20130321

New Life Begin.

Assalamualaikum, hello earthlings :) 
Aaaaa rindunyaaaaaaa. Okay over. Hee what's with 'New Life Begin'?

First of all, saya nak mintak maaf sebab dah lama tak update blog atas sebab-sebab tertentu. Ecehh. Actually, saya telah berpindah ke sekolah baru, iaitu *Drum roll* MRSM PDRM Kulim! Nampok dahhh :) Saya dah jadi orang Kedah. Tsk tsk. Takpe takpe, Melaka tetap dihati 

Bermulanya pada 6 Februari hari Rabu tak silaplah, check tawaran Mrsm. And then dapat so kena daftar on 13 Februari, hari Rabu jugak. Tsk tsk, sedih sebenarnya nak tinggalkan Dol Said tercinta. Hmm hmm tapi nak buat acano, cikgu-cikgu semua menghalau. Ecehh ;p Intan and Nina siap dah buat list barang yang perlu dibawa + dibeli untuk aku. Ish, laju je nak menghalau. Huhu. Thanks for everything sayang-sayangku. Banyak membantu. Jasamu kukenang hingga akhir hayat 
Mula-mula memang risau yang amat sebab takut kawan-kawan baru takmao kawan dengan aku. Heee but everything's changed! Semua expectation yang bermain diminda aku berubah lepas masuk sana. Diorang semua baaaaaik sangat. Diorang tak sombong, diorang layan baik-baik ja. Tak sangka sungguh. Lagi-lagi dapat tahu, Mrsm yang aku dapat ni banyak kelebihannya. Ecehh. Batch 97's yang tak lokek nak kongsi apa-apa yang patut and tak pernah tak jawab soalan budak-budak baru macam aku ni. Hee ;D

Dapat unitmate yang sangat baik : Nisa, Mizah, Mira and tiga orang pelajar baru iaitu aku, Ina, and Siah :) Satu unit - 6 orang and dalam satu unit ada 4 bilik. Roommate aku - Ina, from Perak. Lepas tu kan, dalam setiap unit ada bilik air and toilet sendiri so tak payahlah nak berebut-rebut. Jeng jeng jeng! Jealous tak? Mwehehe. Buat macam rumah sendiri. Sidai baju kat dalam unit. HAHA *Gelak bangga :D
Homeroom - Under Cikgu Hamidah. Ya Allah, Cikgu Hamidah tu lembut sangat. Baik. Tapi paling sensitive bila cikgu start tanya pasal mak abah. Tsk tsk T__T Mesti aku menangis. Tapi senyap-senyap lah, takde nak nangis depan cikgu. Mwehehe. Tiba-tiba je kang dah keluar tissue, lap-lap hidung. Hee. Aku rasa sampai sekarang aku ada masalah homesick. Huuu tapi dah kurang lah nangis-nangis. Nangis-nangis tu ada lah dalam 5 hari. Haha lama gila. Pastu dah okay :) *Control macho

Masa minggu orientasi, homeroom kami menang for Music Video Parody - Awan Nano. Hehe. Aku jadi awan. Takpelah, dapat jugak sembunyi belakang awan taknak tunjuk muka atas pentas. Ini semua berkat usaha keras kawan-kawan homeroom, congratulation! :) Masa minggu aktiviti, Hafiz Hamidun buat konsert kat maktab. Fuyoo Abang Hafiz ;p Kumpulan Qasidah pun datang. Malam tu tidur lena sangat, tak susah tidur, tak susah bangun. Maybe sebab malam tu banyak berzikir memuji-muji Allah, syok habis 
Lastly, aku nak buat announcement, bahawasanya homework yang diberi untuk dibuat pada cuti yang terlebih 'banyak' ni terlalu banyak. Eh, pening tak baca? Hee semua homework telah kusentuh-sentuh tapi semuanya belum siap. Ish. Acano ni? -..- Tiket bus balik Kulim dah beli, 29 hr bulan. Hmm sedih lah :'(

P/S:
Rinduuuuu semua. Taknak balik Kedah. Huhu. Update blog, tapi terlebih panjang. Hmm. Mental breakdown, takmao balik Kulim :(

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥