20111222

To Infinity and Beyond.

Assalamualaikum, hello peeps :3
All that I know is I don't know how to be something you miss :'>


Wey, tajuk entry macam tah hape-hape kan? HAHA. entah kenapa takdak idea nak tulis tajuk entry hari nie. biar jea lah cenggitu ;P babe, kita baru balik dari Perak  sangat-sangat penat :D hehe, tapi best lah =)


Actually, nak hantar Kak Izzati pergi interview kat Universiti Teknologi Petronas. ehh, kan senang sebut UTP jea kan? ;P Omoo, dekat Perak kan. alang-alang seluk pekasam, ehh. bukan-bukan. alang-alang dah sampai kan, mestilah kita nak balik kampung. hehe.
Kitorang gerak about 10 pagi. then singgah Senawang jumpa pakcik dulu. pastu nak gi tol balik lah, tapi GPS bawak pusing-pusing dalam senawang tuh so kena bayar duit tol lelebih lah ;P pelik jugak aku tengok abah nak keluar senawang ikut GPS. hehe. so, ikut jea lah arrow GPS mengong tuu. guna suara lelaki, seksi babe 


Sampai Perak dalam pukul 5 petang camtu. ehh, tak ingat. hehe. aku tidur. aku duduk belakang sekali dalam kereta tu. sedih~ HAHA. nie semua sebab aku nak bawak bubu (bear) aku kan, kena ah sempit-sempit duduk belakang ;P sampai-sampai jea kitorang terus buat keputusan nak pergi tengok dulu UTP tu, so berbekalkan GPS tu, kitorang pun ikut jea lah sampai en GPS bawak terjun lombong pun kitorang ikut. berterbangan kereta. tah hape-hape bawak kitorang ikut jalan kampung. HAHA. pening kepala abah aku.
Kitorang round-round dalam UTP sampai penat. ahha, tipu jeh. then kak long call owner homestay yang kitorang nak duduk dalam dua hari tuh. dekat Manjung. bapak lah haihh, jauhh. tapi dekat sikit dengan Beruas. Omoo, kampung den ;P sampai dekat situ abah aku dah tak mao guna GPS dah, itu jalan bapak den. dah senang dah. HAHA. kemain belagak.


Sampai jea rumah, and so on. makcik and pakcik owner rumah tuh pun dah keluar, tiba-tiba rumah jadi gelap. aigoo, blackout lah pulak. apa lah nasib. mula-mula GPS bawak terjun lombong, pastu rumah blackout. HAHA -.- satu taman gelap. bergelap lah kitorang kejap. kejap? lama kutt. so, lepas solat maghrib tuh, kitorang decide nak keluar makan. gila lah en kalau nak makan dalam gelap tu ;P kitorang jenjalan dekat Lumut. ececehh, abah aku master kat jalan-jalan cam nie ;P


Then balik rumah dah terang balik. hehe. pastu tengok cerita korea, mwehehe. kakak aku siap nak bawak laptop. kitorang tidur lambat sangat, pastu pagi-pagi dak kena kejut dengan mak. hehe. abah bawak pergi UTP punya lah laju, kecut jantung den. at last, dak izzati dapat sesi petang jugakk -.- annoying betul. dah lah izzati tak boleh keluar balik, kena tunggu dalam tuh. tak kan kitorang nak tunggu jugak, jenuh ah. kebah bontot. HAHA, over ;P so, kitorang balik kampung sat. pi beruas. hihi :D
Kitorang tak dapat lah jumpa kawan-kawan sebab time tuh pun cuti sekolah. masing-masing bercuti. at least, kitorang dapat jumpa kawan-kawan abah, tempat lama-lama kitorang lepak. wuhuu, sangat best :P HAHA, lama kut tak balik Perak. lepas dah rinduu. ececehh. still sama, tak banyak perubahan. tapi yang gila-gila berubah tempat kitorang tinggal dulu. huhu. sedih wehh. semak samun. haihh, ape pun tak boleh :'3


Then, kitorang balik UTP balik. jumpa dak izzati. hehe, kesian dye sorang-sorang. habis jea interview tuh, kitorang jalan-jalan dekat Teluk Batik. then, malam tuh baru balik. abah jea lah drive, kitorang dah membongkang. hehe ;P bukak CD Maher Zain. tenang sikit nak tidur. buatnya bukak lagu SuJu dengan Bieber, gila dah tak boleh tidur ;D wey, hari Sabtu pi PD pulokk? penat lah haihh.


P/S:
awak kenapa? dah hilang dah? semput ah kejar carik awak. huwuuu :'|

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111218

Kita peminat korea ke? ;P

Annyeong eyhhh, kite peminat korea ke? ohoho, Assalamualaikum. hello earthlings :3 kabare? weyhh, perasan tak aku dah malas nak update entry? hehehehe *gelak setan. yes, I'm super duper malas.


Ouhh, seriously. cuti sekolah yang penuh bermakna untuk ida berehat nie digunakan sepenuhnya dengan tengok cerita-cerita korea. eyh, bukan semuanya cerita korea. ada jugak cerita jepun. ada jugak cerita omputeh. ada jugak cerita melayu. aigoo, sebut melayu. Modul Bahasa Melayu yang cikgu bagi tak siap lagi. HAHA. *apalah teruk bebenar aku nie.
Peminat korea? sikitlah. tak sangat. kalau setakat nak gelak-gelak, boleh lah tengok cerita or TV show korea yang lawak-lawak tuh. sekarang ni aku tengah tengok We Got Married Sweet Potato Couple. ouhh, best :D Jung Yong Hwa  Seohyun. okay, tak kenal? bohong. Yong Hwa CN Blue okayyy? Seohyun Girls Generation. yes, nampak macam ketinggalan zaman sikit aku nie. yea lah, diorang masuk rancangan we got married tuh last year, kira lambat lah kan? tapi, aku tengok jugak :)
Dalam masa yang sama, aku tengok jugak We Got Married Adam Couple. Jo Kwon  Gain. aigoo.. kalau tengok diorang memang korang akan gelak gila-gila lah :D Jo Kwon 2AM and Gain Brown Eyed Girl. diorang memang sangat-sangat-sangat kelakar. HAHA. tapi, aku tak suka part kakak aku cakap perangai aku sama macam Jo Kwon. aishh, ada ke patut? tak sama okay ;P


Lepas tuh kan, kak long and kak wany aku nie, ELF. apakah? everlasting friend. Super Junior lah kan? pastu kan, diorang tuduh-tuduh aku, diorang kata aku minat Donghae. dey, please lah. tak lah nyah. tak akan. donghae pun aku tak kenal yang mana satu. kak wany aku suruh teka mana satu donghae, aku tunjuk Kyuhyun. err, HAHA. mana aku tahu, main tunjuk jea. pastu dye kata aku minat kyuhyun tapi sebut donghae. ouhh please lah -..-
Alolooo, super junior aku kureng minat sikit. haha. yang minat, kakak-kakak aku :D aku tak, tapi aku tetap tengok Dimple Couple  mwehehe, SuJu jugak. entohh ler, tak tahu kenapa. tengok jea lah ;P Leeteuk  Sora. We Got Married tahun nie punya season :) okay, sempat lagi nak tengok. baru episod 9.


Habis lah aku kena gelak dengan kakak aku. mesti diorang kata aku tetiba jea minat Korea nie. huhu. eyhh, dah lama okay? dulu minat SS501, tapi diorang dah takdak ;D nak buat camne? HAHA. eyh, kita tengok jugak Running Man ;P
Kim Hyun Joong + Jung Yong Hwa :)


P/S:
Jealous dengan bloggers yang guna blogskins ;P aku tak geti guna, tah pahal tah. HAHA. cenggini jea lah rupa blog den. Omoo, tak sabar nak balik Perak! hehe :D

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111210

A Girl (:

Assalamualaikum. A very good morning to my dearest readers :) ahha, hello peeps. sihat? kalau tak sihat, makan ubat okay. yeah, rindu ida tak? gehee, gedik kan? takpe lah. kadang-kadang jea. bukan selalu. hehe.

Well, seluruh entry hari ini di-creditkan kepada 'Novel Ikhlas A.K' :> siapa dah baca, tepuk dua-dua belah kaki serentak! hehe. siapa boleh buat tuh, syabas. actually, ida dah baca novel nie lamaaa sangat. uish, nampak tak berapa panjang lama tu? hehe. ida baca lepas final exam hari tu. pinjam novel intan :) tak beli sebab dah suruh intan beli. hehe. masa jalan-jalan dengan intan, nampak novel tu. then, takdak duit. suruh intan yang beli. hee :P

novel dye best, tapi best lah. ahha, apa lah yang aku merepek nie? he, ikut citarasa sendiri kan? kalau orang tuh rasa best, best lah. kalau tak, tak lah ken?

A Girl :>


Menundukkan pandangan : Sesungguhnya semulia-mulian perhiasan wanita ialah kesucian dengan menundukkan pandangannya.

Tidak bergaul bebas dengan lelaki sehingga bersentuhan dengan mereka.


Pakaian yang dipakai selaras dengan hukum syarak.


"Cantik, cerdik wanita Islam apabila berada di luar rumah: berpakaian menutup aurat, menjaga batas pergaulan, berpengetahuan, berakhlak mulia, dan lain-lain. Perintah untuk menutup aurat adalah untuk menyedarkan wanita Islam bahawa mereka adalah wanita yang beriman."

Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai 'hiasan mata' anda, nescaya mata anda akan semakin bening dan jernih.

Oleskan 'lipstik kejujuran' pada bibir anda, necsaya tutur kata anda akan semakin manis pada pendengaran orang lain.

Gunakan pemerah pipi dengan kosmetik yang diperbuat daripada rasa malu dan dari Salon Iman.

Bersihkan diri dengan sabun Istighfar yang menghilangkan semua dosa dan daki-daki kesalahan anda.

Rawatlah rambut dengan tudung agar hilang daripada kelumumur mata orang lelaki.

Hiasi tangan dengan gelang tawaduk, di jari dengan cincin ukhuwah iaitu sebaik-baik kalung-kalung kesucian.

Berdakilah wajah dengan air wuduk, maka wajah anda akan bercahaya di akhirat.

InsyaAllah :)

P/S:
... dia kenapa? :'(


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥