20111222

To Infinity and Beyond.

Assalamualaikum, hello peeps :3
All that I know is I don't know how to be something you miss :'>


Wey, tajuk entry macam tah hape-hape kan? HAHA. entah kenapa takdak idea nak tulis tajuk entry hari nie. biar jea lah cenggitu ;P babe, kita baru balik dari Perak  sangat-sangat penat :D hehe, tapi best lah =)


Actually, nak hantar Kak Izzati pergi interview kat Universiti Teknologi Petronas. ehh, kan senang sebut UTP jea kan? ;P Omoo, dekat Perak kan. alang-alang seluk pekasam, ehh. bukan-bukan. alang-alang dah sampai kan, mestilah kita nak balik kampung. hehe.
Kitorang gerak about 10 pagi. then singgah Senawang jumpa pakcik dulu. pastu nak gi tol balik lah, tapi GPS bawak pusing-pusing dalam senawang tuh so kena bayar duit tol lelebih lah ;P pelik jugak aku tengok abah nak keluar senawang ikut GPS. hehe. so, ikut jea lah arrow GPS mengong tuu. guna suara lelaki, seksi babe 


Sampai Perak dalam pukul 5 petang camtu. ehh, tak ingat. hehe. aku tidur. aku duduk belakang sekali dalam kereta tu. sedih~ HAHA. nie semua sebab aku nak bawak bubu (bear) aku kan, kena ah sempit-sempit duduk belakang ;P sampai-sampai jea kitorang terus buat keputusan nak pergi tengok dulu UTP tu, so berbekalkan GPS tu, kitorang pun ikut jea lah sampai en GPS bawak terjun lombong pun kitorang ikut. berterbangan kereta. tah hape-hape bawak kitorang ikut jalan kampung. HAHA. pening kepala abah aku.
Kitorang round-round dalam UTP sampai penat. ahha, tipu jeh. then kak long call owner homestay yang kitorang nak duduk dalam dua hari tuh. dekat Manjung. bapak lah haihh, jauhh. tapi dekat sikit dengan Beruas. Omoo, kampung den ;P sampai dekat situ abah aku dah tak mao guna GPS dah, itu jalan bapak den. dah senang dah. HAHA. kemain belagak.


Sampai jea rumah, and so on. makcik and pakcik owner rumah tuh pun dah keluar, tiba-tiba rumah jadi gelap. aigoo, blackout lah pulak. apa lah nasib. mula-mula GPS bawak terjun lombong, pastu rumah blackout. HAHA -.- satu taman gelap. bergelap lah kitorang kejap. kejap? lama kutt. so, lepas solat maghrib tuh, kitorang decide nak keluar makan. gila lah en kalau nak makan dalam gelap tu ;P kitorang jenjalan dekat Lumut. ececehh, abah aku master kat jalan-jalan cam nie ;P


Then balik rumah dah terang balik. hehe. pastu tengok cerita korea, mwehehe. kakak aku siap nak bawak laptop. kitorang tidur lambat sangat, pastu pagi-pagi dak kena kejut dengan mak. hehe. abah bawak pergi UTP punya lah laju, kecut jantung den. at last, dak izzati dapat sesi petang jugakk -.- annoying betul. dah lah izzati tak boleh keluar balik, kena tunggu dalam tuh. tak kan kitorang nak tunggu jugak, jenuh ah. kebah bontot. HAHA, over ;P so, kitorang balik kampung sat. pi beruas. hihi :D
Kitorang tak dapat lah jumpa kawan-kawan sebab time tuh pun cuti sekolah. masing-masing bercuti. at least, kitorang dapat jumpa kawan-kawan abah, tempat lama-lama kitorang lepak. wuhuu, sangat best :P HAHA, lama kut tak balik Perak. lepas dah rinduu. ececehh. still sama, tak banyak perubahan. tapi yang gila-gila berubah tempat kitorang tinggal dulu. huhu. sedih wehh. semak samun. haihh, ape pun tak boleh :'3


Then, kitorang balik UTP balik. jumpa dak izzati. hehe, kesian dye sorang-sorang. habis jea interview tuh, kitorang jalan-jalan dekat Teluk Batik. then, malam tuh baru balik. abah jea lah drive, kitorang dah membongkang. hehe ;P bukak CD Maher Zain. tenang sikit nak tidur. buatnya bukak lagu SuJu dengan Bieber, gila dah tak boleh tidur ;D wey, hari Sabtu pi PD pulokk? penat lah haihh.


P/S:
awak kenapa? dah hilang dah? semput ah kejar carik awak. huwuuu :'|

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111218

Kita peminat korea ke? ;P

Annyeong eyhhh, kite peminat korea ke? ohoho, Assalamualaikum. hello earthlings :3 kabare? weyhh, perasan tak aku dah malas nak update entry? hehehehe *gelak setan. yes, I'm super duper malas.


Ouhh, seriously. cuti sekolah yang penuh bermakna untuk ida berehat nie digunakan sepenuhnya dengan tengok cerita-cerita korea. eyh, bukan semuanya cerita korea. ada jugak cerita jepun. ada jugak cerita omputeh. ada jugak cerita melayu. aigoo, sebut melayu. Modul Bahasa Melayu yang cikgu bagi tak siap lagi. HAHA. *apalah teruk bebenar aku nie.
Peminat korea? sikitlah. tak sangat. kalau setakat nak gelak-gelak, boleh lah tengok cerita or TV show korea yang lawak-lawak tuh. sekarang ni aku tengah tengok We Got Married Sweet Potato Couple. ouhh, best :D Jung Yong Hwa  Seohyun. okay, tak kenal? bohong. Yong Hwa CN Blue okayyy? Seohyun Girls Generation. yes, nampak macam ketinggalan zaman sikit aku nie. yea lah, diorang masuk rancangan we got married tuh last year, kira lambat lah kan? tapi, aku tengok jugak :)
Dalam masa yang sama, aku tengok jugak We Got Married Adam Couple. Jo Kwon  Gain. aigoo.. kalau tengok diorang memang korang akan gelak gila-gila lah :D Jo Kwon 2AM and Gain Brown Eyed Girl. diorang memang sangat-sangat-sangat kelakar. HAHA. tapi, aku tak suka part kakak aku cakap perangai aku sama macam Jo Kwon. aishh, ada ke patut? tak sama okay ;P


Lepas tuh kan, kak long and kak wany aku nie, ELF. apakah? everlasting friend. Super Junior lah kan? pastu kan, diorang tuduh-tuduh aku, diorang kata aku minat Donghae. dey, please lah. tak lah nyah. tak akan. donghae pun aku tak kenal yang mana satu. kak wany aku suruh teka mana satu donghae, aku tunjuk Kyuhyun. err, HAHA. mana aku tahu, main tunjuk jea. pastu dye kata aku minat kyuhyun tapi sebut donghae. ouhh please lah -..-
Alolooo, super junior aku kureng minat sikit. haha. yang minat, kakak-kakak aku :D aku tak, tapi aku tetap tengok Dimple Couple  mwehehe, SuJu jugak. entohh ler, tak tahu kenapa. tengok jea lah ;P Leeteuk  Sora. We Got Married tahun nie punya season :) okay, sempat lagi nak tengok. baru episod 9.


Habis lah aku kena gelak dengan kakak aku. mesti diorang kata aku tetiba jea minat Korea nie. huhu. eyhh, dah lama okay? dulu minat SS501, tapi diorang dah takdak ;D nak buat camne? HAHA. eyh, kita tengok jugak Running Man ;P
Kim Hyun Joong + Jung Yong Hwa :)


P/S:
Jealous dengan bloggers yang guna blogskins ;P aku tak geti guna, tah pahal tah. HAHA. cenggini jea lah rupa blog den. Omoo, tak sabar nak balik Perak! hehe :D

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111210

A Girl (:

Assalamualaikum. A very good morning to my dearest readers :) ahha, hello peeps. sihat? kalau tak sihat, makan ubat okay. yeah, rindu ida tak? gehee, gedik kan? takpe lah. kadang-kadang jea. bukan selalu. hehe.

Well, seluruh entry hari ini di-creditkan kepada 'Novel Ikhlas A.K' :> siapa dah baca, tepuk dua-dua belah kaki serentak! hehe. siapa boleh buat tuh, syabas. actually, ida dah baca novel nie lamaaa sangat. uish, nampak tak berapa panjang lama tu? hehe. ida baca lepas final exam hari tu. pinjam novel intan :) tak beli sebab dah suruh intan beli. hehe. masa jalan-jalan dengan intan, nampak novel tu. then, takdak duit. suruh intan yang beli. hee :P

novel dye best, tapi best lah. ahha, apa lah yang aku merepek nie? he, ikut citarasa sendiri kan? kalau orang tuh rasa best, best lah. kalau tak, tak lah ken?

A Girl :>


Menundukkan pandangan : Sesungguhnya semulia-mulian perhiasan wanita ialah kesucian dengan menundukkan pandangannya.

Tidak bergaul bebas dengan lelaki sehingga bersentuhan dengan mereka.


Pakaian yang dipakai selaras dengan hukum syarak.


"Cantik, cerdik wanita Islam apabila berada di luar rumah: berpakaian menutup aurat, menjaga batas pergaulan, berpengetahuan, berakhlak mulia, dan lain-lain. Perintah untuk menutup aurat adalah untuk menyedarkan wanita Islam bahawa mereka adalah wanita yang beriman."

Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai 'hiasan mata' anda, nescaya mata anda akan semakin bening dan jernih.

Oleskan 'lipstik kejujuran' pada bibir anda, necsaya tutur kata anda akan semakin manis pada pendengaran orang lain.

Gunakan pemerah pipi dengan kosmetik yang diperbuat daripada rasa malu dan dari Salon Iman.

Bersihkan diri dengan sabun Istighfar yang menghilangkan semua dosa dan daki-daki kesalahan anda.

Rawatlah rambut dengan tudung agar hilang daripada kelumumur mata orang lelaki.

Hiasi tangan dengan gelang tawaduk, di jari dengan cincin ukhuwah iaitu sebaik-baik kalung-kalung kesucian.

Berdakilah wajah dengan air wuduk, maka wajah anda akan bercahaya di akhirat.

InsyaAllah :)

P/S:
... dia kenapa? :'(


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111130

Dream is always dreamm :3

Assalamualaikum. hello peeps :>
Dreams are today's answers to tomorrow's questions. okay. kau faham? ida tak faham. haha. boleh sape-sape terang kan?

Nahh -.- seriously, I'm currently watching Barbie. pffft >.< maluu. HAHA. apa kena dengan aku? entohh lah. tak nampak ke lagu blog nie pun dah tukar jadi theme song dalam cerita Barbie and the 12 Princesses. muahaha. okay, tukarkan 'nampak' kepada 'dengar' sebab lagu akan di-interpret kan ke dalam otak dan di-respond kan oleh telinga. yeah, telinga. dey, entah betul ke tidak pathway in detecting sound ida nie :D
Semenjak cuti nie, pagi-pagi mesti ida tengok Baby Looney Tunes. lepas tuh, ida tengok Barbie. takpun, Doraemon. lepas tuh, sapu lah sampah sikit-sikit. pffft -.- kena tulis okay? ida duduk rumah pun buat kerja rumah. hehe. sengal :D lepas tuh, tengok cerita korea dengan kakak ida. lepas tuh, tengok Spongebob. woahhh, dan lepas selepas itu :) HARI-HARI okay -.-

Bosan kenn? huhu. bagi idea macam mana nak biar ida start study? cepat ahh. next year PMR. cuti tak study. ape pun tak boleh. sedih kut. malam-malam selalu kut berazam "esok nak study, lepas kemas rumah nak study. study study. Aja Aja Fighting!" hehe. esok bangun pagi-pagi, Barbie jugak yang mengadap. huhu.
Kalau jadi Barbie kan.. ehh, taknak lah barbie. buatnya orang salah sebut, jadi BABI. nahh -.- kan tak senonoh tuh. okay, kalau jadi princess. mesti best. wake up with a pinky room, wears beautiful dress, meet a prince, dancing and dancing, have a secret room, excited, ada enemies, dianiaya, prince tu tolong, married and lastly they lived happily ever after, the end :D
Haha, aku berangan ;D apakah? aigoo >.< tak best-tak best. let me be me :) ehh, ada orang halang ida jadi ida ke? hahaha. crazy is suitable for me -.- seriously, barbie dah mempengaruhi ida. well ida, let's meet your boyfriend named 'book' tomorrow :) ohhoy, doakan ida. Semoga hati ini terbuka untuk membuka buku dan membacanya serta membuat ulangkaji. Aminn :3

P/S:
Hey, I miss you like crazy babe v.v

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111128

Bola Sepak :) Proud To Be Malaysian :)

Assalamualaikum and hello peeps :) 
If you failed, just remember that you have tried 
Yeahhh, Muhd Nazmi Faiz bin Mansor. hehe. congrates bro :) okayy, kenapa sebaya dengan kakak aku nie? chett. tawu tak, setiap kali camera focused on nazmi en, mesti kakak aku menjerit "Nazmiiiiii" err -.- nahh, Nazmi tuh handsome. nak buat macam mana kan? haha. semua player bola sepak akan nampak handsome bila naik pentas ;D kann?
Mohd Muslim Ahmad. dia comel kan time sukan sea hari tuhh? hihi, gatal. tapi, malam tadi tak main. nampak dia dekat tempat penonton jaa. seriously, suka tengok muka dye. haha. grr :> tapi dye dah kahwin. ehh, tak tawu betul ke tak. tapi, kakak tuu cantik sangat :) tak boleh-tak boleh. haha.
Wan Zaharulnizam Zakaria. kecik kan? haha. 19 tahun. sebaya kakak aku lagi. chett. semua sebaya kakak aku. nie pun handsome jugak. haha :D takkan sebaya aku pulak ken? ahha. bengong =.=
Yong Kuong Yong. hee, jangan gelak dengan nama dye. tapi aku dah gelak dah. hehe. pelik jea. hehehe :P nie pun handsome jugak. tapi dye selalu kena peluk dengan orang kemboja. haha. minat ehh? ;D
Baddrol Bakhtiar. yeahhh, capten! amboi, time dye ida dapat gambar besar-besar, tak senonoh jea. haishh. kena lah letak gambar dia jugak. time lawan Indonesia hari tuh, dia sangat-sangat-sangat best! rasa macam tuah dye jadi kapten jea. dalam ramai-ramai tuh, ida rasa muka dye lah yang nampak paling baik. ehhe :P

ehhh, lupa. gambar fahmi tak de. haha. dah lupa dekat dia pulak :P muahaha.
and the rest :)
malam tadi kalah dengan bahrain, takpe lah kan. bukan rezeki :') huhu. well, dyorang yang terhebat!

P/S:
setiap malam kalau aku mintak abah beli burger ke, choki-choki ke, gula-gula ke, mesti abah bawak balik friskies. huhu :( sedihnya. kucing aku mintak terus dapat. kitorang mintak? huwaaa D: mogok ah camnie.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111124

The Questionss :D

Bismillahirrahmanirahim :) Allah akan redha dengan kita apabila ibu dan ayah redha ke atas diri kita ;D jangan DERHAKA.
Assalamualaikum, hello everyone :3 muahaha, okay stop it. baru tulis english word sikit dah riak. haha. mereng-kah aku? ouh nonono, tak mereng lagi.


Act, ida dah dapat soalan demi soalan nie dah lama dah. tapi baru hari nie nak start tulis. nak kumpul banyak-banyak dulu, baru jawab semua. hehe. kejam.


Okay, get ready, set, go!
Syafiqah


1. nama samaran yang paling korang suke? 
nama samaran tuh, nick-name eh? hihi, okay. ida takdak nama samaran lain kut selain IDA. oda tuh, ahaha. time main petanque jea :P

2. ape yang korang buat mase bosan.?
bosan, hurmm. tengok cerita korea kut, tak pun tidor.

3. korang akan buat ape bila tengah stress.?
stres? fuyoo, rasanya nangis sampai hidung dah tersumbat pastu baru berhenti nangis.

4. ape korang akan buat bila seseorang 'sound'(marah) korang secara tiba-tiba nye.?
cakap dekat orang tuh "apahal kau?" ;D

5. korang fikir apa bila sepasang pasangan couple ni, lakinye pendek, perempuannye tinggi. lalu depan korang.?*terlintas di fikiran korang.
hehe, hebat ouhh dorang :)

6. perasaan korang apabila tengah couple/single.? *soalan nie bergantung kepada status korang.
erk, haha. agak gilos sikit.

7. perasaan korang semasa menjawab soalan-soalan ni.? *forsure sakit hati kan.
takut, macam jawab exam. haha. poyo tak.

8. perkataan yang korang paling suke sebut bila tengah marah.?
aishhh.. :P

9. pandangan korang bila nampak orang yang tak kurus pakai baju yang tak besar.? *fahamkan betul-betul soalan ni.
rasa nak suruh dye pergi balik rumah carik baju yang tak kecik :)

10. ape yang korang tak suke pasal aku.? *jangan jawab jujur tau. nanti aku sakit hati. :p
jangan jawab jujur? fiqah jahat! okay, itu tak jujur. 

11. pandangang korang tentang blog ni(blog aku).?
blog fiqah cantik, lagu pun besh, ada bintang-bintang gitu :>

1.Kenapa awak berkawan dengan saya?*soalan bodoh yg mesti dijawab.
Sebab dulu-dulu awak yang tegur saya dan kita berkawan! :) hee, annur comel lah dulu, skarang punn :3

2.Apa yang awak nak buat 10 tahun akan datang.Kasi satu je pon takpe.I tak kejam.
10 + 14 = 24 tahun, nak beli Melaka. HAHA :P

3.Sebelum awak meninggal,apa yang nak dilakukan? 
nak mintak maaf kat semua orang :'(

4.Kalau ditakdirkan takde peperiksaan dekat MALAYSIA ni,apa perasaan awak?
rasa nak menjerit and bagitahu semua orang kat Malaysia takdak exam :)

5.Awak suka sangat-sangat orang tu,tapi dia tak tahu,awak buat apa supaya dia tahu?
hari-hari senyum and kalau boleh, dalam sehari tuh mesti nak tegur dye :P

6.Lagu apa yang paling diminati?ulang 100 kali tak pernah nak jemu.
lagu ape ek? macam dak agu ler, lagu negaraku. memang setiap hari isnin kena nyanyi.

7.Awak sayang siapa?
sayang awak! hee, sayang semua yang sayang saya :>

8.Awak dah usaha dah,tapi bila dapat keputusan tetap tak dapat A,awak buat apa supaya nak dapat A tu?
conteng kat result tuh 'A' besar-besar walaupun markah 78.

9.Awak minat band apa?Luar negara,taknak Indonesia.
secondhand serenade kut. hee, tak pun all american rejects.

10.Awak nak sangat barang apa?kalau ditakdirkan benda tu dikasi free je.
nak phone, nak domo besar-besar, nak Ben10 punya jam. hehe.

11.Siapa best friends forever awak?nak tahu jugak en.hihi
he, semua kawan-kawan saya :)

1. Saiz kasut korang bpew?
38, kaki aku memang besar. nak buat camne :P

2.Suka makan rebong tak?bagikan sebab np korang suka?
makan jea kut, suka tu tak sangat lah. sebab nanti pakcik zainal bebel, dye kata semua makanan nie halal, yang korang suka tak suka tuh pahal? isk, seram kalau dah kena bebel.

3.Suka maen angry bird tak?dan korang percaya ke yg game angry bird tu hina Islam?
okay, jujur. pernah main sekali jea :')

4.Buku teks dh pulangkan kan?kat skola skung nk wt pe ekh?
erk, lambat sgt ke aku jawab soalan nie. hehe.

5.Apa korang akan buat biler gadoh nan adk beradik sndri?
jerit-jerit sampai abah and mak marah kitorang balik :P

6.Apa prasaan korang,biler ader orang tak nak kwn nan kowang dgn alasan "twu larh kaw pndai"?
tak pernah orang cakap mcm tuh kat aku. hehe, sbb tak pandai kut :P

7.Kat dunie ni ,tmpt mner yg korang teringin sgt nak pegi?
banyak kut, mekah, paris, korea. hehe.

8.Mcm mner korang dpt idea nk updte blog ar?
bila ada orang tag nama aku camnie, dapat lah idea tulis blog.

9.Korang lebih suka pnggil aku 'agu' ataw 'haziqah' ataw dgn nme sme wktu dengan nya.bagikan sebab.
dua-dua, bila panggil agu, tak dengar. panggil haziqah. hehe.

10.Apa yg korang akn buat biler tak dpt apa yg diingini?
duduk jea lah diam-diam. 

11.Aper tjuan kiter ader blog eh?
mengisi masa lapang, cikgu!

okay, tamat sudah :) lambat sangat ek aku jawab soalan nie. dak agu tanya pasal kat sekolah. sekarang dah cuti sekolah. hehe.

P/S:
semalam tengok bola, kalau nampak muka fakri jea, mesti aku nampak tanda soal. haha. aku tak pernah faham 'kenapa dengan dye'. letih kut. macam takdak stamina jea. kesian dye. hehe.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111122

Wish You Were Here ♥

    
  

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum and hello peeps :) rindu lohh. rindu ida tak? heh, rindu kawan-kawan eden yang dekat sekolah tuw. nak tulis blog pun rindu jugak, tapi entah lah. mood nak on computer nie makin lame makin hilang. haha.


Hari nie hari Isnin kan? yeah, rindu. dulu selalu sangat tulis benci hari isnin. tak suka isnin. esok isnin, ouhh why? haha. kan kan. huhu. tapi sekarang rindu kut. hari isnin dah tak beratur dekat perhimpunan tengah-tengah panas macam menjalani proses membakar lemak. hehe. dah tak dak dah.
Kalau tak, pagi-pagi isnin nie, bukan main liat nak bangun. mak aku nie memang jenis suka kejut kitorang adik-beradik dengan cara ketuk-ketuk pintu sambil goncang-goncang tombol pintu tuh. tengah sedap2 mimpi, kadang-kadang boleh gugur jantung eden. huhu. bila dah terbangun tuh, ada lah rupa menonggeng-nonggeng nak bangun bukak pintu. MALAS


rasa macam nak tarik rambut dah izzati suruh dye pergi mandi dulu. tapi jangan harap, bercakap dengan dia serupa cakap dengan biskut kering. takde effect. terpaksalah aku bangun dulu. kang tak pasal-pasal nama berduyun-duyun kat e-disiplin :P GANGSTER nie, datang lmbat 13 kali. 13 kali lah nama aku dah diselitkan dalam e-disiplin sepanjang 2 tahun kat Dol Said nie.
Well, susah sikit nak comment pasal sekolah, kelas dan kawan tahun nie. heh, baru jea start cuti. eah, seriously dah start cuti? cuti sekolah tapi ida tak nampak pun kawan-kawan ida kat sini. korang dah balik asrama belum? haha. mestilah dah kan. huhu. rindu korang lah. syahmi, maiya, malik, idraoki. grrr >< memang super duper gila-gila rindu korang ;(


Ouh rindu dekat Nina, Intan, Lisha, titi, sabun, humai, agu, farah, ehhh, semualah. lisha boleh masuk kategori ke? rumah dye atas rumah aku jeh nie. agak-agak bukak tingkap, nampaklah dye dekat atas bukit tu. hehe. takpelah, rindu jugak lah. hehe.
Weyh, kenapa blog aku nie? lain macam jea. ke aku dah tak reti menulis blog? muahaha. apalah nasib. hmm, aku rasa sedikit tidak berpuas hati dengan hari terakhir dekat sekolah tahun nie. huhu. kenapa tak biar jea kitorang duduk dalam kelas? ngek, pagi-pagi dah ada senam robik. huhu, dah tu, ada pulak suruh kitorang duduk ramai-ramai kat dewan terbuka. dah berpisah-pisah 2 Beta aku. huhu. tak dpt nak byebye kat semua orang. tah sape-sape aku jumpa kat dewan terbuka tu. huhu. tak suka-tak suka.


2 B E T A :) I L O V E Y O U  I M I S S Y O U :')


P/S:
online? jangan lah tanya. memang makin malas. nak comment gambar orang pun dah tak larat. like jea ida boleh. grr -.- annoying. hehe. kejap, kenapa facebook semakin tidak bermoral serta takde adab? kurang diajar, memang nak makan kaki ah facebook nie. gambar lucah sume merata-rata ada. ciraaappp jea darah.
dia comel, amir jealous pulak ahh :P

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111113

Good Luck :)

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum, hello peeps :]
A fake smile can hide a million tears. yeah, i know.
hey, short entry lah hari nie :) good luck to all SPM candidates. wish you all the best! fighting :) kepada kakak ida, zametot, good luck. kau jangan nak mengada kata kau takdeh perasaan nak exam. jawab leklok. kalau tak paham, call ida. muahaha :D gila. okay-okay, sebelum jawab paper, baca doa. kosongkan fikiran kau dari fikir benda-benda yang tak penting. tarik nafas and jawab perlahan-perlahan. bagus tak? :P 
dey, ida doa kan kau selalu. caya lah metot! good luck :) malam nie tidur awal ye kakak. hehe. fyi, ida ada empat ekor anak kucing. meyh ida list kan sekor-sekor. kurus, kembang, kecik dan hitam. muehehe. tak senonoh jea nama. weyhe, Malaysia menang kan tadi? hehe. saya suka KECIK. Wan Zaharulnizam Zakaria. tapi nak suka jugak MUSLIM :P gedik.


P/S:
jealous sampai hati kau bengkak pun tak guna. tunggu sampai air mata kau kering lagi tak guna. tak payah nak membazir masa ah fikir pasal dia :) baik main kucing! lagi best. meoww meoww :3 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111108

Gammy :) Mystery Legends Phantom of the Opera.

Bismillahirahmanirrahim and Assalamualaikum. hello peeps :) weyhee, teruja nie nak tulis entry. muahaha. jangan tanya ida kenapa dah lama tak tulis entry okeh? ini semua atas alasan tiada idea. pahe ke dak? :P


okay-okay, straight to the point. taknak cerita panjang-panjang. hari nie ida nak buat review game Mystery Legends Phantom of the Opera. pernah main? tak? nak cuba? amboi, bukan main banyak lagi soalan dak oda nie. yea yea, game nie lebih kurang sama macam main carik benda tersembunyi dekat dalam buku waktu kita-kita pra dulu. tak kan tak pernah main kut? pernah kan? hehe. dan, ida rase lah en, game nie adik-beradik jugak dengan mystery case file yang lain. tapi kenapa tak dak 'case file' pun en? erk, biarlah dye uruskan sendiri :P


Macam biasa, korang tulis nama lah en? the click play. hehe.
cun tak? hehe, nie cerita macam mana korang nak mulakan game nie. 
budak pompuan tgh2 nie dapat surat jmputan pergi opera house tmpat mak dye belaja dulu.

hah, nie contoh puzzle yg korang kena selesai en dulu sbelum main game.

nie pun puzzle jugak ah. :P
nie korang dah boleh start carik benda tersembunyi tuu.
yang berbalut hitam mcm black mamba nie lah tuan opera house.
nie cerita dulu-dulu, korang tak yah baca, dah ada orang baca kan. ehhe.
nie buku panduan korang. tengok lah da bape mnit korang main. hehe.
okay, main dye macam nie. mula-mula nanti dye akan buat cerita hikayat dongeng seribu satu malam. konon-konon korang (yang main game nie kalau lelaki pun, korang tetap akan berwatakan perempuan, hehe) dengan parents baru balik dari show opera kut. pastu tetiba ada budak lelaki bagi korang satu surat. ada orang jemput korang pergi opera house yang mak korang belajar macam mana nak menyanyi dulu.


masa masuk tu, nanti dye bagi lah macam-macam puzzle untuk korang teruskan permainan tuh. nampak tak kat gambar tu, yg lelaki berbalut hitam like black maria tu, dye tuh lah yg jemput korang pergi sini. dye nak suruh korang tengok macam mana opera house tuh boleh terbakar. nanti time korang main tuh, dye cerita kan sekali kenapa jadi mcm tuh, kenapa dye panggil kau, macam mana dan kenapa kenapa kenapa. :)


ohhoy, menarik tak? main ler sampai habis. hehe, oda suka suka suka. nie semua kerja kak ngah aku lah nie. balik perlis bawak game cem gini. mana tak nya biol aku nie. facebook tak bukak, blog tak usik, semua sebab game nie. hehe. bagus kan? lalalala, :P


P/S:
serious wey, kalau main game nie, boleh muntah kut. ida main sampai malam tadi. bagai nak gila. pastu jangan harap ah dapat tidur, kepala pening, nak muntah. grrr =.= smpai pukul 12 ida tak dpt tidur. huhu. nasib ler ade org nk teman en. hehe.
saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111030

What Goes Around Comes Back Around.

Bismillahirahmanirrahim. Assalamualaikum, hello peeps 
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead :')


Ouh yeay yeay yeay :) esok last exam. ada dua paper actually. satu teori and satu lagi, erk. okay-okay, baru nak cakap dengan lancar tapi sebenarnya ida tak tawu jenis paper tu. yeah, exam seni ada dua paper kan, korang tawu kan? satu lukis-lukis dan lagi satu bulat-bulat, dengan menggunakan kertas OMR :) bukan OMG.


Well, tawu kan, keadaan manusia neh tak semestinya sentiasa dalam kedudukan yang perfect je. banyaklah pepatah orang kata yang statement ida cakap tadi betul. hehe, bengong aku nie. something like, nobody perfect. hoyeahh, lulus ujian pertama. ada jugak yang mengatakan hidup ini umpama putaran roda. bukan putaran jam, bumi dan lain-lain. roda. ida bukan nak cakap korang bulat macam roda, roda pun ada bentuk empat segi apa? heh, tipu je.


maksud bagi putaran roda tu, hidup manusia nie tak semestinya berada dekat atas je. kadang-kadang kita ada dekat bawah. kita boleh naik, turun, naik, turun, turun, naik sampai lah ajal menjemput, maka roda akan berhenti bergerak. kan? wesh, seram pulak cerita cam gini. tapi, betul kan? I'm 14 and ida dah ada empatbelas tahun dekat muka bumi nie. tak pernah sekali pun tak dapat sedut oksigen. sehari pun tak pernah. itu maknanya, dalam empat belas tahun tu, ada naik dan turunnya :')
maybe kali nie nasib menyebelahi kita, esok, siapa yang tawu. mungkin jugak, today you get an unhappy news. korang sedih, korang menangis. esok, tiada siapa pun yang tawu melainkan Allah. so, let's pray for a better one. pray for yourself to be more strong. as strong as icredible hulk. haha. no lah.


Allah always has three replies to our prayers. Yes, Yes but not now, or I have a better plan for you. Maybe, it is not the one for you. or maybe if it is, it's not the time yet. Allah knows best. Kita je yang tak tawu apa yang telah dirancang Allah untuk kita. seperti yang ida dah cakap dulu, jangan pernah give up on praying. 
huhh, seriously mood ida minggu nie sangat tak stabil. hehe :') kadang-kadang nangis tanpa sebab. maybe teringatkan result yang down. really really down in deep of the sea. hoho, macam-macam lagi lah. dengan itu-ini. heh, miss the old me. sorry kalau ida tak jawab call selama nie. hmm :'(


P/S:
guess what? lalala, charger saya dah rosak. so? phone saya? ngehngehnegh XD ini lah punca ida tulis blog petang neh. damn it!

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥