20111030

What Goes Around Comes Back Around.

Bismillahirahmanirrahim. Assalamualaikum, hello peeps 
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead :')


Ouh yeay yeay yeay :) esok last exam. ada dua paper actually. satu teori and satu lagi, erk. okay-okay, baru nak cakap dengan lancar tapi sebenarnya ida tak tawu jenis paper tu. yeah, exam seni ada dua paper kan, korang tawu kan? satu lukis-lukis dan lagi satu bulat-bulat, dengan menggunakan kertas OMR :) bukan OMG.


Well, tawu kan, keadaan manusia neh tak semestinya sentiasa dalam kedudukan yang perfect je. banyaklah pepatah orang kata yang statement ida cakap tadi betul. hehe, bengong aku nie. something like, nobody perfect. hoyeahh, lulus ujian pertama. ada jugak yang mengatakan hidup ini umpama putaran roda. bukan putaran jam, bumi dan lain-lain. roda. ida bukan nak cakap korang bulat macam roda, roda pun ada bentuk empat segi apa? heh, tipu je.


maksud bagi putaran roda tu, hidup manusia nie tak semestinya berada dekat atas je. kadang-kadang kita ada dekat bawah. kita boleh naik, turun, naik, turun, turun, naik sampai lah ajal menjemput, maka roda akan berhenti bergerak. kan? wesh, seram pulak cerita cam gini. tapi, betul kan? I'm 14 and ida dah ada empatbelas tahun dekat muka bumi nie. tak pernah sekali pun tak dapat sedut oksigen. sehari pun tak pernah. itu maknanya, dalam empat belas tahun tu, ada naik dan turunnya :')
maybe kali nie nasib menyebelahi kita, esok, siapa yang tawu. mungkin jugak, today you get an unhappy news. korang sedih, korang menangis. esok, tiada siapa pun yang tawu melainkan Allah. so, let's pray for a better one. pray for yourself to be more strong. as strong as icredible hulk. haha. no lah.


Allah always has three replies to our prayers. Yes, Yes but not now, or I have a better plan for you. Maybe, it is not the one for you. or maybe if it is, it's not the time yet. Allah knows best. Kita je yang tak tawu apa yang telah dirancang Allah untuk kita. seperti yang ida dah cakap dulu, jangan pernah give up on praying. 
huhh, seriously mood ida minggu nie sangat tak stabil. hehe :') kadang-kadang nangis tanpa sebab. maybe teringatkan result yang down. really really down in deep of the sea. hoho, macam-macam lagi lah. dengan itu-ini. heh, miss the old me. sorry kalau ida tak jawab call selama nie. hmm :'(


P/S:
guess what? lalala, charger saya dah rosak. so? phone saya? ngehngehnegh XD ini lah punca ida tulis blog petang neh. damn it!

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111022

It's Just Begins and Ends Now.

Bismillahirahmanirrahim. Weyh, Assalamualaikum. hee, okay. kenapa dengan aku nie? happy lah. It's over. OVER sayangg, HAHA. erk, ada persis orang gila tak? walaa, aku memang dah hampir kebiulan neh :) kenapa aku gila? sebab exam dah habis sayongg :P hehe. pelik kut. sebelum exam gila, masa exam gila, dah habis exam pun gila? dey, entry nie penuh dengan perkataan yang kurang bagus untuk dibaca ^^


Sebelum Exam:
Gila sebab excited gila nak jawab. hehe. muka macam dah ready, tapi hati aku tak. aku tak tahu kenapa. eheh, teruk kan? aku tak dak perasaan. yeah, gila kan? :(
On Exam:
Bahasa Melayu: Alololo, awal-awal dah buat aku kerut-kerut. lagi-lagi cikgu cakap BM kertas 1 ramai yang 20 lebih. whaha :D aku antara 'ramai' tu ke?
English: Err, susah untuk aku ungkapkan. haha. dua-dua paper mcm senang, tapi entah lah en? result mesti macam dulu jugak.
Science: Kahkahkah :D susahhh.
Mathematics: Nget, banyak gila cuai paper 2. isk, careless betul aku neh. huhu. menyesal tak sudah.
Agama: Hehe, aku bergantung harap dekat subjek nie je untuk A :)
Geografi: Dah dapat result dah, agak kureng memuaskan berbanding kawan-kawan aku yang lain :P
Sejarah: Walaa, apa tuu? teruk lah haihh.
Kemahiran Hidup (SP): Cikgu eden cakap ramai A. aku antara yang 'ramai' tu ke? :P
Sekarang:
Otak aku dok ligat pikir apa result aku neh lah haihh. hmm, aku byk fikir negatif jak. huhu. susah lahh :( orang kata, banyak cakap banyak salah. eehh, entah lah. next week amir tak dak. hmm. 


P/S:
Kenapa banyak sangat kereta parking dekat depan rumah aku neh? Malam neh ada apa?

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111007

Tutorial Shadow Outside Blog :)

Bismillahirahmanirrahim and Assalamualaikum. Hello readers :) sihat kah? doa aku untuk korang, readers sekalian, semoga korang sihat selalu :> Well, hari neh ida nak buat tuto lagi satu, memandangkan ada seorang blogger tanya macam mana nak buat kan. erk, dia minta dah lama kut, aku jeh yang lambat sangat berkongsi ilmu. wuwuu, tetiba rasa macam orang 'bodoh-sombong' pula. hee :'>


Tuto neh ada dua version. so, ida bagi dua-dua untuk memudahkan korang. mana tahu nanti version 1 korang tak dapat cari, try guna version 2 pulak ken? :)


Fisrtly, pergi edit html, tak payah tick expand widget. Ctrl+ F untuk memudahkan cari code-code tuh okay? :)


Version 1:
1. Cari code #outerwrapper
2. Paste code yang neh dekat bawah dia.
-moz-box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5);
-webkit-box-shadow: 0 0 9px rgba(0, 0, 0, .5);
-goog-ms-box-shadow: 0 0 10px #F52887
box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5)
Version 2:
1. Cari code #content-wrapper {
2. Paste code yang neh dekat bawah dia taw :)
-webkit-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-border-radius: 2em;
-webkit-border-radius: 2em;
Credits to: DiaryKoyak :)
Dah puas hati, preview and save jeh lan en? :> okay, bubye! muahhx,,
P/S:
Well, maybe entry tutorial neh juga merangkap entry terakhir ida buat masa neh :') bukan apa babe, aku rasa macam nak senyum tanpa henti jeh semenjak dua-menjak neh. hihi. cikgu BM kesayangan 2 Beta neh semakin baik hati suruh kitorang salin sampai 7 karangan. okay lettuw en, orang kata, nak seribu daya tak mahu seribu dalih. haha. lagipun aura exam dah mula mencucuk seluruh jiwa dan raga aku. kemon lah, wake up! jangan asyik nak berangan jea :P [poyos.]

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20111001

Hello October :)

Bismillahirrahmanirrahim and Assalamualaikum. well, sihat tak sayang? 
I know there's sunshine behind that rain, I know there's good time behind that pain :'>


Yeah, Good luck to all PMR candidates ;) next week exam kan? lebih kurang tinggal 1 hari lagi. bersamaan 37 jam, 30 minit dan beberapa saat untuk korang semua menduduki peperiksaan tu. wehee ^^ aku kurang berkemahiran dalam mathematics nie.
Jawab lah leklok eh, sesiapa yang duduk dekat meja aku tuh, jaga lah baik-baik. wahaha. next year aku pulak. berdebar lah haihh. hehe. dari dulu sampai sekarang sikap ke-poyo-an aku tak pernah hilang :P well, sekarang kelas aku dekat bangunan budak form 3. mana tak berdebar? rasa macam aku jea yang nak ambil PMR. tumpang kelas korang untuk beberapa hari or minggu? entah, lupa pulak korang exam sampai bila :P


kejap, aku dah lupa perasaan aku waktu ambil UPSR dulu. tehee :> sengal jugak. erk, takut kot? seram? heh, serious lupa. excited kot? walala, entah :)


P/S:
tahun depan aku pulak? wehehe, rasa macam bukan jea. tak sedar diri :P 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥