20111210

A Girl (:

Assalamualaikum. A very good morning to my dearest readers :) ahha, hello peeps. sihat? kalau tak sihat, makan ubat okay. yeah, rindu ida tak? gehee, gedik kan? takpe lah. kadang-kadang jea. bukan selalu. hehe.

Well, seluruh entry hari ini di-creditkan kepada 'Novel Ikhlas A.K' :> siapa dah baca, tepuk dua-dua belah kaki serentak! hehe. siapa boleh buat tuh, syabas. actually, ida dah baca novel nie lamaaa sangat. uish, nampak tak berapa panjang lama tu? hehe. ida baca lepas final exam hari tu. pinjam novel intan :) tak beli sebab dah suruh intan beli. hehe. masa jalan-jalan dengan intan, nampak novel tu. then, takdak duit. suruh intan yang beli. hee :P

novel dye best, tapi best lah. ahha, apa lah yang aku merepek nie? he, ikut citarasa sendiri kan? kalau orang tuh rasa best, best lah. kalau tak, tak lah ken?

A Girl :>


Menundukkan pandangan : Sesungguhnya semulia-mulian perhiasan wanita ialah kesucian dengan menundukkan pandangannya.

Tidak bergaul bebas dengan lelaki sehingga bersentuhan dengan mereka.


Pakaian yang dipakai selaras dengan hukum syarak.


"Cantik, cerdik wanita Islam apabila berada di luar rumah: berpakaian menutup aurat, menjaga batas pergaulan, berpengetahuan, berakhlak mulia, dan lain-lain. Perintah untuk menutup aurat adalah untuk menyedarkan wanita Islam bahawa mereka adalah wanita yang beriman."

Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai 'hiasan mata' anda, nescaya mata anda akan semakin bening dan jernih.

Oleskan 'lipstik kejujuran' pada bibir anda, necsaya tutur kata anda akan semakin manis pada pendengaran orang lain.

Gunakan pemerah pipi dengan kosmetik yang diperbuat daripada rasa malu dan dari Salon Iman.

Bersihkan diri dengan sabun Istighfar yang menghilangkan semua dosa dan daki-daki kesalahan anda.

Rawatlah rambut dengan tudung agar hilang daripada kelumumur mata orang lelaki.

Hiasi tangan dengan gelang tawaduk, di jari dengan cincin ukhuwah iaitu sebaik-baik kalung-kalung kesucian.

Berdakilah wajah dengan air wuduk, maka wajah anda akan bercahaya di akhirat.

InsyaAllah :)

P/S:
... dia kenapa? :'(


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

No comments:

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥