20110625

Macam Mana Kau Menaip?

Assalamualaikum and Bismillahirrahmanirrahim :) heyya, sihat? I rindu dekat U lah, oughhhh, grr -.- geli tak? haha. mesti menggerutu otak kau kan? macam itu lah apa yang aku rasa. macam orang Melayu baru nak pandai belajar BI, ouh yaa, maaf-maaf-maaf, jangan terasa yea sayang! :)


okay, cer citer. haha. aku nak kongsi dengan kau orang semua apa yang blogger-blogger menyampah bila nak baca entry korang. yahhh, aku punya entry pun bukannya bagus sangat kan? tapi, asalkan aku tak buat apa yang orang lain boleh menyampah. der, kau menyampah ke? tak peh, sila jangan ambil kisah :D
1. tulisan 'aneh-aneh', aku pun tak tahu nak bahasakan apa -.-
'hY3 qwqK, qwqK S3Hqd? SqYq HqrqP qwqk S3hqD j3q :) qwqK tqhU Tqk, 3s0K sqyq CutI S3K0lqh!' woihh makcik, sila ubah cara menulis dan menaip nie, sepatah haram pun aku tak faham. kau tahu, aku ambil masa selama 5 minit nak tulis ayat-ayat romantis tu :p kau nak tahu kenapa makcik? sebab perempuan jea yang suka tulis macam tuh, kan kan kan?


2. ayat macam mengada-ngada, penuh dengan huruk 'K' and terlebih-lebih -.-
'erkkkkk, awark tawu arkk, ite kan, sukerr sanNgatt kat awark, kalou aderk udarx laen yang minat awarkk, awark jangan lyan ek. ite bukan aperkk, ite tatutt awark berubah atyy jerkk!' grr -.- aku tak tahu lah pulak, bahasa melayu sekarang dah bertukar macam tuh, whahaha. korang tak rasa macam ganjil ke baca? atoiiyai! HAHA.
3. penuh dengan singkatan yang kadang-kadang tak semua orang faham :)
'coe la klu aq ad wt slp kt ko, aq bkn ap, ak xthu cmne nk pjk org ni. aq lg sk diam2 je dr pd msk cmpr ursn org. bkn xnk tlng ko, aq tkt ko slh fhm je 6t. k la, gtg, by2. m8 aq tw.' nyahh, tak semua faham. aku paling pantang kalau orang hantar mesej tulis-tulis macam ni. rasa macam tak nak reply. -.-


4. semua capital letter -.-
'SALAM, ESOK ADA SUBJEK APA? CIKGU NORPEAH ADA BAGITAHU KAT KAU TAK YANG MINGGU DEPAN ADA HARI KOKURIKULUM? BAGITAHU AKU CEPAT2 TAW JADUAL APA ESOK!' hey awak, awak nak marah saya ke? haha, aneh betul. macam tak boleh tekan caps lock tuh jea -.-


5. tulisan campur-aduk saiz dan juga warna warni. -.-
'HYe SemUa! APA KhaBAr? SYa HraP SmuA Shat ALhaMDUlIiLLah, HEhE. AwAk PEniNg TAk BAca TuLisaN Sya Nie? SEbenarNYa TanGAN Sya DAh LeNguH NIe NAk TaiP kEjap BeSAr KEjAP KEcIk. HEha AHah HAhYaha.
aku tak pernah tulis tulisan yang misteri nie kan? haha. so, yang terasa tu, sekali lagi aku mintak maaf, bukan apa. berair mata aku nak baca sebijik-bijik ayat kau. bila dah fedup aku tekan button X yang besar tuh jea :) 


P/S:
Hoyyy, Merokok? tak macho lah babe! aku tak suka, kalau rasa dah banyak sangat amal soleh dekat dunia nie, sila lah hisap rokok, sekali 5 batang pun tak peh :) sayang awakkkk, merokok lah lagi! macam ^@%!)8&*!@K#$$5! :)

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110623

It's Hard -.-

Assalamualaikum, hello peeps :) awak, awak okay? heee, kawan-kawan aku suka tanya macam tuh semenjak-dua-menjak nie :D hehe, takpe-takpe, saya tahu awak semua sayang saya, lalalala. HAHA.


yeah, kau tahu jadi seorang guru itu penat dan menyodehkan? well, aku bukan cikgu, dan aku bukan nak kata jadi cikgu tak best. jangan salah faham, sila baca dua tiga kali. tarik nafas, hembusss =) yeah, maksud aku, jadi cikgu sangat memerlukan kesabaran, dan aku sangat percaya cikgu-cikgu aku semua masih sihat melayan kerenah kitorang yang tak berapa nak betul. dan, cikgu aku sangat penyabar. haha :) okay, hari nie bukan hari guru kan? -.-
derr, kalau kau dapat seorang anak murid yang sangat mengada-ngada, kau suka tak? maksud aku, cakap pun pelat-pelat padahal umur dah 11 tahun, dah sunat dah pun! tapi, still cakap macam orang tak ada gigi and tak ada lidah. kau benci tak? HAHA. then, bila kau nak mengajar, dia tengok TV, menyanyi-nyanyi lah, then bila kau suruh selesaikan soalan math yang dah berkurun lama punya soalan, dia jawab 'tak tahu'. -.-


okay, aku boleh tahan lagi kod, aku dah tak boleh buat apa dah, nak marah pun, anak orang nie. nanti tak pasal-pasal balik rumah bagitawu mak dia pulak. dah lah jadi guru tak diiktiraf. haha. then, aku mulalah sesi nak ajar-mengajar dengan budak tuh, eyy aii, menyampah wey, aku nak ajar dia. dia tak nak dengar. dia kata cikgu dia ajar, kalau dah bahagi-bahagi nie tak kan dapat jumlah yang ber-point-point. okay, aku ajar math sebab homework dye math. -.-
geram weyh, bukan semua nombor yang ada dalam buku teks tuh, kalau dibahagikan dapat jumlah whole number. weshh, bengang nie weyh, bengang. HAHA. nampak telinga aku keluar asap? rasa macam nak flush kepala dye dalam tandas, boleh? haha. tak pasal-pasal nama aku famous keluar surat khabar 'Pelajar tingkatan dua memasukkan kepala pelajar tahun 5 kedalam mangkuk tandas.' bhahaha :D


P/S:
okay, aku form two, kenapa? haha. entry nie tiada kaitan antara yang tak hidup atau yang sudah meninggal dunia. so, entry ini ada kaitan dengan yang hidup! whahaha! aku biol eyh? :)

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110621

Sayang, life must go on :)





We always ignore those who love us, and love those who ignore us ♥


fs=1&hl=en_US&rel=0" />

Assalamualaikum, hello peeps :) sihat? yahh, hari nie saya sakit tekak dan selsema. okay, siapa kisah? nevermind :) pada awak-awak yang demam, selsema jugak, sakit semua sakit, sama ada sakit hati, sakit jiwa dan pelbagai jenis penyakit, sila cari ubat sebelum melarat okay? Saya Sayang Awak kalau awak jaga diri awak (:
hari nie, serious aku mengantuk, bukan sebab tidur lambat. tapi aku tak ada semangat nak pergi sekolah sebenarnya. hurmmm, cikgu aku ramai yang dah bertukar, heyya, apa nie? -.- saje jea nak buat aku blurr pagi-pagi buta belajar science dengan cikgu baru. haha. nasib baik cikgu science nie mulakan hari pertama dia dengan kitorang satu kelas, best! boleh nyanyi lagu katak-oh-katak :)

nahh! aku memang cepat lupakan semua perkara memandangkan Arissa kata saya pelupa :D aku masih tak tahu kenapa aku lemah sangat, hurmmm, okay. maafkan saya :') aku tak marahkan siapa-siapa, cuma aku risau kawan-kawan aku marahkan aku. derr, apa daa? -.- 
yahh, sayang-sayang sekalian, aku janji, aku tak kan buat kawan-kawan aku macam itu lagi. der, muka aku main peranan time aku menyodeh. euww, mesti menggelikan kan? hodoh! hehe, walau ape pun yang berlaku dekat aku, aku tak kan membabitkan kawan-kawan aku. yahh, aku nak senyum jaa, boleh? :) sekarang aku suka mencarut, derr, satu perubahan yang teruk. Astaghfirullahalazim :( teruknya aku. damn! suka sangat mencarut, teruk-teruk-teruk. apesal aku berubah nie? heyy, aku pun menyampah dengan diri aku ni. 

P/S:
aku janji, janji tak kan pergi. tak usah kau terangkan kutahu, potret wajahmu disetiap penjuru, curahkan deritamu padaku, biarku rasa apa yang kau lalu. terang-terang, bersama rasa sayang. lalala, yahh. aku rindui saat ni :') ahh, forget it. life must go on! I Love You Friends.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110620

If we wake up, and I wanna break up, is that cool?

yeah, enchik Bruno Mars boleh jawabkan? :')
Bismillahirahmanirrahim and Assalamualaikum, yeaa, today is Monday. ada lagu untuk monday tak? boleh aku share kan? ;)


you know what? hari nie aku belajar macam-macam perkara walaupun ramai cikgu aku yang tak timbul hari nie. urm, aku sedih wey, aku langsung tak peduli kawan-kawan aku hari nie. SORRY :| sumpah, aku rasa macam bodoh jea hari nie. yaa, lagi sekali aku nangis sebab benda yang sama, aku tak kan pernah bagi alasan lagi :')
lalala, hati aku dah sakit, perit, mata aku dah sakit, dah lemah dah, macam kereta kurang bateri :( okay, kenapa kau macam tak pernah nak faham perasaan orang lain? cubalah respect sikit aku nie, yeaa siapalah aku untuk dijaga perasaannya kan? HAHA, ayat macam longkang. ouh come on lah, cuba benda macam nie berlaku dekat kau, mesti kau sedih weyy. aku ada depan kau pun macam aku tak wujud jea, apa nie weyhh. mengadalah, time kau sedih pandai carik aku, carik dia, mengadu bagitahu kau gaduh dengan itulah, inilah, tapi, depan aku, sikit pun tak fikir perasaan aku. derr, aku dah menyampah dengan kau sepenuh hati, dulu boleh lah tahan lagi. erk, emo gila hari nie -.-
yaa, malam tadi baca balik buku Dunia Sains Aiman, hehe, aku kembali ke budak-budak :) ustaz dalam buku tu cakap, Allah dah tentukan qada' dan qadar kepada semua umat Dia. so, antara korang nak terima dengan redha ke tak jea, percayalah kan, kalau apa yang korang nak tak dapat, tapi korang dapat yang lain, mesti ada kebaikannya :) contohlah, kau nak A dalam sejarah, tapi, kau dapat D, damn! jauh gila lah kan beza dye, boleh nangis woo kalau dah usaha bagai nak mati, result still sama. itu tandanya kita kena berusaha lagi. Allah nak suruh kita sentiasa berusaha dan beringat, bukan semua yang kita nak tercapai, termakbul :) Allah nak kita bersusah-susah dulu baru senang. get it?


P/S:
aku nie macam tunggul jea depan kau kan? normal lah tu. yahh, Happy Birthdayy Amir :) aku happy tengok kau happy, thanks. semoga panjang umur and aku harap kau tak selalu sangat sakit! jaga lah diri kau tu. senang sangat sakit, risau jugak aku. but, its okay, kau nak buat apa lepas nie, buatlah, kau tak suka terkawal kan? yup, buatlah. asalkan kau jadi diri kau, bukan hipokrit depan aku :) aku tak tahu asal aku susah sangat nak lepaskan kau, STUPID!

I am risking everything, i put a spell, ‘we can be so perfect’
I can’t live without you even if the world will turn against me
I can’t live without you.
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110618

Heyy, Apa Semua Ini? :'(

Assalamualaikum, heyya hello peeps :) sihat? der, kan saya dah kata, kalau tak sihat, pergi ambil ubat, telan! kalau tak sihat, sabar. he :) 


Ya Allah, apakah? sebenarnya saya pun tak tahu apa punca semua nie terjadi. yeah, saye tawu, saya puncanya. agagaga, bangga kod menjadi segala punca kepada masalah-masalah :D saya bangga menjadi masalah anda dan anda, kira hebatlah saya kan? menjadi perkara utama yang harus awak-awak semua fikirkan dalam kepala hotak awak semua. saya jadi sumber pertama setiap kali awak bangun dan celikkan mata awak selepas bangun tidur. yeah! saya berjaya meraih menjadi yang pertama dalam hati awak, dan dalam otak awak.
agak-agak siapa nak jadi bahan utama untuk aku fikirkan dan menyimpan perasaan bersalah dalam hati aku? cepat-cepat, daftar lah dengan segera. sebelum saya menolak perasaan resah gulisah dalam hati saya nie jauh-jauh, sebelum saya hilang perasaan untuk melanjutkan berperasaan sedemikian. hurry up bebey! ruangan masih kosong, banyak lagi seat. jangan malu-malu, jangan segan-segan. masih ada banyak space :)


dush! masalah saya belum selesai, tiba-tiba masalah lain datang menyerang. GOD! cepat gila yang daftar, bertubi-tubi soalan saya dapat. awak-awak, saya dah ada lah, saya tak perlukan pakwe awak tuh, tolonglah! saya dengan pakwe awak tuw langsung tak ada pape, cepat sangat percaya dengan kata-kata dusta, maki lah aku, maki!! :) heh, sila baca ayat-ayat nie dengan intonasi berPERANG! bedebush bedebushhhhh!! hee :) baru beberapa minit saya tinggalkan laptop saya. agagaga, hebat lah awak, ida! tuh yang makin sayang kat awak nie ida, yeah~ I LOVE MYSELF :) saya tak sayang sape-sape, Allah love me, I love Allah, kan perfect tuww? ^^
saya dah tak ada apa-apa dengan dye, okay, suka? tepuk tangan semeriah orang bersorak bila kelantan gol kan bola dalam gol sendiri. yeaaa~ suka-suka :D so, ada yang berminat lagi dengan saya? saya perlukan pengganti. saya memang kejam, jahat. yayaya, cepat-cepat, baru beberapa jam berlalu, saya dah berubah hati. agagga, mcm bagus jea kan ayat?


P/S:
sila jangan percaya saya dah tak ada apa-apa hubungan dengan dye, saya tak suka bila saya tulis mcm tuh atas entry nie :( tidakkk, langsung tak. tapi, yahh, saya tak sure lagi dengan persahabatan saya dengan dia sejak malam tadi. apa perasaan dye, apa perasaan saya. grrr -.- mata saya bengkak ke sepet ke, jangan sebok nak tanya. tak ada kotak formspring dekat dahi saya! Amir, ida mintak maaf :(
aku gila! ada hal? nak join gila jugak ke??? :D

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110616

Start Every Day With A Big Smile :D

Assalamualaikum, hello peeps :) adakah anda semua okay? hehe, its okay lah kalau ada yang tak sihat, Allah bagi kita macam-macam dugaan untuk menguji kesabaran umat-umat Dia, yea dak? so, sabarlah wahai anda yang tidak sihat tuw, always smile because a smile is an inexpensive way to change your look :)
yea, anda semua, always janji dengan apa yang kita mampu buat, bukan apa yang kita hendak buat. kalau dah rasa tak mampu nak tunaikan janji itu, silalah jangan nak menggatal-gatalkan diri tuh hendak berjanji dengan seseorang ke ramai-ramai. ada paham? jangan mengada-ngada nak janji suruh tunggu dekat situ, dekat sini, nak bagi itu, nak bagi ini. lastly, semua benda yang kita janji tuh, tak tertunai pun. tak ke rasa bersalah dengan orang yang dijanjikan tu? fikir sikit, cer fikir ;)


kecewa you know? ahaha, terguris semua pelusuk inci dalam hati ini. hati seseorang itu boleh terguris bak melukis sudut 45°dengan menggunakan jangka lukis di atas hati dia. yeah, boleh bayangkan? boleh rasakan macam mana hati seseorang itu boleh terluka? dengan jarum yang tajam tuh, kalau letak kuat sikit, boleh berlubang hati dia. hehe. okay, saya gelak tapi tak bermakna saya gembira sekarang ni. he, poyo habis. saya serious ni. yea, saya bagitahu pun, macam ada yang kisah, (:
kalau selama nie memang kita selalu menjanjikan janji-janji kosong sahaja, orang memang dah tak kisah dah. orang dah tahu, tapi masalahnya, janji-janji ini selalu kita menjanjikan dan selalu kita tunaikan, tiba-tiba satu hari itu, kita tak dapat tunaikan. mestilah orang marahkan? hah! memang susah nak selami ayat saya kali nie, saya pun dah tak tahu macam mana nak memudahkan lagi ayat saya nie bagi semua faham. he ;) sorry.

anyway, moral dari entry nie, sila pastikan awak-awak tidak menjanjikan sesuatu yang awak-awak tak mampu nak tunaikan. agak-agak kalau keliru sama ada kita mampu tunaikan ke dak, sila cakap INSYAALLAH :) sila fikirkan perasaan orang yang menunggu kita menunaikan janji tu, okay?

P/S:
Nora Elena last episode beb! haha, bubye :) Maassalamah. 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110614

Dream, Your Dream (: *Nak pergi tempat bersejarah nie balik!

Bismillahirrahmanirahim, Assalamualaikum :) Cikgu-cikgu saya kata, yang memberi salam itu sunat, yang kena jawab salam itu wajib!
heyy, sihat? yeahh, dah sekolah kan awak? so, macam mana sekolah? whahaha, hari isnin waktu aku pergi sekolahkan, kepala aku pening. hee -.- mengada jea tuh sebenarnya ^^


Sila ucap Alhamdulillah jika anda sedang gembira sekarang, Alhamdulillah :)
yea, kau gembira? tak gembira pun meyh aku share satu cerita biar kau semua gembira. hehe. okay, cerita nie kak long aku pernah cerita dalam blog dye. haishh, tetiba aku teringat balik en tadi masa balik sekolah. ahaha. tengah jalan dengan kawan dua-tiga-orang, boleh pulak tersepak batu then aku jatuh dekat longkang, huwaiyoo, nasib baik dalam longkang tuh tak ada air, fuhhh O__o
okay, ini cerita suatu ketika dahulu, berabad-abad yang dahulu, sekian lama, perghh, panjanglah pulak pendahuluannya :D yea, cerita masa aku kecik-kecik. heyh, aku lupa masa tuh umur aku berapa tahun tah. dalam 5-6 tahun kod. aku dengan kakak-kakak aku sampai 4 orang ikut abah aku pergi pasar beli sayur, ikan, sayur, ikan and apa-apa entah, aku pun lupa lah kan.


masa nak balik tuh, aku nampak lah ada orang jual-jual ais krim dekat kedai-kedai yang berhampiran, then, aku dengan kakak-2 aku semua mintak abah belikan kitorang ais-krim. yeahh, abah bagi! semua menyengih jeaaa :D tapi, kakak aku yang pimpin kitorang yang masih kecik lagi nie. abah tak ikutlah, abah masukkan lauk-lauk yang dah beli tuh dekat dalam but kereta.
slurpppp, macam tuh lah kan gaya aku menjilat ais-krim nye, hehe. kak ngah aku yang pimpin aku, yeahh, aku kecik lagi kan? nak langkah longkang pun payah. menyusahkan jea, hehe. mengutuk diri sendiri yea dakk? :D lepas tuh, aku punyalah berlagak, nak jalan seorang-seorang, konon dah pandailah tuh nak langkah longkang sendiri-sendiri. aku lepaskan tangan kak ngah aku. hee ^^


tengah sedap jilat-jilat ais-krim perisa ape tah, aku pun jalan punya jalan sukahatimakbapak aku jea kan, tak perasan tempat yang aku pijak sekarang nie, longkang. yahhh! BEDEBUSHH! ada percikan air ala-ala aku tengah buat pertunjukan renang berirama sebab tangan aku masih dekat atas lagi memandangkan aku yang dahulunya pendek, so badan dah tenggelam dulu. eyh, betul ke nama sukan tuh? okay-okay, sambung, yewkkkk! tak senonoh, geli der, dah lah tuh longkang makcik dan pakcik dekat pasar basuh perut ayam, basuh segala jenis organ-organ ayam. huwaghh, aku masih dapat bau lagi macam mana bau dye. HAHA, tipu lah kan? :D
lepas tuh, semua dah gelabah, abah mengamuk. marah kakak-kakak aku sebab dyorang semua tak pimpin aku, tak jaga aku. haha. yes! aku macam perdana menteri, sebab semua orang perlu pimpin aku. yeah, maybe perdana menteri yang dah tua kerepot sebab semua kena pimpin-pimpin pulakk ahh ;p


korang, cerita antara kak long aku dan aku mungkin ada yang tak sama, yelah, kenangan lama kod, semua tak ingat jalan cerita yang betulnya. sebelum aku betul-betul hilang ingatan, baik aku selitkan cite nie dalam blog, nanti boleh baca :)


P/S:
hope ada yang gembira, kerana kegembiraan itu umpama semburan minyak wangi, walaupun sikit, tapi boleh menyedapkan hati semua orang. yea, aku lupa ayat yang sebenarnya, -.- tapi, makna same en? hehe. esok? yea awak, saya dengan amir hentam saja tarikh tuh. dye kata, yang penting bulan enam. ingat jugak an? ahaha. kitorang sama-sama lupa, haha. kejam -.- anyway, im happy with you :') agagaga, hipokrit kah aku? no,no, ida betul-betul happy :D

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110610

Looking For The Rainbow =)

Assalamualaikum kepada awak-awak semua. yeahh, selamat hari Jumaat =) cuti sekolah tinggal 2 hari, ouh tidakk. dalam hati rasa macam tak nak terima kenyataan jea. hehe. ouhyea, sebelum memulakan apa-apa, aku ada homework yang belum siap ke? hurmm.


kita sebagai manusia, memang susah nak terima nasihatkan? lagi-lagi kalau nasihat yang kita terima tuh, dalam keadaan penegasan. nasihat yang membuktikan kesahihan bahawasanya kita salah. nasihat yang mendorong ke arah kebaikan. haha. betulkan? saya pun macam nie jugak, tak boleh nak salahkan dekat orang lain.
awal-awal masa saya terima nasihat macam itu, macam ini, saya sendiri rasa nak nangis. yea, kita kalau nak menasihati seseorang, perlulah dengan cara yang baik, teguran yang lembut. (berpada-padalah situasi berlembut tuh, jangan terlalu berlembut) kadang-kadang, dengan cara kita menegur seseorang jea, dah boleh mencetuskan pergaduhan. dan, bagi orang yang dinasihati tuh, silalah menerima dengan hati yang terbuka. ye, macam yang saya cakap tadi, susah nak terima kenyataan, itu perkara normal bagi seorang manusia. tapi, kita akan mudah menerima nasihat, menerima kenyataan kalau direnung-renungkan semula apa yang dinasihatkan kepada kita. 


cuba kita fikir positif dengan apa yang kita terima tuh, jangan fikir yang negatif dalam apa jua yang kita lakukan. positif bermakna, selalu berfikir, selalu ber-imagine apa faedah yang kita dapat jika menerima nasihat tuh, apa keburukan yang kita terima jika kita tidak menitikberatkan nasihat seseorang itu =)
P/S:
saya dalam proses untuk cuba berfikiran positif, dalam proses untuk berubah, berubah apa? yea, saya masih mencarik dalam hati saya. kerana, melakukan perubahan itu bukannya sesuatu yang mudah, maka, kita kena berusaha, mesti berusaha! :) thanks for everything, Allah, thank you Dr Cinta.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110609

Tak daa Title :)

Happy Birthdayy to my dearest blog :) wahhaa, sudah satu tahun maa (: 
Heyya, hari nie keluar dengan mak and kakak aku naik bas. perghh, serious penat. dah lah terpaksa pakai kasut kakak aku. melecet kaki aku taw! sakit jeh hati. kakak aku punya salah, aku yang kena pakai kasut tak berapa nak lawa dye tuh. hari tuh dye pakai kasut aku then, tinggalkan kasut aku dalam kereta, kereta kak long bawak pergi kerja. huwaiyaa, sakit kaki aku. weyh, Assalamualaikum :)
yea, hari nie dekat melaka, ramai gila budak-budak yang aku kenal ada jugak. bapakk ahh, tak suka-tak suka. mula-mula nampak Firdaus, derr. cepat-cepat aku pusing gi McD. haha. pastu, mak suruh beli roti kat 7E, aku pergi lah jap, dalam 7E aku nampak dak Hazmi or Hazman, aku pun lupa. ingat rupa jea. kawan masa sekolah rendah dulu. heyy, aku sengih jea lah. hari nie, mana-mana pergi kena senyum. yeahyeah,  senyum itu sedekah, yea dakk Fatin? hehe. pastu, pusing-pusing, nampak Syawal. deyh, yang nie, aku nampak dye terus menyengih. haha. excited kod jumpa dye. well, sebelum nie pun tak pernah jumpa :)
Heyy, lelaki suka apa untuk birthday dye? sorry -.- aku tak ada abang, aku tak pernah faham lelaki. hehe. sama macam Abg Zuhairi kan? kite berlawanan jaa :D


P/S:
No matter what happens, I'll never let you go!  auww, Lee Min Hoo. bhaha, I LOVE YOU, deyy, Gu Jun Pyo lah  (: ouh well, i miss you :|

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110608

Selalu Jadi Macam Nie.

Heyy, Assalamualaikum kauorangsemua. yeaa, saya update blog lagi. hehe. sihat? macam mana cuti? Grrrr, skema habes. hehe. May the dreams of your past be the reality of your future.


awak, jangan tipu sayalah kan? saya tahu. hehe. tak baik tipu. malam nie malam khamis taw. yea, apa kena mengena dengan malam khamis yea dakk? ahaha. masalah dah datang lah ni. yaw, berbalik pada topik, awak tak payah tipu saya ahh. haha. jangan tipu, jangan tipuu. (sila buat muka macam Mail Lambung time baca nie) hoyy, aku rasa macam orang gila. haha. buat muke ala-ala mail lambung. hehe. Mail Lambung 


OFFLINE CHAT FACEBOOK.
okayy, tipu apa? yeahh, awak ada Fasebuk? ada tak? ahaha, tipulah tak ada. okay, pernah online? pernahlah kan, tipu tak pernahh. pernah offline? haha, mestilah pernah kan. tipu yea dakk kalau tak pernah. sebab apa offline? 
kan? hehe. sape pernah buat, sila angkat tangan. iyakkk! sebab lain? maybe sebab malas nak chatting. sebab diorang lagi suka nak wall to wall sajaa, kan? ramai dah suka wall to wall. kalau aku, tak minat sangat ahh, sebab nnti semak jeh kat profile aku. haha. kurang aja gila ayat. samseng. jarang-jarang buat. kalau orang lain dh start dulu, aku ikut jeh ahh :) lagi, boleh dikatakan, semuanya malas. malas itu, malas ini. ehhe. kan? aku selalu offline. online bila disuruh kawan-kawan.


KREDIT.
lagi, jangan nak tipu aku lah kan? haha. serious mcm orang gila dekat Alor Gajah tuh haa. asyik cakap tipu jeh. hehe. pasal kredit atau topup. yea, budak perempuan selalu buat benda mcm nie. selalu cakap tak ade kredit. sebab,


1 - dye memang tak ade kredit .
2 - dye nak guys tolong topap kan .
3 - alasan semata-mata sebab dye tak nak mesej dengan korang sebenarnye.
Credit to: Kak Mira Lurdes. haha. betul kan? aku selalu jugak buat mcm nie. tapi, nombor dua tuh, tak ade lah. aku mintak mak bapak kakak aku jeh, aku tak pernah berniat nak susahkan sape-sape. ahha, baik jeh ayat aku. tadi mcm gangster (:

P/S:
yes, memang aku suka carik gaduh, pahal? nak gaduh? HAHA. tengok, aku dah cakap aku suka carik gaduh. SORRY :|

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110601

Your Call -.-

>
Your Call.
Assalamualaikum, hello peeps :) Sihat? 
Waiting for your call, call I'm desperate for your voice -.- Hey, mana lagi better, call or message? Hehe, jujurlah saya jawab, call itu lagi better. Senang sikit, terus-terang. Tak ada banyak pantang larang. Kan? 
Yang buat aku rasa WHAT THE FISH kalau message ialah, yea, point aku nak tulis entry hari nie :D
1. Balas pendek-pendek jea, aishh.
SAYA: Heyy awak, tawu tak, tadi saya jumpa Irwansyah dekat shoping Tesco, ouhh. Bangga kod, dye siap peluk saya then saya pun snap picture kitorang sama- sama. Hehe, happylah awak :)
DIA: Ouhh.
*deyy, penat buat essay. HAHA.
2. Suka sangat tanya satu-satu -.-
DIA: Assalamualaikum.
SAYA: Wa'salam. Kenapa ye?
DIA: Sibuk ke?
SAYA: Erk, tak. Kenapa?
DIA: Nak tanya boleh?
SAYA: Okay, tanyalah.
DIA: Awak tak kisahkan?
*macam apa jeh, sumpah tak suka.
3. Dalam satu mesej, tanya macam-macam.
DIA: Assalamualaikum, heyy nyah. Hari nie ada homework apa ek? Cikgu ada tanya tak pasal budak-budak biasiswa? Lagi satu, kau ada jumpa Timah tak? Aku nak tanya dye pasal peraduan gosip satu Malaysia tuh, kau nak join? Ehh jap, bagi aku nombor Fasha Sandha, aku nak tanya homework KH ERT, kau kan SP.
*deyy, aku rasa macam nak jerit-jerit dekat telinga kau.
4. Aku tanya lain, kau jawab lain >,<
SAYA: Salam, heyy, esok Projek Sains nak bawak apa? Aku lupalah. Heh.
DIA: Pagi tadi jumpa Cikgu Munah tak? *Cikgu Munah cikgu Sains.
SAYA: Ada jumpa, kenapa?
DIA: Tak ada papelah. Cuba kau tanya Maun, dia tahu kod esok kena bawak apa.
*bhaha, lagi tak guna.
5. Nie paling benci. Hehe :)
SAYA: Hey awak. Dah solat dah? Saya rindu kat awaklah, hehe. Doakan exam saya dapat result boommbasticc okay? Sayang awaklah! Muahhx! 
MAXIS: Your sms didn't reach 017***3**2 as the phone is switched off. blahblahblah as the phone is blahblahblah. To stop this alert send STOP to 23232.
*bhahaha, gilakk bengang ahh -.-
P/S:
Auww, siapa setuju? -.- Hehe, kadang-kadang aku pun buat jugak ahh benda annoying nie. Sendiri tulis, sendiri terasa :) I Was Born, To Tell You I Love You.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥