20121231

15 things about me :p

Assalamualaikum and Hello earthlings ;D Dah lama gila tak update blog. Padahal cuti lama gila. Ni semua sebab dah malas gila lah ni. Uuu hari ni saya daftar form 1 dekat sekolah. Penat sangat :p lol gurau je. Kita dah naik form 4 lah 2013 ni :)

15 Things About Me.
 Saya suka makan oreo and marshmallow sebab diorang berdua comel.
 Saya tak suka cucuk straw dalam cup air sebab jarang sama sekali saya berjaya mencucuk straw dengan sopan.
Saya ialah salah seorang daripada 32 Juta Belieber yang ada dalam twitter.
Saya suka Justin Bieber. Ok. No hate.
I'm Tiffanatic cuz I'm Tiffany Alvord's fan :)
I love cats. 
Saya nak hamster. Tapi semua orang dalam rumah tak setuju bela hamster. So?
Umur saya 15 tahun. Lalala and I'll be 16 on 9 RabiulAwal 1434.
I love purple.
Saya suka Mathematics. Tapi kadang-kadang saya tak geti jawab soalan Mathematics.
Justin came to Malaysia on my birthday :p 14 July 2012.
Saya suka barang-barang yang comel. Aaaaa.
Saya boleh nangis kalau nampak barang-barang yang comel. Weirdo.
I love Gary Oppa ;D
Oh, birthday saya sama dengan birthday Lee Kwang Soo. Okay.

Kenapa? Kenapa saya buat '15 Things About Me' ni? Macam ada orang nak tahu je kan? lol saje je. Sempena umur saya tahun ni and wait a minute.. Happy New Year everybody. Love ya! Sesiapa yang baru nak sambut birthday hari ni, Happy Birthday. Esok birthday Abah 

P/S:
Aaaaaaa Rabu ni dah sekolah. Tapi it's okay, Sabtu nak keluar dengan kawan-kawan kelas buat den tak sabar nak sekolah lol :p

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20121220

The Reason Is You.

Assalamualaikum. Hi earthlings :D
"I can no other answer make, but, thanks, and thanks." - William Shakespeare

Alhamdulillah, yeay! Keputusan PMR dah sehari berlalu. And 28 orang pelajar tingkatan 3 dapat straight As dari Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Dol Said untuk PMR 2012. Yeay happy yeay! And for those yang dapat 7A, 6A, 5A, 4A, 3A, 2A, 1A or tak ada A, don't worry. Kita semua dah berjaya, Alhamdulillah ;D

Terima kasih buat mak abah sebab banyak bagi dorongan agar anak dia yang terakhir ni belajar bersungguh-sungguh hehe :p Buat guru-guru kerana banyak mengajar kami dalam apa-apa jua subjek mahupun di luar tajuk subjek. Kawan-kawan sebab dah banyak tolong aku yang tak seberapa ni. Kakak-kakak yang dah belikan banyak buku latihan dan rujukan ;D And for sure semua orang yang telah mendoakan kami batch 97's bagi PMR 2012. Thank you so much, hanya Allah yang mampu membalas jasa-jasa baik semua orang

Haaa I love to see this Hehe bukan niat nak menunjuk tapi nak credit kan kepada mereka-mereka yang telah banyak menolong saya. Tanpa korang, siapalah saya :p Love ya!

Buat kawan-kawan:
Intan, Nina, Alisha, Azwa, Arissa, Humai, Renu, Fatin, Sabin, Farah, Zati, Low, Syidah, Soleha, Rohaida, Syahnim, Lisa, Raja, Hazirah, Agu, May Her, Syahidah, Amir, Afwan, Hazim, Haziq, Mizi, Nazirul, Firdaus, Jaga, Imran, Nizam, Alim, Chai, Emir, Syami, Dinesh, Goven, Hau Chin Yong dan semua sekali. Thank you, takkan lupakan korang 
Kakak-kakak:
Kak long sebab tolong bawakkan pergi sekolah. Pastu pasangkan lagu-lagu nasyid sebelum ambil exam instead of CD lagu Justin yang mungkin tak berapa bagus sebelum jawab exam :p Kak ngah, Wany, Izzati sebab dah banyak bagi nasihat serta pelbagai petua haha ;D Mekaseh semua 
Even macam tak percaya dah dapat result tu semalam, I have to believe this lol. And then be ready for next year. Well, bila semua pelajar-pelajar form 4 serta form 5 sudah mula update status bagi tahu guwa tahun depan bukanlah honeymoon bagai, guwa kena ambil inisiatif daripada kata-kata semangat mereka itu. Okay, kitorang baru dapat result biarlah nak happy sekejap :p Adoi.

P/S:
27/28 from our class. Aw, nak menangis tengok Cikgu Hamidah menangis semalam. Terima kasih cikgu malah cikgu-cikgu dari sekolah rendah. Sayang semua!

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20121218

Butterflies in my stomach.

Assalamualaikum. Hello peeps ♥
I wonder why butterflies should be in my stomach. Don't you have any place to go?

Aye, keputusan PMR 2012 akan diumumkan pada 19 Disember 2012. Esok weh. Uuuu nervous tak? -.- Takut sebenarnya. Semua ada. Haaa tak suka-tak suka. Doakan saya ye. InsyaAllah batch 97's semua dapat result hebak-hebak nanti :)
3 Beta, good luck semua. InsyaAllah; kita semua dapat results baik-baik. Kita dah usaha, sekarang ni doa banyak-banyak, esok tawakal je. Selawat banyak-banyak. Aaa risau sangat. Hmm apa-apa pun, jangan lupa bawa tag keramat Madam Suzie. Mwehee kita bakar ramai-ramai depan dia :p Eh, macam tak baik pulak. Haha sukahati korang lah ek.
Untuk kawan-kawan semua, good luck. 97's mesti dapat result hebat-hebat lah ;D InsyaAllah. Nervous tak? Takut tak? Seronok tak? Wuu tu semua boleh tolak ketepi dulu, sementara ada waktu ni, banyak-banyakkanlah berdoa. Yakin dengan Allah, yakin Allah akan makbulkan. InsyaAllah semua berjalan dengan lancar. Doakan untuk saya ye :p Salam zuhur semua. Love 

P/S:
Perasan tak sejak akhir-akhir ni entry guwa makin lama makin pendek?

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20121212

I love Piano Guys.

Assalamualaikum. Hello peeps 

Ahhh seriously, I'm so sleepy rn. Tapi mak saya tak bagi tidur petang lagi. At the end, internet menjadi mangsa :> Tadi baru tengok 'balik' cerita Playful Kiss. Lol I love to watch movies/dramas over and over again :p Never get bored.

Nak tengok My girlfriend is gumiho balik tapi dah delete cerita tu. Grr so tengok lah cerita yang dah berkurun lama ni. Okay straight to the point, korang kenal Piano Guys? Haaa nasib baik kenal. Alaa yang kawan sama-sama main guli tu :p Amboi main guli, apa barang?



Okay, mereka-mereka inilah yang saya cakapkan. Maybe dah sepuluh kali saya mention di twitter, tapi this is the first time saya mention dekat blog :) So maybe for those bloggers yang masih tak tahu mana nak ambil instrumental cover yang harmony or yang sedap didengar oleh blog-walkers, korang bolehlah pilih antara-antara instrumental diorang ;) And for your information, diorang bukan sahaja bermain piano okay :p Ada yang main cello so check it out, they're so amazing 
Even nak tidur pun boleh dengar cover diorang. Aw, tak percaya ke? Play it before you go to sleep alright? But make sure baca doa tidur jugak okay. Hmm maybe that's all for today. No idea and before saya merepek-repek, better stop right here. See ya! Love.

P/S:
Saya suka cover diorang yang Titanium. Lagi-lagi bila diorang play with Tiffany Alvord aye 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20121210

Random Post :p

Assalamualaikum. Hello earthlings :) Seronok tak lagu blog aku? Nananana presenting *drum roll* Kang Min Hyuk - Star and Justin Bieber *obviously - Love Me Like You Do (LMLYD)

Sihat? Alhamdulillah. Seriously, aku nak sangaaaaat update blog. Tapi tak tahu nak update apa. Okay bunyi macam kritikal. So berterus-terang saya di sini, entry hari ini sememangnya membosankan ;D

Result PMR akan keluar pada ... maybe pada bulan Disember. Lol dia buat lawak weh :p Okay fine, tak mustahil bukan result kita pun terlambat keluar macam result UPSR hari tu :p Kan kan kan? So untuk menenangkan hati semua orang, result PMR 2012 keluar pada bulan Disember -.- Heee :D
Sumpah takut. Huhu pernah sekali hari tu memikirkan result yang bakal dapat sampai tak senang duduk, tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak selera luls. Hiperbola. But, itulah realiti. Risaaaaaau sangat. Kalau Sains dapat B? Bahasa Melayu dapat B? Allah, mintak jauhkan. Huhuu. 

Actually, hari tu ada mimpi (ngeri) yang aku tengah peluk kakak aku, Izzati. Why her? I don't know lol :p Masa tu ada majlis apa tah. Haha then tengah peluk tu tetiba kakak aku cakap kat aku "Akak taknak kau kecewa teruk-teruk nanti kalau tak dapat straight A's" On that time jugak guwa dah nangis teresak-esak sampai sesak nafas. Aku nangis betul-betul weh. Aku sedar aku tengah tidur and mimpi, tapi mata tak boleh bukak. Air mata melelh je tepi pipi. Tahu syaitan tengah ganggu. Sesak nafas kut nangis. Risau mati pulak tengah tidur. Huuu.
Aku risau sangat. Kakak aku pernah cakap, kadang-kadang kalau mimpikan result exam, itulah hakikatnya. Hmm. Tapi kakak-kakak aku dapat mimpi malam sebelum ambil result. Guwa? Tarikh result pun belum tentu dah mimpi-mimpi. Haha nampak tak betapa risaunya aku ._.

Berikut adalah cerita benar. Hihi. So what's the moral or maybe the message that my nightmare trying to convey here? I still don't know yet. Hmm Ya Allah, andai itu bukan milikku, kuatkanlah hati ini. Aminn. Hope semua calon yang bakal ambil result bulan 12 ni :p buat persediaan mental dah fizikal sebaik-baiknya ;) 
Bukan apa, semua orang taknak kecewa kan? Kita merancang, tapi Allah tentukan. Maybe apa yang kita nakkan kali ni tak dapat, Allah dah prepare yang lebih baik dah terbaik untuk kita. Allah knows best :) Hope everything goes well, InsyaAllah.

P/S:
Jaga kesihatan and keselamatan korang. Ambil result ramai-ramai, taknak ada yang tak ada and ada yang dah berkerusi roda ;) InsyaAllah. Assalamualaikum xx.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20121106

Keep Calm.

Assalamualaikum. Hello peeps.

Erhh hello? *lambai-lambai tangan. Nampak kita tak? Pfft mesti korang cakap "Apa kau ingat aku buta tak boleh membaca!" Woo woo keep calm. Relaks relaks. Hehe :) Andaian semata-mata.

Esok bersamaan 7 November 2012 semua pelajar tingkatan 3 di SMKDDS, Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Dol Said, Melaka akan mengakhiri zaman tingkatan 3 kami di sekolah. Esok hari last sekolah buat kami. Mohon jealous. Awal kan? Disebabkan kami pelajar-pelajar form 3 ingin menghormati kakak-kakak dan abang-abang yang akan menduduki peperiksaan SPM pada hari-hari berikutnya, pengetua terpaksa melepaskan kami sedikit awal dari pelajar-pelajar lain. Oh ye, good luck brothers sisters. Do your best.
Mood guwa sebenarnya tak berapa nak baik minggu ni. Masalah peribadi ye. Harap faham. Tetiba tarik muka dengan kawan-kawan walaupun tak ada magnet menarik arus magnet. You know what I mean is when the north pole (N) attracts with the south pole (S) Ohh sudah-sudahlah mengarutkan? Pembaca menyampah okay. Ulang suara MENYAMPAH.

Well, esok last sekolah. Yuhuu (Y) Seronok tak terkata. Esok nak bawa camera okay. Tapi malu ah nak ambil gambar dengan kengkawan. Diorang cantik-cantik. Guwa? Hodoh je. Mweheee mental breakdown. This is a breakdown breakdown. Haha tetiba rindu Tiffany Alvord.
Hope esok mood aku datang balik. Sedih weh sedih. Bila aku takda mood. Kawan pulak tak membantu, lagi aku down. Haha. So aku ambil keputusan drastik untuk mendiamkan diri. Muka diorang agak risau tapi aku tak nampak effort diorang untuk pujuk aku malah siap jauhkan diri dari aku. Rasa nak tampar je. Haha. Mungkin diorang rasa aku perlukan time and space untuk pulihkan keadaan mental aku kut? Aku memang sensitive. So aku ngaku awal-awal aku memang tak pandai nak kawal emosi aku. Huwaaa :'(
Rasa-rasa dah sepuluh kali aku bagitahu, aku memang tak pandai nak jaga hati orang. So better watch out! Aku selfish. Memang itu diri aku. Harharhar. Esok aku nak happy-happy. Taknak ah menyodeh. Mesti kawan aku ambil hati dengan aku. Hmm terukkan aku? Mesti diorang maki-maki aku. Terutama Intan. Haha. Aku kenal kawan aku :P Takpe tak kesah pun. Memang aku yang bodoh. Jealous tak tentu pasal. Haha. Entah ah aku rasa aku macam dipinggirkan je. Lagi-lagi bila tetiba geng kita tertambah lagi sorang. Haha. Tak kesah pun tak kesah :)
Nampak sangat jealous tak tentu pasal. Kalau orang bercinta, ye lah diorang boleh cakap cemburu buta. Tapi masalahnya aku dengan kawan-kawan aku yang empat orang tu memang tengah bercinta. Haha. Aku cinta dia, dia cinta aku. Aku sayang dia, dia sayang aku. Kan kan? So sweet. Haha. Sah kena telan pil kejap lagi. Aku bukan nak marah ke apa bila ada lagi sorang kawan nak duduk sama-sama dengan kita semua, cuma kau tahu ah hari tu time aku nak duduk dengan korang. Dia boleh tolak aku suruh duduk ke tepi. Weeee :D Seronoknya kena tolak ke tepi. Haha.

Entry ni sungguh aku nak sampaikan dekat kau empat orang. Aku sayang korang. Tapi, kalaulah korang tahu :) Takpe, memang salah aku pun.

P/S:
Kalaulah korang tahu :) Kawan sampai Mati. Janji?

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20121102

Random Stuff.

Assalamualaikum ♥ Hye Earthlings :D

Eeee rajinnya kita update blog. Haha. Dapat semangat lepas Zack Zuhairi update blog juga hari ini. Kitorang kan sehati sejiwa. Hehe. Ehh merepek merepek. Tampar kang? Well yeah Hello November  Byebye Octopus. Best kan dah masuk bulan November? Nak dekat cuti sekolah. Huahuahua. Act, habis PMR sangatlah serupa dengan cuti sekolah. So kitorang-kitorang pelajar Form 3 dah rasa cuti sekolah lebih awal ;P Sila jealous.

Tapi sumpah BOSAN.

Esok birthday Mizi. Happy Birthday to you. Happy Birthday to you. Happy Birthday Hamizi Gemok. Happy Birthday to you. *Tepuk-tepuk-tepuk-tepuk tangan. Haha. Annoying. Tadi lupa lah nak wish. Heh sorry. Nanti aku belikan coki-coki eh? :D

Coki-coki murah je, mesti dia taknak. Huh -.- Pastu kalau bagi satu packet mesti datang lagi sorang Gemok Imran mintak sikit. Pastu Syami Mokmok. Boleh bayangkan dah.
Sebenarnya tak tahu nak update apa. Heww. Malam semalam Universal Music Malaysia dah announced dah siapa pemenang bagi Ultimate Girlfriend Passport to meet Justin Bieber tuuu. Kay tak dapat sambut dengan meriahnya. Tak buat countdown pun. Tunggu punya tunggu tak keluar nama aku. Rupanya baru aku teringat. Aku tak hantar pun contest tu. Haha. Weirdo. Menaruh harapan macam orang gila.

Lucky. So lucky that girl. Jasmine Soraya. God. Bertuahnya engkau. Ramai kata kau dah dua kali jumpa Justin. Hahh nanti kirim salam sayang dekat dia. Bagitahu dia girlfriend dia tunggu kat Melaka. Hahahaha. Siapa Jasmine Soraya btw?
Hari ni music video Little Thing by One Direction dah keluar. Tapi Beliebers tak bagi beliebers lain tengok video diorang. Sebab nanti ranking tinggi. Wtf -.- haha. Pelik ah. Kalau Directioners nak gaduh asyik nak menang sangat kan, ambik. Tak payah bising-bising. Haha. Pelik ah bebudak twitter ni. Bukannya directioners tu dapat duit bila ranking One Direction tinggi. Yang diorang dapat "Thanks for our Directioners. We Love You!" kata ahli-ahli One Direction. Mweheee. Kan? Podahh.

Tapi video dia pun belum keluar. Bukan 2nd November ke? Hari ni berapa hari bulan? Ke kat luar negara belum 2nd November? Haha so sad. Patut ah belum trending lagi kat twitter. Adoi.

P/S:
Blog aku berat. Cam mana ni? Aku tukar template kosong kang. Haha.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20121030

Forgive Me Please, Forget Me Don't.

Assalamualaikum and Hello peeps ;)
Bismillahirrahmanirahim 

Hai *awkward...
Let me introduce myself. Ceh. Ehem. Assalamualaikum and hello :) My name is Nur Saiyidah Binti Zainal. Call me Ida not Call Me Maybe. Hehe. Joke joke. And this is my blog. You are now in my world, my land, and you are now reading my intro. Ohho. So sad. I don't know how to begin T__T Peace yo (Y)
Forgive Me Please, Forget Me Don't.
I'm so sorry for leaving my blog so long. Perkara ini semua tidak dirancang. Diluar jangkaan. Eh, merepek. Okay, minta maaf sebab dah lama tak post entry kerana entry yang terakhir adalah pada 25 Ogos 2012. Macam ada bloggers yang heran pula kita dah lama tak post entry. Kan? Mweheeee -.-

Seperti yang diketahui umum, pada 9 Oktober 2012 yang lalu, PMR candidates were fighting hard for their exam. Same goes with me. Dari 9 hingga ke 15 Oktober. Penat tak penat jugaklah. Berbaloi study gila-gila sebelum ini. Gila-gila lah sangatkan? Soalan yang ditarget ada yang keluar, ada yang tak. But who cares? Hahaha. Past is always past. Just pray for the best, okay. And I still remember what I wrote in my Bahasa Melayu essay. "Bendera Jalur Gemilang berkibar dengan bangganya." Weirdo me weirdo. Act, Jalur Gemilang is "berkibar dengan megahnya" instead of "bangganya". Bangga is a feeling. Now you know, Ida. Huh just a waste.
Cikgu Hamidah pesan suruh kawan-kawan doakan kawan-kawan supaya semua kawan berjaya dengan cemerlang dan mendapat 8A. So many 'kawan'. Heh.

Rasanya cukuplah sampai di sini sahaja. Amboi, macam tulis surat buat nenek. Hehe. Dah cukup panjang kan? Hehe. Crazy me. Hehe. Tak tahu nak tulis apa. Hehe. Bye :)

Assalamualaikum 

P/S:
Ada hati nak buat p/s. Haha. Entry tah hape-hape -.- Forgive me. And for your information, this entry is full with Justin's photo. No hate. Beliebers 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20120825

Be Alright.

Assalamualaikum, hye? Nama kita Nur Saiyidah binti Zainal. Hari ini kita nak share sebuah lagu yang bertajuk 'Be Alright' by Justin Bieber. Salah satu lagu favourite dalam album Believe. Actually, semua favourite and seriously kita tak berada dalam keadaan yang baik malam ini. Need a doctor called Dr. Bieber. Pfftt -.- Kay, jemputlah dengar lagu Justin Bieber ni, buat macam rumah sendiri kay?

Ooh, Ooh..

Across the ocean, across the sea
Startin' to forget the way you look at me now
Over the mountains, across the sky
Need to see your face and need to look in your eyes
Through the storm and, through the clouds
Bumps on the road and upside down now
I know it's hard baby, to sleep at night
Don't you worry

Cause Everything's gonna be alright, ai-ai-ai-aight
Be alright, ai-ai-ai-aight
Through the sorrow,
And the fights
Don't you worry,
Cause everything's gonna Be Alright,ai-ai-ai-aight
Be Alright,ai-ai-ai-aight..

All alone, in my room
Waiting for your phone call to come soon
And for you, oh, I would walk a thousand miles
To be in your arms
Holding my heart

Oh I, Oh I...
I Love You
And Everything's gonna Be Alright, ai-ai-ai-aight
Be Alright, ai-ai-ai-aight

Through the long nights
And the bright lights
Dont you worry
Cause Everything's gonna Be Alright, ai-ai-ai-aight
Be Alright, ai-ai-ai-aight

You know that I care for you
I'll always be there for you
Promise I will stay right here, yeah
I know that you want me too
Baby we can make it through, anything
Cause everything's gonna Be Alright, ai-ai-ai-aight
Be Alright, ai-ai-ai-aight
Through the sorrow, and the fights
Dont you worry
Everything's gonna Be Alright, ai-ai-ai-aight
Be Alright, ai-ai-ai-aight

Through the sorrow, and the fights
Don't you worry
Everything's gonna Be Alright..
Thanks to : DirectLyrics.

Okay :) Lagu best. Tenang sikit jiwa. Byebye *lambai-lambai tangan.

P/S: 
Saranghae Justin Bieber ;P Haha, mix.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥