20110131

Ohhooyy ! Hujan Pasti Berhenti. :P




woohhooii,, [sila baca macam shin chan selalu cakap] erk, kaw tahu ! meyh aku nak habaq. grr~ kira semua orang eh. hari jumaat, sabtu, ahad dan isnin yang juga merupakan hari ini. hujan tak nak berhenti kodd. tak tipu. tipu korang pon dapat ape ? haha. :P


hari sabtu demam tah pahal tah. erk, kenapa tak demam sampai hari selasa jeh. tak payah gi sekolah. :P


korang, kalau korang duduk dekat depan rumah aku, aku rasa korang dah boleh melayang dah. serious beb. sape-sape yang badan kerempeng macam lempeng, erk.. aku rasa korang dah sampai Tampin kene bawak terbang. haha. kuat gilos angin, aku takut. mcm nak ada ribut. terbang atap rumah rumbia nie hah. HAHA. :P





dush, duduk dalam kelas td. mcm ice berg. hehe. suhu -2. ahha. melampau~ tp, tak bohong. aku dengan wawa menggigil. =='
pengkalan banjir ? ahha. kecian nye. tumpang simpati. :') nanty ida beli kan pelampung eh ? ada kepala mickey mouse timbul-timbul lagi. hehe. :P


lama gilak tak update blog nie kan, kecian pon ade. xde idea laa. haha. :P
xpe laa, smpai sini jeh. nnty aku merepek meraban lg ek. hilang idea aku lepas gelak-gelak ngan kkak aku. hee. <3


ahha. nasib baik jumpa kat pakcik google. :P

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110127

erk ? =.='

Assalamualaikum korang.
hurm. sedih der. huhu. kesian pon ade.

huwargh ! dah lah pergi sekolah tadi sakit perut. pastu, dua ekor munyets tuh pulak buat perangai.
tension weyh. kecoh jeh dye tu. grr =.=' 

"aq benci diri aku sebab tak dapat pikat hati wanita"
hoyy ! ape laa kaw ngepet nie? kalau kaw cakap 
"sebab tak dapat kumpul amal ibadat byk-2" 
tak peh jugak. tah pape jeh dye nie. gedik jeh. 


satu hari tak makan, pahal tah. perut aku rase nak meletup.
huhu. rasa macam nak menonggeng jeh dalam kelas.
adoih. dah tgh hari tuh, lagi lah. ayoo. susah gilos.

nasib baik tak deh homework. ^^
tp, aku tak siap lagi movie maker. habes laa. serah diri jeh laa. 
hurm. memang kena lah esok dengan cikgu norita.



serious terasa macam nak demam. tak nak online lama-2 laa. :(

balik skolah td ingatkan nak gi celebrate birthday iman.
erk, tak jadi la. dah sampai ag, aku balik. huhu.
macam-macam hal. aku kesian dengan amir~
nasib baik ada zyra, alip and atyn. =='

esok aku nak cakap ape ek aku balik awal sgt td. dah la ponteng ltihan bola tampar.
erk, bagi alasan sakit perut lah. :(

P/S : erk, no p/s hari nie. sedih gilos. :( esok kak ngah balik, happy gilos. <3



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110126

I L♥VE ... Shhh~

Bhahh! terkejut tak-terkejut tak ?

HAHA. hampeh kaw~ tengok aku tulis tajuk macam tu jeh, cepat-cepat nak tengok blog aku eh? haha. suke kaw. :P

sudah-sudah. jangan merajuk plak taww. aku gurau jeh. tengah bengong memikirkan tajuk entry. HAHA. so, ida! love sape huh ? gatal kaw. ish. pandai eh sekarang.
sepak (kaki boleh) nak ?

haha. I LOVE AGLET 
amik kaw. besar tak love yang aku bagi?
haha. :P

yaw, sayang-sayang semua. AGLET tuh apa ek?


tuh laa aglet. dah kenal dah ? haha. tak kenal lagi? ala~ yang hujung tali kasut tuh.
hee~ dah kenal dah? bagus! syg kaw metat-metat.


pernah terpikirkan tak, betapa pentingnye aglet a.k.a hujung tali kasut kaw tuh?
aishh. fikirkan sekarang. penting taw. kalau dye tak de,
boleh bayangkan rupa kaw pakai kasut bertali?
bayangkan rupa hujung tali kasut kaw tuh.

huwargh~ dah macam mop lantai kembang-kembang dah.
kalau tak pandai ikat tali kasut, dah boleh jadi penyapu dah kaw punya hujung tali kasut tuh. HAHA. betul tak-betul tak? sape tak sokong, boleh buat mcm nie. :P

ahha. kejam der. tak baik. yang tak sokong tuh, boleh buat macam nie. aku ajar step by step. open ur eyes, besar-besar and listen. HAHA. :P listen laa kaw.


ahha. sengal-sengal. malas nak tulis step-step dye. kaw buat jeh ikut gambar tuh tunjuk. anda paham? :D

so, sapa-sape yang dahulunya tak taw apa itu aglet atau aglet itu apa atau itu aglet apa?
aiyoh, ama apaa~ berbelit wayar fius otak aku. haha.
oke-2. now, dah tahu kan? so, hargai aglet boleh? haha. xde moral value lain dah~
hargailah aglet. wachaa~ skema skema. :P

pernah suatu ketika pada tahun 2009, aglet atau hujung tali kasut aku
telah hancur digigit oleh aku. choi # tidak-tidak. hancur tah pasal tah. :P
maybe dulu-2 tak pandai ikat tali kasut. so, bila dah terbukak malas nak ikatkan?
biarkan jeh. then, aku dengan sukahati mak bapak tiri awak pijak jeh tali kasut tuh sampai hancur. the end. HAHA. segan ngek bila ingat balik. mcm budak terencat. kembang-kembang jeh tali kasut. aiyohh~

enjoy phinease and ferb nie awak. :) A-G-L-E-T Dont Forget It ! ^^

p/s : awak ! saya sayang awak sorang jeh taw. sorang jeh, orang lain tak deh. hee~ sayang rabu nie jugak lah. HAHA. tetiba sayang kat awak WEDNESDAY <3
erk, esok tuh, saye tak janji taw. kalau cikgu busy, saye ikot awak. HAHA. tnggu aku Pipah.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110124

Hari Nie...

yaww! ida. aiyoh. sengal gile hari nie.
malam td dah janji dengan emak, kak long, zatot nak puasa.
ahah.

"tak peh mak, sahur tuh nanti ida yang masak !"
fuhh~ yakin yakin.
last-last, mak aku yang bangun dulu. HEHE. aku bangun jeh, tengok mak aku tengah masak~
lalala~ aku bukak tv tengok Wivards of Waverly Place. 
best like gilos. Salena Gomez uwh cumel jeh. ulangan punye~
time dye nak celebrate befday alex uwh yang ke-15 :)


pastu, dah nak gi sekolah dah. aku tengah siap-siap. carik baju sekolah aku.
pastu kakak aku jerit.

"ala ida~ nie baju kaw. akak salah amik. ala.. bukak balik laa."

ehh, suka hati dye jeh. sengal kan?

"ehh.. tak payah tak payah. dah kelomot sume, kaw nak bg ida eh? kaw laa nie, amik baju ida buat ape. ish. tgk tuh, penat taww gosok licin-2. kaw plak yang pkai. baju kaw dah laa keras mcm kertas. ish!"

hamek kaw! aku bebel macam orang gile pagi tadi. haha. 
terdiam kakak aku. HAHA. oke, tuh bohong.

penat aku mengadu, dengan mak aku. dengan kak long aku, dengan abah aku.
haha. mintak sokongan! :PP
sampai sekolah, ngadu dengan wawa and tasha. hee~ sume aku cite. :P

jap jap, sampai sekolah. humai terus cakap.

"ida~ kasut kite hilang. huhu. nak nangis nie. hehe."

ahah. kelaka kelaka. mcm-2 hal.

puasa hari nie, wesh. penat like gilos. lagi-lagi time jaga koperasi.
ramai pulaks nak tuntut barang-barang dyorang. penat eden terkejar-kejar. 
ahha~ emir dah lembab maths. HAHA. habis dua puloh jari dye kira-kira tolak-tolak. kalau aku baik td, dah lame aku bagi pnjam lima jari aku. haha. kesian.
tuh laa. ponteng 3 hari. :P

sebelum balik tadi, gelak-gelak ngan tasha and nina. wawa tak join. dye kalau tgh buat homework FOCUS gile ! HAHA. susah nak kacau, nanti aku kene marah. :P
10 minit kitorang gelak-gelak, wawa dah siap homework maths. hampeh~

nak balik tuh, terase nak buang air lak. ahha. tp, tandas cm sesengal, makcekk uwh dah bebel-bebel.

"saye dah cakap, tandas dah tutup. nape nak masuk jugak? dekat pintu tuh pon ada tampal kan?" ahaks! blablabla. adoih.

dah laa nak tunggu budak sowang uwh, lambat gile. sakit perut aku tunggu.

homework ? syabas bebeyh! dah siap. hee~ :P Najwa Roslim, tak siap KH lagi ek? HAHA.

time dye mnggedik. HAHA. kelaka kelaka.

wahhaa~ dah lame tak main weyh, mcm mane laa Alvin Wanchester aku ek ? dah arwah dah~ haha. :P


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110123

Kemas Bilik Cepat ! :)

Assalamualaikum and selamat tgh hri! kan kan? tengah hari kan? hee. homework aku? jangan lah tanye psal homework. musti lah belom siap. he. tapi kan tapi kan, tinggal sikit jeh. petang nanti aku buat. JANJI. :)



yaww. pagi-pagi lagi mak aku dah cakap. 
"ida ! kemas bilik. nnty kwan kakak kaw nak datang tgk bilik kaw mcm hantu raya. cepat-cepat. tuh meja belaja kaw tuh, bersepah-sepah. almari sume. katil pon same. susun bantal-bantal tu. jumaat minggu depan kwn dye nak dtg."
erk ? ==' ahaha. cepat cepat. hee~ jumaat mnggu depan taw. :)


dahsyat tol. mcm mane lah aku nak kemas bilik aku tu? teruk ngek. ish ish. ehem! kak long aku pon kene kemas bilik dye weyh. HAHA. lagi teruk. habis sume dye angkat. aku habis mandi pon, dye tak siap-siap kemas lagi. nak masuk bilik dye, wesh! dye bersin-bersin. haha. banyak habuk. :P


aku boleh bayangkan macam mana rupa aku time mngemas bilik aku nanty. dengan meja belaja tu, almari buku, laci bawah meja lagi. katil, cadar, buku kakak aku : "erk. kenape musti aku kemas buku dye ?" woah! bersepah. tidak~ musti banyak harta karun yang aku jumpa. HAHA. percaya laa~


down to earth <3 haha. teringt cite coffee prince. :P


Semalam lama gila study, haha. dari pukul 12 sampai 4. ahah. lame tak lame tak ? nasib baik otak aku tak gilos. erm, malam td ingtkan nak wat entry baru. haha. tp, aku bace entry aku yang lama-lama sampai sekarang. :P kelaka kelaka. :) blog fatinhud pon dah habis aku teroka. HAHA. rajin gile ngek. :P


Intan Nazirah bt Abu Bakar. awak kenapa ? huhu. cepat sangat touching sekarang nie, risau saya. janganlah buat saya macam ni. saya sayang awak lah. saya tak pernah pandang kawan-kawan saya mcm tu. :( saya rindu awak sangat-sangat. jangan marah saya lagi taw. 




woott wott : siapa rajin buatkan movie maker untuk saye? HAHA. pemalas deyh. tulun tulun. :) nanty saye belanje awak ais krim pop. ouh best ! dah lame tak beli. haha. stu seposen. :P


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110121

Nota Warna-Warni :)



Assalamualaikum pakwe and makwe. huwargh ! malam td rase nak mengamuk gile sebab tengah elok-elok online, tetiba blackout. haha. hampeh betul. jahanam laptop. :P

nak tawu pasal blackout kat area rumah aku nie, leyh laa baca and follow-follow kat sini. :) blog pakwe saye ^^

sebelum nie aku ada cakap pasal nota yang berwarna-warni agak memeningkan kepala aku kan kan ? haha. so, tak semua orang boleh jadi pening bila menggunakan pen or colour pencil bila menulis sesuatu nota. 

separuh orang, diorang menggunakan pen warna warni or blinking-2 nie untuk memudahkan dorang menghafal nota. betul tak ? sebab.. bila nampak warna-warni nie, tertarik. kan kan ? tertarik nak baca, tertarik nak beli, cikgu-cikgu pon suka. :)

kalau orang macam aku nie. :D ehem ! susah kod nak guna pen-pen mcm tuh. lagi-lagi yang ada blink-2 nie. dulu-dulu boleh laa beli pen mcm tuh kat kedai. nak membazir duit. kalau tulis nota science kat sekolah rendah dulu, huh. kaw orang tak payah laa tanye. musti cikgu puji aku la. tulisan kemas la, cantik la, cikgu suka la. fuhh. BANGGE~ poyo-poyo. siap ada sticker spongebob lagi aku tampal-tampal. haha. SENGAL kan ? tapi sekarang nie, bila aku pandang pen yang mcm tu or tulisan yang ada 1001 warna nie, aku rase pening ngek. 


tak dapat nak hafal nota. aku lebih fokuskan kat blink-2 dye tuh. haha. mcm cikgu fadhilah ckp. aku main-main kan pen tuh. habis satu pen aku keluarkan dakwat dye, then gosok-2 kat kertas kosong. uuuhh. best! mcm-mcm warna ade.

cop cop ! orang yang suka tulis nota guna pen warna warni nie, musti seorang yang sukakan kekemasan kan ? hee. siapa sokong ? like entry nie. :) aku pon suke tengok nota kawan-kawan aku yang warna-warni nie, senang jeh nak copy and paste nota dorang. HEBAT ! haha. tak-tak. gurau jeh nyah. cuma, nota yang ada kilat-kilat uwh, aku tak suke sgt. comot tangan aku. lalala~ wahhaa. kalau tgn cm aku nie, cepat basah kalau kelam-kabut. HAHA. lgi lah menyampah. bukan buku aku jeh comot, buku org lain pon comot jugak. kan emir kan ? HAHA :PP


cikgu-cikgu kat sekolah yang bagi motivasi pun menggalakkan murid-murid dye guna pen berwarna untuk tulis nota. supaya memudahkan dorang hafal and sebagainya. lagi-lagi yang nak amik UPSR, PMR and SPM. 

ingat lagi time aku tahun dua, hee. dulu-2 kan exam 'mudah-mudah' kan ? aku siap dulu laa. kaw tahu, aku keluarkan crayon. then aku warna kan gambar-gambar yang ada dalam kertas pekse tuh. haha. habis satu kertas pekse aku warna kan. ish. ingat balik. woah ! ida. sengal-sengal. :D cikgu aku tegur taw. aku buat donno jeh. lepas tuh cikgu bncangkan masalah aku nie dengan kakak aku. huhu. sedih :( kakak aku marah aku taw. dye kate segan kene tegur dengan cikgu. :P wekkk. tak heran. HAHA. 

kaw tahu ape yang cikgu cakap ? mcm nie eh. baca-baca. :)

"izzati, adik awak nie dah mula hilang focus masa exam taw. dye lebih suke habiskan masa dye wrna-wrna gambar dalam kertas pekse tuh. dye berangan eh ? ckap kat pakwe dye, muthu tuh. suruh adeq awak berhenti wrna-wrna kertas pekse. saya yang rimas. oke ? pesan kat adik awak. saya dah tegur. dye buat jugak." :PP

wahhaa~ cikgu saya kejam. haha. saye baru drjah dua. pakwe saya yang muthu tuh pon tak wujud. segan awak tahu, bila kat kelas cikgu cakap saya ade pakwe bernama muthu. kwan-kwan saye gelak kan. HAHA. kelakar ngek. kakak aku mula laa poyo masa tuh, cikgu suruh dye tegur aku. wekk. 

woott-woott : pakwe makwe. doakan saya supaya tidak dapat mengonlinekan diri selama 4 (empat) hari boleh ? homework saya banyak-bnyak. kalau awak semua nak tolong buatkan tak peh jugak. haha. :) mintak-mintak kakak saya sorok kan wayar internet nie. HAHA. :P


justin bieber ! 
hee <3 tak dapat tgk consert, nak tgk yang nie boleh tak abah ? *wink-wink*

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110119

Netball a.k.a Bola Jaring -_-

sape pening bila tengok warne yang berwarni like this ? saya tak boleh tgk, pening gilos. sebab tuh nota-nota saye sume belluuee and black jeh + kadang-kadang guna magic pen purple. :P

apa nak buat malam nie ek ?
erm. homework dah siap. ceyh ! bangge bangge. :P

hurm. tak yah cakap laa. hari-hari dah jadi tugas aku jaga koperasi.
hari-hari jd tua selama 40 minit.
hari-hari masuk lambat dalam kelas. 
dua orang mamat yang bertugas sama-sama dengan aku lari dulu. ish.
hari-hari penat. HAHA. 

oit oit.
jangan bagi rasuah kat aku ek ? sila beratur mcm budak-budak lain. he.
tp, korang aku layan dulu. HAHA. kejam kejam.
jap jap. beratur ? erk, pelik pelik. lebih sesuai kalau aku gantikan BEREBUT.


makk..! kawan-kawan sekolah rendah aku ajak join main bola jaring.
hiyak ! aku penat penat. HAHA. dua hri entry nak tunjuk perasaan penat jeh. =.=
habis lah aku. step dye aku ingat, just kedudukan jeh ingat-ingat lupe.
tapi, GS and GK dah mahir dah. ahah. poyo-poyo.

ingat time skola rendah. aish. pahit-pahit.
elok-elok aku posisi GS, kene tukar gara-gara tak dapat gol kan bola dalam minit terakhir prlwanan prsahabatan. amik posisi GK. wesh. tension kaw tahu ?
terlompat lompat mcm main munyet-munyet masa kecik-kecik. mcm kene buli. 
ustazah kejam ! haha. sekali jeh kod aku terlepaskan bola. pastu aku cakap kat ustazah.

" ustzah ! angin kuat sgt. bola melayang. huhu."
haha. alasan nak hebat ! 

esok, latihan pukul 4 petang okeyh ? sape nak join ?
hee. jom jom. bebudak 2 beta yang tarak tawu tu, ala.. esok kan pj. dah tentu-tentu
kene pakai baju senaman. so, tak yah risau maa. balik lambat sikit jeh.

ceyt. tetiba dalam diri aku ada sikap tamak.
wahhaa~ nak join bola tampar sekali ahh.
haha. sengal. suke gilos tampar-tampar orang nie. best like gilos. :P
latihan bola tampar pukul 3.15 petang yeh ?

simon say : kaw blurr tahu ? erk, penat penat. asik penat jeh aku ? tak sihat.
weyh, kalau aku tak datang esok, maknanya aku sedang berpura-pura
demam kat rumah oke ?
batuk dan selsema sedang menyerang hidup aku. :(


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110118

Penat Like Gilak !


ehem ! wahhaaa ~ penat gile-gile.
ape laa. rase mcm nak terjun sungai, berendam lama-lama jeh.
haha.

kaw taw ? tak taw kan. pagi-pagi lagi aku dah carik pasal.
cepat-cepat carik kawan aku punya buku BM. lalala~
copy and paste laa. haha. sengal jeh. awal gile datang sekolah ? :P
kan aku dah kata homework bm aku tertinggal bawah meja, so jangan salah kan aku.
salah kan meja aku.

boleh pakai tak ? HAHA :P

then cepat-cepat turun padang sebab ada pj.
pj a.k.a pendidikan jasmani okey kwn-kwn. :)
woah ! aku dah agak daa. musti cikgu suruh buat something yang ada kene mengena dengan
ujian segak tu. aiyoh ama apaa~ pagi-pagi lagi aku dah mcm beruks lompat-2.

nina nino. saya dah mule rindukan awak. nape ta datang sekola ek ? empat hari tak jumpa terasa macam empat minggu. haha. :P

time rehat, aku dah janji dengan emir and cikgu zulita nak tolong jage koperasi.
serious aku cakap, jaga koperasi tu. tetiba aku rasa macam orang tua gilaks.
reason ? sebab kakak-kakak and abang-abang yang form 3 and form 4 tu. erk, yang form 2 pun same. =.='
majoritinya panggil aku.

"akak ! nak fail logo sekolah tuh dua ! yang warne hijau ek, biru tak mao."
"akak ! nak sandwich sardine satu !"
"kak kak ! tolong amik kan buku nie."
"akak nak buku vocab. ehh akak. buku vocab kat depan laa~"


bla bla bla. kelam bin kabut aku. haha. aku baru form two okey ? akak pulak~ wesh.
tuatuatua. no-no-no. maseh 14 tahun. erk. empatbelastahun.
shh.. rahsia antara kita berdua okey ? aku terasa mathematics aku semakin lembap.
wakaka. 

"calculator mane calculator ? aiyoh, pening-pening~"
ahaks ! aku carik calculator dalam koperasi tu. :P
huhu. aku tak sempat makan kaw tahu ? layan kaw orang laa~
aku tanye emir, "emir. kaw lapar tak?" jawapan dye, "tak-tak. aku dah biasa daa~"
erk. =.=' ?

lor. balik tadi ada latihan rumah sukan deyh.
serik tak mao ponteng-ponteng lagi. HAHA. merah tgn aku. :P
penat penat. penat gelak guling dengan Farah, Izati and Intan. haha.

yaw. aku nak bagi contoh ayat taw. ahha. bace leklok.

aku- intan ! rindu gilos kat kaw.
intan- ida ! aku pon rndu kat kaw gilos.
intan- ehh. silap-silap. haha. :P


balik sekolah tadi. borak-borak dengan amir tak perasan bas tye lai kongkrak tu lalu.
haha. nasib baik ade kakak aku. aiyohh. kalau taak, musti kol 5 lebih baru sampai rumah.
tengah jalan-jalan nak masuk kat laluan kampung yang selalu kitorang adeq bradek lalu tuh, dengar azan. aku cakap kat akak aku.

"tot tot. cepat-cepat. dah azan asar. nanti setan melekat kat baju. susah nak tanggal"

haha. mak aku cakap.. kalau dah azan maghrib. aku pandai-pandai tukar azan asar.
haha. tak pe-tak pe. sampai rumah awal sikit.


wahhaa~ cumel laa kaw <3


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110117

Kecewa Lagi.

I miss you Pictures, Images and Photos
buruk nye kuku kaw ! haha. :P sape laa tuh.

Assalamualaikum and selamat malam and selamat lah kamu~
HAHA. sengal tak-sengal tak ?
aku terasa diri aku semakin sengal bila aku terlupa bawak balik homework. 
grrr =.='

tension kaw tahu ? aku punyalah semangat nak buat homework dengan sepupu aku. 
haha. last-last, sepupu aku sorang jeh yang buat~ aku tengok je laa.
dah laa tak dapat ikut keluar. sebab aku kata nak buat homework.
bila diorang semua dah keluar, aku dengan laju sepantas kilat pergi masuk bilik then carik-carik buku bm aku. hampeh~ semua pelusuk inci aku dah check.
erk, betul tak pelusuk dan inci tu ? :P

lepas tu, aku ambik buku mathematics jeh. buat je laa apa-apa yang patut.
tengok buku dak emir, check dengan buku aku. ada salah tak ?
HAHA. memang lah tak ada yang salah. semua ikot jawapan cikgu kat white board. :P
buat berat beg aku jeh taw bawak balik buku kaw.

hiyak ! kalau dye ade kan best. adakadabra ! dpt balik buku bm kaw~

ahaha~ arthur sengal like gilos malam td. sukesuke. dye jadi keldai :P

woah ! nie sexy, nyah. hehe. dye jadi jahat, muke jahat gilos.
sume gilak gilos 

dua-dua cumel. ahh~ cair aku. haha. :P

huwaaa~ aku penat~ tak kan esok pagi-pagi nak buat bm tu ?
huhu. nasib baik main nama negara jeh homework hari ini. hee~ korang jangan jelez.

balik sekolah tadi, terus aku ambik tilam bilik mak aku.
then bukak kipas kuat-kuat. bukak pintu depan uwh. melepek kat depan tv. yeah~
best gilos. terus tido sambil tengok hagemaru.
penat~ hagemaru dalam mimpi jeh laa. kakak aku boleh tahan tak tido time puasa.
haha. pelik ngek. aku dah tak de energy dah.
macam tengah main cityville. :P


woott woott : entry pendek nak cepat ! haha. 



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110113

Apa Tajuk Entry Hari Nie ?






pewwiitt : saye pemalas. haha. homework dah siap ! olalalala :D

-kitorang dah tak macam dulu, habis tuh macam ape ? macam sekarang lah. sedih gilos.-






saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110112

Wednesday Juga Rabu :)


RABU.

haha. rabu lah, kaw nak ape lagi ?
eh eh. tidak-tidak. aku gurau je. apo laa. jangan merajuk-merajuk.
touching-touching pulak daa.

siapa-siapa yang dah lame tawu pasal hari rabu aku, mesti tawu aku nak cakap ape.

I HATE WEDNESDAY ! 

haha. kalau fatinhud boleyh cakap,I Hate Monday. saye pon nak cakap.
I Hate Wednesday. haha. :P


Semalam dah kire happy lah jugak, sebab.. ehem ! haha. Tak Banyak Homework !
pastu time tengah baca cerita Lestari Bukit Menghijau uwh, wawa cakap.. ahah ! dye buat aku sengih sorang-sorang lah. haha.
then, malam tuh. lepas buat homework sikit, Amad call. dye kate. jom online facebook.
haha. aku punyelah malas. bukak jugak laa dalam pukul 11 tuh. 

penat aku tunggu dye, last-last dye cakap. dye nak nombor amir. :)
aiyoh.

pagi tadi pergi sekolah punyelah semangat. aish. aku sempat datang awal sebelum pakwe makwe pengawas sekolah saye tahan saye okeyh ? :P
tapi, saya masuk kelas lambat sebab saya dan izati dan najwa berbincang ape alasan nak bagi kat cikgu rumah sukan Bentara.
kitorang tak pergi latihan rumah sukan selasa tuh !
haha. menyodeh tol.

tgh hari tuh, pukol 11.20 kitorang turun jugak padang. serah diri ! haha :P
sakit gilos mentos ! grr. berkesan kaw tahu. habis tapak tangan aku. :')

petang tu ada koku.
ish. menyampah kaw tahu. aku tak suka lelaki yang sengaja tumbuk-tumbuk dgn kwn dye or ber-sengal-2
depan aku dan kwn-2 aku. itu namanya poyo :P
aku tak sukekan kepoyosan kaw yg mcm tu. euww.

hoyy hoyy. saye sedih sangat hari ni. :(
apa dah jadi dengan keputusan exam saye ? semua teruk-teruk.
saye rase nak nangis berbaldi-baldi air mata td. huhu.
teruk sangat. ini membuktikan saye tak cukup study ke ?
huwarghh ! saye study, tapi. tak macam orang lain.
:'(

homework saye hari nie melambak gilos !
saye tak tahu nak start pukul berape. kalau start kol 9 pm, takut ngantuk pulak. haha.

grrr~ aku tak sangka dah byk yang pedih sedih aku lalui. :'(

macam mana nak start buat homework ?


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

Auww. Saya Nak Jumpa Awak! ♥


yaww ! awak. saye sayang awak ketat-2.
tp, kalau awak belanja saye, lagi saye sayang awak banyak-banyak. banyak macam gule pasir dekat dapur saye tuh. haha. banyak kan banyak kan ? :P
'bape packet ek ?'

awak. awak semua. boyfriend saye nak dtg Malaysia bebeyh !

when I met u girl my heart went knock KNOCK !
now them butterflies in my stomach wont stop STOP ! :P
even though its a struggle love is all we got.
so we gonna keep KEEP climbin' to the mountain top ! 

hee. pakwe saye lah tuh. haha.

pakwe saye yang lain, jangan jelez okeyh ? bukan niat saye nak menduakan awak.
tapi, saye dah tak boleyh buat ape-2 dah, Justin nie yang suruh saye jadi awek dye. :P

hari-hari dye nyanyikan lgu best-best kat saye. :P
hey girl u my one love. :P

lor. tadi kat sekolah. cikgu sejarah kelas kitorang uwh, masuk kelas. then, dye bercerita pulak dah. haha. aku dah penat merenggang mulut, asik tersengih-sengih aku dalam kelas subjek dye. :P 

salah satu yang dye cakap,

" awak semua dilahirkan, terus bertunang. tawu tak? "

aku punye lah sengal, cakap kat azwa. 
" wa! aku dah bertunang ! haha. agaknye, tunang aku handsome tak? "

ahaks ! tunang awak, kau, anda, korang, kalian, semua-semua merupakan tunang aku jugak.
percaye tak ? haha. tak pe lah. saye nak kahwin dengan tunang saye tuh, lambat-lambat sikit boleyh ? macam cikgu sejarah saya tuh. :P boleyh tak ? haha.

" tunang awak-awak semua, ialah kematian. apabila awak dilahirkan, awak ada kematian. kalau setiap orang yang hidup tu, tak ada kematian. awak boleh bayangkan tak, berapa ramai orang dalam bumi nie? "

yup. haha. handsome kah tunang aku ? lalala~ JB cumel kan ? :P

" kalau tak ada kematian, kita semua tak akn hidup. "

okeyh, aku fening-fening jugak nak paham ape yang cikgu cakap tu. then, dye terangkan. haha. bagus-bagus, ada byk penerangan. aku tak belajar sejarah pun. :)

" maknanya, kalau lah haiwan-haiwan tak mati, awak nak makan apa ? kalai ikan tak mati, awak dapat ke makan ? awak dapat ke teruskan kehidupan tanpa makanan ? "

hee, awak dah paham ? lain-lain. :P

" awak pun perlu mati untuk pastikan hidupan lain terus hidup. awak tahu ? kalau awak tak mati, haiwan-haiwan dalam tanah nak makan ape dalam kubur ? dorang pun perlukan makanan untuk teruskan kehidupan dye. "

gulp. awak takut ? haha.

saye nak tanya awak soalan bonus, awak wajib jawab. haha. :P tak nak comment kt entry nie, tak peh. jawab dalam hati okeyh ? ^^

" kalau babi mati, awak makan tak? " 

okeyh-okeyh, Justin Bieber nak datang Malysia buat consert kan ? alololo. aku nak pergi lah.
kakak aku kate, dekat sangat dengan u dye, ish ! dye kate. dye tak nak pergi. larr. rugi tol.
sesiapa ada ticket free untuk bagi dekat saye ?
sila bagi tahu dekat saye okeyh ?
saye akan bagi awak lempeng buatan tangan saye sebagai ganti. :P
sedap taw. haha.

You And I Would Stand To Be Multiplied

Saya Sukekan Lelaki Yang Pandai Main Gitar n___n

We Fight Through The Hurt. And We Cry And Cry.


That Should Be Me Holding Ur Hand. That Should Be Me Making U Laugh.
That Should Be Me. That Should Be Me.


Romeo And Juliet. Bet They Never Felt The Way We Felt.
Bonni And Clyde Never Had To Hide Like We Do. Adam And Eve, Tragedy Was A Destiny.
Like Sunny And Cher, I Dont Care. I Got U Baby!



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥