20110829

SELAMAT HARI RAYA ♥

Assalamualaikum and Bismillahirahmanirrahim. heyya peeps ;] selamat hari raya sayang-sayang sekalian. maaf zahir dan batin. hee, Alhamdulillah. hidup lagi aku en ?


hidup-hidup pun rasa macam nak mati dah. hee :') my resdung semakin teruklah sayang. huhu. habis semua rongga keluar darah. oppsi, rongga tuh datang dari hidung and mulut lah. HAHA. its okay its alright, tidak menjejaskan jadual ketuk pintu rumah orang esok =)


ouh yaa, tahun neh tak dakk kuih raya lah babe. jangan datang rumah lah. ahaha. maaf-maaf. boleh datang ahh, tapi kuih bawak sendiri :) hihi. ouh, serious. pagi tadi merupakan hari terakhir sahur sama-sama dengan family. malam nie dah takdakk terawih. huhu. rasa macam menyesal pulak semalam tak pergi terawih taw :'(
semalam pagi-pagi dah bangun, actually lepas sahur tak tidur lah. terus kemas rumah. babe, kitorang adik-beradik bukak lagu raya kuat-kuat. HAHA. jiran sebelah pergi johor. yea, abah aku pun pergi johor jugak. aku bangun sahur tuh tengok abah dah takdakk, Tok Itam aku meninggal :'( sedih wey. terasa kehilangan. huhu.


pagi tadi lepas sahur terus terbongkang. walawey, malam tadi penat sangat ikut kak long pergi beli baju raya. bapak lah wey, kak long pilih baju sampai satu jam dekat kedai tuh. nak tercabut skru lutut eden. bangun-bangun jeh, tengok kak ngah dengan kak long dah bersedia dengan tong cat. eheh, pagi tadi baru mengecat. hebat ke tidak kakak-kakak aku? aku pun tolong jugak lah. setakat bentang-bentang surat khabar. HAHA.
well, selamat hari raya kawan-kawan. sorry tak dapat nak hantar mesej macam tahun lepas. kredit tak banyak dan aku pun tak sekaya tahun lepas. dah pokai. so, ida mintak maaf atas semua silap ida selama kita kenal nie. tipulah kan kalau tak pernah buat silap, hihi. maaf okay :)


P/S:
Andai esok tiada lagi untukku, aku minta maaf dan memohon agar dimaafkan. Halalkan makan dan minum aku selama ini =) Peace yaw.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110826

DAY 26 :) U Smile ♥ I Smile

Assalamualaikum, hello peeps :) wehee, sihat lagi tak? haha. kejam gila soalan. hihi. kalau tak sihat tuh, lepas berbuka boleh pergi cari ubat. hehe. laa neh tak boleh lagi okay? :3


lagi berapa hari jeh nak raya ken? seriously tak terasa pun dah nak dekat sebulan. tapi, puasa kali neh merupakan puasa yang paling banyak kali aku menguap dalam kelas. #ada perkataan menguap kaa? hehe. aku tak tahu asal. maybe kurang tidur kot waktu malam. eden selalu tidur lambat bulan nie. macam-macam hal. haha.
oraitee, selamat menyambut bulan syawal okay. alah, senang ken, SELAMAT HARI RAYA! hihi. <3 nanti sebelum satu syawal aku update entry lagi. hari neh just nak ucap awal-awal dulu. yahh, amir kata, mana tahu nanti tak sempat nak ucap kan. so, selamat hari raya. maaf zahir dan batin :)


alololo, jangan touching. haha. nampak dah mata kau berair-air nak menangis tuu #padahal dah mengantuk baca entry slow aku neh. hehe. okay. aku mintak maaf. tadi dekat sekolah tak tahu nak cakap macam mana. sedih sangat nak raya. ahaha. takde function nak sedih-sedih :") jujur lah, memang tahun neh aku banyak buat silap dekat korang. macam-macam yang aku buat en? huhu. mekasehh titi ku lala and sabun ku bucukk bagi kad raya <3 hihi. macam-macam gelaran ada dalam tuu, ODA 4K :)
yea, bukan semua orang rajin blogwalking dekat blog aku yang hodoh nie. tapi takpe, akan kuusahakan mintak maaf dekat korang :") maaf-maaf. dalam blog pun sama lah kan, asyik kena maki jeh. itu tanda orang tak suka an? :') sorry again.


take note babe :


homework waktu cuti raya neh, bm. soalan tatabahasa and paper two bahagian a, b and c. wohaa, im lovin' it <3 english buat summary and essay. duit raya yang cikgu nak bagi dah jadi duit photostate kertas soalan neh semua ;D HAHA. cikgu saya baikkk.
P/S :
selamat, hari raya. hari untuk kita bersuka ria. selamat, kami ucapkan. Hingga jumpa sampai tahun depan. HAHA. biar betul? aku lupa lirikss ahh. hehe :3

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110824

DAY 24 :) Baby, I Have No Story To Be Told ;D

You're the reason why I smile ;D
Bismilahirahmanirrahim and Assalamualaikum :) hello peeps, sihat sihat sihat? ;]


ouhemmgee, folio geo kena hantar esok babe. tolong-tolong. cikgu aku neh tak bagi hantar hari jumaat. huhu. sadis. peta lakar tak siap-siap. HAHA. nak gila dah v__v .


wewitt, hari neh dah dapat gambar kelas yang ambil gambar hari tuu yang tuu. hihi. aku pun dah lupa bila ambil gambar. bulan puasa jugak kot. nak tengok? nak nak? tak nak pun, aku tetap nak tepek. haha. entry kosong babe, tak tahu nak cerita apa. so, letak gambar ah :)
kita-kita yang keempat duduk dari kiri :) nak tengok farah najwa and fatinhud tak? alaa, yang comel-comel tuu. hihi. sebelah saya punya sebelah :) pengawas tuu.

ouh nenek, aku tak tahu asal tak boleh nak adjust size dia. haha. lantak lah haihh, nak tengok. click lah gambar tuh heh? :3


P/S:
papaii, nak buat folio geo neh. hihi. amir neh merajuk ke hape? tak balas-balas mcg. eei aihh. lots of love <3 ahaha, tiba-tiba ada pulak nak tulis benda uwh. gegedik :3

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110823

DAY 23 :) Tutorial Shoutbox Ada Animations ;D

Bismillahiramanirrahim :) Assalamualaikum kawan-kawan. ahaha. sihat? kelakar lah intro aku en? hee ^^ okay, seriously. tiba-tiba mood nak buat tutorial neh jadi baik. hihi. dulu pernah nak try buat tapi tak jadi. aku pun tak tahu lah asal. haha. okay, kalau cerita sampai esok tak kan habis ;P


Oraitee, neh contoh Sb aku yang ada animations.
1. Pergi login dulu macam biasa. login Shoutbox awak. MESTI shoutbox. bukan chatbox.
2. Dekat column DISPLAY, click SMILEY. awak semua akan jumpa benda neh kan?
oraite, arrow warna hijau tuh, letak url animation yang awak-awak nak :) arrow kaler pink tuh, letak symbol smiley yang awak-awak nak. erk, ada paham kah? eg. :3


3. dah letak tuh, dah betul-betul yakin, boleh lah click add > save settings :) rasanya kalau awak nak animation yang comel-comel, boleh pergi dekat sini :>


EXTRA : whaha, poyo jahh :3
4. nak tukar neh pulak. saya pun dak taw lah nak sebut apa. gheee :D
5. Click dekat DISPLAY semula, choose LABELS, click :3
6. Scroll ke bawah, carik tempat yang tertera seperti gambar diatas neh :D fine, kan ada instructions tuh, ikut jaa. itu adalah jalan yang benarr. hihi :)
7. Agak-agak dah puas hati tuu, SAVE settings :)
8. Nak lagi cantikk, pandai-pandai lah ubah warna shoutbox awak-awak tuu.
9. Nak letak code dalam blog? okay, click dekat settings > quick start > get codes :) copy all and paste it on your html java script ;D ahahaha.


P/S:
boleh? okay, adik Saidah yang mintak. so harap faham lah dengan tuto yang kelam bin kabut nehhh :) weyy, nama kita sama ;P hihi. ada pape, tanya lah haihhh.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110822

DAY 22 :) Untunglah Ada Orang Sayang ♥

Assalamualaikum dan Selamat Hari Kebangsaan. ececeyh ;P semangat patriotik tak sampai sesaat :) alright, hello peeps :D awak okay?


awak-awak, saya rasa awak untung sangat. untung sebab ada orang sayang awak. ada orang nak bagi makan dekat awak. ada orang nak belai awak hari-hari. ada orang nak jaga awak. ada orang nak bagi tempat tinggal dekat awak :) jadi, hargailah.


awak-awak, saya rasa awak tak patut buat saya macam nie. tiba-tiba hati saya terluka bila awak buat macam nie. selama nie, saya senyum jeh bila awak buat saya macam-macam. tapi, semalam hati saya terluka. saya kecil hati. hmm, tapi takpe. semua yang dah berlaku tak boleh diubah lagi. saya faham, awak tak sengaja. saya maafkan jeh :'>
awak-awak, hari nie saya jumpa awak lagi. ouh, awak comel sangat. kadang-kadang saya tengok awak pun, saya cemburu. awak comel. awak buat saya tersenyum jeh walaupun awak tak mengeluarkan suara dan cakap pape. mata awak memainkan perasaan saya. dari mata awak saya tahu, hati awak sangat comel macam awak jugak 


awak-awak, hari nie awak lukakan hati saya lagi. saya tahu, hari saya tidak akan lengkap tanpa hadirnya diri awak. tapi, saya tak boleh tahan lagi. hati saya terluka lagi. hati saya dibenam dengan pisau yang sangat tajam. awak yang salah. awak tak fikir perasaan saya langsung. betapa sedihnya hati saya. kecewa. awak buat jeh apa-apa yang awak suka. awak langsung tak bersuara sebelum buat saya macam nie. saya panggil awak dan awak terus buat saya macam nie. hati saya pecah-berderai. saya tak boleh maafkan awak :'|
awak-awak, awak langsung tak hargai saya yang hadir dalam hidup awak. siapa saya dalam diri awak? hmmmm.

hmmm. meow :3 dah nak dekat raya nie. saya harap awak minta maaf dekat saya. selagi awak tak datang dekat saya, saya tak kan pernah jumpa awak lagi. berani eh awak lukakan tangan saya dengan cakaran harimau awak tuh! sampai hati! hmmm. kuku dah lah hitam, main pasir. tajam pulak tuh. masuk semua kuman dalam tangan saya. huhu. selagi tak mintak maaf, scars ditangan saya nie dan dihati saya nie tak akan hilang! humppp -.-

P/S:
mood sedih. huhu. terluka hati saya. tapi, nak letak mood baik sikit, lagi berapa hari nak raya. wewitt, hihi. okay, entry hari nie berkaitan kucing saya yang tak sedar diri. humppp, kucing yang sawan! grrr -.- 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110820

DAY20 :) Wewitt, Nak Cerita Pasal Binatang (:

Bismilillahirahmanirrahim and Assalamualaikum. hoho. hello peeps :) aku tengah tersengih macam kerang busuk neh. jangan kacau mood aku. whaha. der, tajuk macam aku nak maki orang jeh. haha. tak-tak. memang serious eden nak bercerita tentang binatang. isk, sebut binatang macam apa jeh kan? okay, HAIWAN :)


kauorang pernah dengar tak nama haiwan yang bernama GNU? ada tak? hehe. actually, aku pun baru jeh tahu ada haiwan nama gnu. malam tadi aku terbaca satu buku neh menceritakan tentang gnu. whaha. okay, aku tak tahu nak cerita macam mana. korang dengar jeh lah ek. cerita neh dekat padang rumput, Afrika :)
Gnu Pemilik Padang Rumput ;P
Dekat padang rumput Serengeti, Afrika kod. Ada tiga juta haiwan yang tinggal dekat situ. Singa lebih kurang dua ribu jeh. Kuda belang ada lah dalam 200 ribu. Yang paling banyak, gnu neh lah. Sebab dekat padang tuh jeh, dye ada dalam jumlah 1.5 juta. Banyak tak? So, haiwan yang paling banyak dekat padang rumput tuh akan digelar Pemilik Kawasan.
Gnu Suka Pindah-pindah ;P
antara bulan april dengan ogos, gnu neh akan pindah lebih 500 km dari Serengeti ke Masai Mara dekat Kenya. dyorang semua akan jalan dalam satu barisan lurus dan tanpa disedari dyorang sendiri akan menarik perhatian pemangsa-pemangsa. wkaka. *pandai dye beratur kan? tapi, biasanya pemangsa akan serang yang bahagian belakang dulu kan? so, yang tua-tua dan sakit akan beratur belakang sekali. thats why, dyorang neh tak heran lah yang dah kronik tuh kena makan, asalkan yang sihat-sihat neh sempat lari and buat generasi baru. pastu, bulan disember dorang balik dekat serengeti balik. erk, aku pun tak tahu apa function nya ;D

Okay, yang neh best wey, baca taw. whaha.
Gnu ialah Gabungan Haiwan Lain :P
Menurut mitos afrika, tuhan kehabisan idea semasa mencipta haiwan neh. sebab tuh lah, gnu dihasilkan dengan gabungan ciri haiwan lain seperti tanduk lembu, bulu kambing dan ekor kuda. tapi en, gnu atau lebih mesra panggil dye wildebeest neh tergolong dalam keluarga Bovidae. sebab tuh lah rupa dye macam lembu. hehe. kelakar der mitos dyorang ;D
P/S:
der, aku tertarik dengan cerita mitos haiwan neh, sebab tuh aku update entry pasal neh ;P whaha. okay, kenapa kau tidur tak boleh sedarkan diri ek? pelik aku. lama gila kau tidur. grrr -.- babe, hari neh berbuka and tidur rumah tasha <3 wewitt, (:

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110817

DAY17# Behave Yourself :P

Wkaka, ayat skema der. Okay, Assalamualaikum :) behave yourself? siapa siapa? haha, sape-sape jeh lah. bulan puasa neh. aku malas nak mention-mention nama orang tuh. sihat nyah? hurmm, okay, jangan terasa babe, gurau-gurau neh :)


seriously, hari neh tak ada mood. heh, fikir aku sorang jeh kan? tadi time study pun aku tak focus. kesian nina. penat dye bagi nota panjang-panjang, siap print kan soalan hape bagai, aku buat main-main pulak. takpeh-takpeh, lepas neh aku buat balik :)
kau tahu? tadi bukak jeh blog aku, tengok dekat shoutbox. whaha, ada mamat neh sound aku babe. dah dua kali aku kena. tak heran mana pun, blog aku memang macam sampah pun. tapi aku buang sampah tu depan rumah kau ke? aku sumbat sampah tuh dalam mulut kau ke sampai terbatal puasa kau? ada ada? haha. tak do kan. so, apa-apa jeh lah. malas den nak masuk campur. mereng.


*yahh, nak maki aku lagi, maki ler. aku cakap kau mereng kan? maaf-maaf ;P
lepas dah puas tengok ayat dye tuh, aku pun bukak ah link dye tu :) wkaka, dye neh memang seorang yang kurang perhatian kod. okay, maaf lagi sekali. WTH lah, aku malas nak cerita pasal kau! grrrr -.- boleh gila. haha. aku paham sangat orang macam dye neh. dah ramai yang kena maki dengan dye. malas nak cerita en? redha yo lah. mekasehh :)


P/S:
ABC mood. grrr -.- okay, pahal aku cerita pasal mamat neh dalam entry aku? isk, buruk diari ramadhan aku. haha. selamat berbuka puasa :) ILAPPYOUU lah.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110815

DAY15# It's Monday Night :P

Weyhee, Assalamualaikum kawan-kawan :D Skema tak? ahaha, kesah pulak aku. der, dah 15 hari. tak sangka aku ;P kau tahu, pagi tadi rasa macam nak demam taw. kakak aku dah tak pergi sekolah. lagi lah aku rasa macam tak nak pergi sekolah. hehe. tapi dengan penuh semangat aku nyanyi, nyalakan azam membumbung, padukan tekad nan waja. ahaha. GILOS -.-


sampai jeh dekat sekolah, beratur dengan alisha. haha. kitorang buat sesi Jejak Kasih pulak. wkaka. Alisha cakap dekat aku yang kucing dye beranak, aku pun punyalah beriya-iya cakap kucing aku pun dah beranak. then korang ingat tak entry sebelum neh aku ada cakap 'mak kucing dah beranak weyyy, tak sabar nak tengok cucu den. wkakaka, aku pun tak tahu mana mak dye letak anak dye sekarang :D
ingat ingat? ahaha, rupanya kucing kitorang tuh kucing yang sama. MasyaAllah~ aku curik kucing orang rupanya. haha. penatlah aku dengan alisha bertukar-tukar pandangan dan cerita en pasal ciri-ciri kucing tuh. ahaha. sama wey. memang dah sah kucing kitorang kucing yang sama ;D tah hape-hape jeh. hehe, malu aku :P

FACEBOOK like beruk :P hehe, memang nak kena flying kiss dari aku. erk, okay, melampau, flying kick sudehh. grrr -.-
rasa nak sembelih kau then buat korban kalau kau neh binatang berkaki empat.
isk, sengal jugak aku neh. haha. aku tak boleh nak LOGIN tadi. macam nak nanges. ingatkan amir tukar password aku ke hape. tapi, tak dakk pulak. banyak kali aku try macam orang gila.
hari tuh google tak boleh sign in, hari neh facebook. macam-macam, nanti aku tinggalkan korang berdua baru tahu. nanti korang menangis sambil menyanyi dekat tepi aku 'jangan tinggal daku, ohh kasih, ohh blablabla' HAHA, gila dah -.-

P/S:
Fatin cerita pasal Ainul Mardhiah, atoyy, serious aku tak boleh nak faham lagi cerita tuh. hehe. takpe-takpe, aku berminat wey nak baca. lepas neh aku ulang lagi sekali baca cerita tuh sampai faham :P

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110813

DAY13# When Nothing Goes Right, Go Left.

Assalamualaikum, hello peeps :) sihat? hurmmm. dah 13 hari puasa babe. tak sabar gila nak raya. wehee ^^ mak kucing dah beranak weyyy, tak sabar nak tengok cucu den. wkakaka, aku pun tak tahu mana mak dye letak anak dye sekarang :D


der, betul lah kan? when nothing goes right, kita go left lah kan? hihi. agak-agak kalau semua benda yang kita selalu buat tiap-tiap hari tuh asyik salah jeh, asyik tak kena jeh. kita buat lah benda lain. something yang mendatangkan hasil yang lebih baik dan bermutu tinggi :) haha.
contohnya, hari neh kau bangun pagi turun jeh dari katil, kau tersepak bakul sampai berdarah kaki kau. huh. itupun sebab kau lalu sebelah kiri. selama neh kau lalu okay jeh. tiba-tiba hari neh pulak kau tersepak bakul tuh. esoknya pulak, kau bangun dan lalu lagi sebelah kiri, kau sepak lagi bakul tuh. hari-hari kau sepak sampai naik lebam kaki kau. haha.


okay, cuba esok punya esok, kau bangun pagi then lalu sebelah kanan. takdelah kaki kau tersepak bakul lagi, takdelah kaki kau berdarah sampai lebam kan? tak pun, kalau kau degil lagi, still nak lalu sebelah kiri, sebelum kau pergi tidur tuh, kau alihkan bakul tuh then letak sebelah kanan. hoyeahh! nanti bangun pagi takdelah tersepak bakul lagi :3
same goes to, kalau hati kau sakit jeh tengok result kawan baik kau makin lama makin meningkat. fulamakk, geram jeh tengok dye. okay-okay, cuba buat sesuatu yang tidak mendatangkan rasa benci, sakit hati atau dengki tuh datang merayap dan menualar dalam diri kita dengan suka dan senang-lenang nya. yeah, cuba.


try tanya kawan baik kau tuh, apa yang dia buat tiap-tiap hari sampai result dia makin lama-makin meningkat tuh. mesti dye bagitahu kau benda-bnda yang baik jeh. so, try ikut. try tiru cara dye. bukan tiru apalah kan, kau tiru cara dye belajar, cara dye menjaga masa dya :) tak pun, cuba kau research dalam diri kau, apa yang menyebabkan result kau mnurun tuh, kalau dah jumpa, cuba lah ubah diri kau tuh, okayy? :3
so, the moral is, kita boleh mengubah sesuatu perkara tuh dengan mencuba dan lama-lama benda tuh akan sebati dalam diri kita :) cuba dan cuba dan lakukan. ada gaya macam pakar motivasi tak? *cekak pinggang sambil angkat-angkat kening. wehee ^^ ini untuk nasihat kan diri aku jugak, supaya suatu hari nanti aku bukak balik blog aku, baca dan aku akan sedar bahawa aku neh ada jugak benda yang nak di share untuk semua orang :3


P/S:
aku tak suka bila ada orang suruh aku cerita balik tentang entry aku. sama jugak macam, aku tak suka orang tanya aku apa isi entry aku. aku tak suka bila aku tulis entry then ada orang lain duduk sebelah aku sambil perhatikan apa yang aku dokk tulis and siap nak baca kuat-kuat. whaha, tak de privacy langsung. aku tulis apa yang aku rasa nak tulis lah -.- whaaaa, rindu si bucukk tuh. huhu.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110812

DAY12# Sudah lah kau! Hurmmmm -.-

If you're going to make me cry, at least be there to wipe away the tears.
Assalamualaikum, hurmmmm -.- hello peeps :) sihat? yahh, harap korang sihat lah ek, kalau tak sihat tuh, pergilah cari ubat dekat dapur tuh. then telan. ambil banyak-banyak sikit, bagi cepat sihat. aku dah try buat tadi. okay, amaran awal, makan ubat tuh waktu sahur and waktu berbuka jeh ;P


hurmmm, blah ahh kau! janji jea lebih, tapi pernah kau tunaikan? hangat-hangat tahi kambing! what the selamba badak. hurmm, cakap jea seharum merbak kasturi, tapi bau macam kaktus! HAHA. -.- okay, bagitahu jea lah nama budak neh, tak tahan weyh. rasa macam tak baik jea mengumpat dalam blog then nak rahsia-rahsia kan benda tuh. baik tak payah tulis entry kan?


kau nie kan SAIYIDAH, janji jea lebih. hurmmm. cakap nak tulis entry hari-hari, tapi dah tak update entry dua hari dah. grrr -.- geget nak? macam-macam alasan kau bagi en? semalam malas lah, tak larat lah. hapo jea =.=
:) okay, den senyum jea lah. dah habis marah. whaha, mereng -.- aku dah kurang sihat neh. bersin-bersin, pening kepala, sakit tekak. hatoyy. kesian kat aku en? *angguk laju-laju taw :D tadi dekat sekolah, study jap. sebelum solat zohor tuh, aku tidur babe kat surau. first time tidur kat sekolah macam gini punya lena. whaha. dari kul 12 sampai 1.20 petang. MasyaAllah.


hari neh berbuka tomyam babe! haha. kak ngah aku masak. whehe, sedap. tapi lepas dye masak yang second neh lah. haha. masa berbuka tawar jeh. hapo laa :')


P/S:
kawan lelaki kakak aku cakap, kat luar aku senyap jeh, senyum pun senget jeh. dalam facebook bukan main kepoh. heyheyy, whats your name? haha. nanti aku senyum panjang-panjang korang kata aku nak ngorat korang. HAHA. pape jeh -.-
The hardest thing to do is watch the one you love, love someone else.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110810

DAY10# Weheee, Dah Ada Dua :D

Sometimes I feel like I'm the only one that understand myself :')
Assalamualaikum, hello peeps :) whee ^^ guess what? apa yang dah dua? hehe, scandal ke? eh, tak tak. den baik, tak main spare part tyre. haha. astaghfirullah, lupa pulak. korang sihat? ;D


oraite, sebenarnya dah ada dua digit dah :) hari neh kan dah sepuluh hari berpuasa (10) wkaka, kan dua digit tuh. wesh, best nyeww, tak sabar nak pergi ketuk pintu rumah orang mintak duit rayo :D
ehem, weyy, actually. hari neh aku rasa tak tenang babe. aku tak pernah rasa macam neh kalau buat silap. rasa macam baru menikam orang, macam baru lepas bunuh orang der. serious. aku risau. eyh, bukan serious aku bunuh orang. serious aku tak tenang tadi :')


hari neh aku balik lambat sikit, nak study dengan kawan-kawan eden subject mathematics. haha. penat aku mengajar tadi :D fuyohh, bajet jea. haha. sambil mengajar-diajar tuh, aku pun buat homework yang Teacher Sua bagi. dah siap! tinggal keje BM, tapi borang komsas tertinggal kat sekolah. hampeh -.- wewitt, kite-kite lepak dengan azieman tadi. haha.


balik rumah terus tidur, zzz, pastu berbuka. walaweyy, sebelum berbuka tuh, aku cakap dengan abah aku, aku nak makan tomyam dekat kedai Abe-abe Kelate yang dekat dengan masjid paya rumput tuh. pastu bapak aku jawab dekat aku 'takdo'. huhu. menyodeh den sampai lah waktu berbuka. whaha, rasa bersalah aku tak hilang dari petang tadi. huhu. berbuka pun takdakk mood :p
lepas tuh pergi terawih dengan abah and kak long. MasyaAllah~ aku lupa babe, hari neh imam from Makkah tuh jadi imam. haha. dye baca surah-surah pendek, tapi kan. aku tak pernah hafal pun surah-surah tu, aneh. hihi, teruk benar aku neh. then, time witir kan. haiyoo. lama wey, tapi. best. imam nie suara dye lantang. kalau mata aku dah start mengantuk jea, mesti imam nie baca surah dengan sura yang lantang gila tuh. terus segar mata aku. haha ;D


wewiit, amir mcg aku then cara dye macam biasa jeh, okay, itu tandanya dye tak marah aku ;D hehe. nasib baikkk.


P/S:
der, InsyaAllah 21 Ogos neh, imam form Jeddah pulak jadi imam dekat masjid kampung paya rumput neh :) come on lah, marilah sama-sama kita menunaikan solat tarawih kat masjid kampung den ;D eh, lupa. aku sampai rumah en, tengok-tengok ada tomyam. whaha, sayang makcik aku lah!

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110809

DAY9# Hee ^^ Hari Nie Kita Cerita Pasal Zakat Taw :)

Assalamualaikum, hello peeps. apa macam? sihat kah anda semua? heee, ida sihat jea. hihi. korang tak tanye pun aku nak jawab. aku tahu dalam hati korang mesti tertanya-tanya, sihatkah aku. haha. confirm, aku sihat neh! :D


weheee, puasa tak? aku puasa taw, siapa yang memandai cakap aku tak puasa tuh? hish, hari neh jea aku terlebih aktif. aku pun tak tahu asal. whaha. tak kan setiap hari aku nak penat jeh. kita kena amalkan gaya hidup sihat taw! hehe. intan jeloz tgk aku dgn amir ada keychain Eiffel Tower tuh :p
oraitee, kau dah bayar zakat dah? aku dah. eh, malu-malu, bapak aku yang kena bayar kan? hehe. chop# bila masa abah aku bayar zakat, setahu aku belum lagi. bila-bila boleh. ada lagi 3 minggu en? :) weyy, aku baru teringat, dulu aku pernah tahu benda neh tapi baru fresh balik otak aku semalam. ustaz lah bagitahu.


kalau kita tak bayar zakat untuk keluarga kita dan diri kita, maka segala-semua amal ibadat kita sepanjang bulan ramadhan ini akan tergantung-gantung dan tidak akan dikira dan tidak akan mendapat pahala dan. eyhh, berapa banyak dan lah :P hihi. okay, aku tak sure lagi, contohnya pada bapa yang tidak membayar zakat untuk anak-anak dye, sama ada amalan anak-anak dye dikira atau pun tidak. 
wewiiitt, time ustaz bercakap kat depan, aku pun bercakap dekat belakang sampai ustaz tegur aku. whuhuh :') so, kita sebagai anak neh, kena lah selalu mengingati ayah kita, hari-hari! babe, janganlah hari-hari, hehe. sekadar mengingati sahaja, kalau hari-hari kau pesan tuh dah macam mendesak ken? whaha, ada kau makan tapak tangan ayah kau nanti :)


P/S:
MasyaAllah~ apa yang mak aku masak neh? huhu, sedap gila bau. eyh, mak ke kak ngah yang masak ek? aku pun tak tahu lah. hehe. tak sabar gilos nak berbuka. heee *sekadar menunjukkan satu cara untuk membuat kak wany aku balik rumah cepat-cepat, wany! mak masak sedap babe :D rugi kau tak balik. whahaha! 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥