tawu, yang awak dah tawu kenape saye penat pg td kan ? HAHA. baeq awk diam-2 je. jgn cerita kat org lain. buat pengetahuan awk. kambing belakang umah saye tuh, dah breakfast, saye je tak sedar. dan dye baru je lepas kene air hujan. pakcek saye biarkan dorang mkn rumput-2 smbil menikmati suasane romantik ala-2 hindustan brsame kwn-2 dye. HUJAN ! saye mintak maaf lg sekali. huhu. 


nina. saye nak ckp thnxs kat awk sgt-2 !
bila saye bukak facebook hri nie, saye terus bukak msj-2 saye. ade name awk. so, saye cepat2 then, ada gmbr krtun. auww ! saye suke. hehe. thnxs nina. <3



haha. tengok lah kami ! comel kan ? ^^
dari kiri : intan, alisha, tasha, SAYE !!, arissa <3
ouh awk ! saye suke sgt. hehe. 


intan ! awak betol-2 rock. haha. same mcm awk yang real. :)
lisha ! awk. saye tergode dgn awk. haha. <3
tasha : wesh ! cun beybeh !
arissa : u look sexy, baby ! haha. saye tukar ayt PUTERI dalam cerita chapalrela uwh. hehe. ^^

okeyh lah awk sume, saye tawu. awak pasti merindui saye. HAHA. kalau awk marah atau terase ape-2 dlm entry nie. sila buat entry 'saye BENGANG !' dalam blog awk. hehe. awk boleyh hntr kan link entry tuh, kt comment box entry sye nie. saye pasti bace dn kite boleyh kongsi cerita duka ini bersame-2. ^^ wheee ! syg sgt kat awk. <3

saye mau mandi. penat sgt ! lepas mndi, saye nak teruskan rutin harian sye. hehe. FACEBOOK akn mnunggu sye di ruang menunggu patient2 klinik sye. klinik ape ? dirahsiakn buat sementara waktu. deddaa awk-2 sume. syg awk ketat-2 :')



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101214

saye suke AWAK !




heyy ? sihat ? haha. okeyh. aku ckp sikit, then aku gelak kan ? yeah. dah dua orang tiga orang or senang singkatan dye dua tiga org. heee~ dh dua tiga org tegur aku. :P wekk. tak pe la kan ? aku suke gelak ? korang tak suke, jgn gelak oke ? sye paham situasi awk sume nie. mesti muke tgh berkerut2 tahan panas terik matahari di mlm yang indah lg berseri kan ? lgi-2 korang ade kat blog aku. lg panas je ? haha. klu panas, sila out kan diri and awk amik angin or keluar angin dulu bru msuk sni balik. then, klu awk mseh panas. sila laku kan step pertame sye ajar awk td. hehe. eh eh ? mlm nie matahri tak de la ? saye sure sgt ! so, awk tak panas kan ? sye dh letak ice berg sebelah awk. ^^


tett ! kawan ku seorang yg manis lg cun ! dye ade blog. haha. mesti awak berjangkit ngan sye kan ? saye suke bwk virus nie. tp, sye hrp awk tak tiru sye oke ? saye marah nie. nape awk mseh tiru sye ? benci awk. hehe. kenape awk tiru a.k.a copy n paste sikap sye yg pemalas nie ? HAHA. awk, jgn marah sye eh. sye syg awk. HAHA. aku gilos ? awak jgn jd pemalas mcm sye oke ? sila rajin kan diri awk amik award kt blog sye, dan. follow lah sye awk. hehe. <3
awk-2 sume, klu nak kenal ngan sye, awk leyh follow dye oke ? saye xnk sebut name awk kat sini, nnti awk popular lak. HAHA. :) awk leyh tgk link nie. klu nk follow dye, tekan follow. klu nak tgk link nie, tkan link nie yew syg2. :)


semenjak dua empat enam menjak nie. *erm. sye malas nak tulis. hee. so, sye buat sifir dua. jgn marah eh ? kang saye buat sifir empat kang ? HAHA.* saye suke jadi mereng. weyh ! belom gile eh. MERENG. eja betol-2. m-e-r-e-n-g. gud gurl. klu boy yg eja tuh, gud bouy la. haha. mcm lifebouy. wesh ! aku benci sabun uwh, buat tgn aku kasar. huh.
oke2. sebab ape ? aku nak kene kan kwn2 aku. haha. suke la. tp, dorang nie HEBAT gile. dorang tak takot pon ? hampeh. dorang layan je aku. haha. nie yg makin syg kt korang nie. hehe.


contoh dye ? korang nak tengok ? korang siriyes ? nnti korang pon berjgkit. hehe. xpe la. disebabkan sye tak nak menghampakn hrapan awk sume, sye tnjuk jgk. eh ? ape gelak-2 ? awk nie, sabar la kejap. sye nak tnjuk dah nie. :)


first, aku comment gmbr intan. haha. smpai aku gile. dye la yg buat aku jd gile2. :P



second, aku nye status. haha. :P


hee~ sila tekan gmbr, klu berminat. :P

haha. klu awk sume tak berminat, xpyah la tekan. saye kene setuju dengan pendapat awk sume. hehe. pape pon, sila tekan gambar oke. :) awk pening ? sye pon pening. awak rase sye poyo ? xpe. saye suke kan kepoyosan. haha. saya suke awak sume. awak suke saye ? klu awak tak suke, hurm. xpe la. saye sedar siapa sye. hehe. =)

eh ehem !!
tadi, aku blogwalking. then. sumone bg aku award kod. heee~ aku kan suke award. so, amik la. lalala~ nak tgk ? cumel sgt. suke. klu korang nak, follow dye oke ? dye bg pada follower dye. ^^


cumel kan ? :) saye suke. <3 dye kate, klu nak amek, kene gtaw dye dulu. klu tak, dye nak ptong tgn korang ! 
heh. sye tak bgtaw awk taw. awk nak ptong tgn sye ke ? ceyh ! sebelom awk ptong tgn sye, sye ptong tgn sye dulu. hihi. saye tak sanggup tgk org yng dhulu nye pernah syg sye, ptong tgn sye. huh ! sungguh ! tak sanggup. demi awk, sye sanggup mrentas ombak yg kuat, melalui sungai yg berpenghunikan buaye dan ikn pirana, untuk amek award nie. sanggup kah awk ? klu tak sanggup, terharu nye sye. hehe :) nie yg buat sye syg awk lebih. <3 

hey ! kan bagos kalau aku buat karangan time exam pnjg nie ? hihi. tp, berikan lah aku waktu. eh eh ! bagi aku time selame erm.. 9, 10, 11, 12. yeah ! empat jam untuk menyiapkn esei sye tuh. :P 

weyh ! aku baru jd seorang BADANG td, abah bawak balik beras ! mak aii. berat gilos. adoiyai. kene angkt bwk gi dpor. hehe. :P sye kuat ! 

oke2. sye sudah penat sgt2. xtaw nak ckp ape dah. juz, nak ucapkan tenkiu pade awk-2 sume sbb buat mlm sye ceria ! haha. :)
  • <3 Nurul Fatinhud ! haha. sje nak tmbah hud. :P kejap lg sye ngorat awk. awk jgn tido dlu.  fatin ! awk suka kn panda nie ? 
  • <3 fuzah ! heyy, jgn gtaw mcm mne rupe sye time webcam td. :P sila jgn pelik kalau awk-2 sume bkk fb dye, muke dye sme mcm sye. haha. kami kembar ! dye curik gmbr sye td. hehe. :)
  • <3 ali ! kakaka ! awk nak tngki air besar mne ? sye boleyh bg. hehe
  • <3 intan ! ko off9 awl laa. haha. kite berdua akn tggu gmbr yg nina kate nak upload uwh. hehe. <3
  • <3 and awk-2 la. sye lupe plak td. huhu. hehe. haha. sye hmpir ta betol nie. baeq awk lri dri sni.
  • <3 puspa ! ko buat ptg aku td penuh dgn senyuman dan aku senyum sorang-2 haha. adeq ko kate, xkesah ko senyum an ? aku pon xkesah. haha. ko mmg mcm xbetol. ^^ 
sye akhiri kemengongan sye dgn ayt trkahir sye nie. HAHA ! awk suke saye kan ? sye dah tawu dah. sebab awk bace sampai hbis. hehe. thnxs awk. terharu sye. BANGGE~ =)












saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥