20110929

How to Detect Hidden Camera in Trial Room.

Assalamualaikum and Bismillahirrahmanirrahim. hello peeps :)
Looks like you don't need me anymore your life. so, just leave me alone darl. mind your own business [♥♥♥]


Well, jom baca macam mana nak mengesan ada kamera ke tidak dalam bilik persalinan, dekat mana-mana jea :)
1. Sebelum masuk dalam bilik tu, make sure bawa phone and cuba call sesiapa sahaja. alright, itu bermakna phone korang masih berfungsi dengan baiknya :P then, baru boleh masuk. after that, cuba buat call lagi sekali. kalau boleh, Alhamdulillah. kalau tak boleh tu, maybe trial room tuh ada hidden camera. so, beware sayang :) especially perempuan.


2. Yeah, yang kali neh cermin dua hala dalam bilik tu. erk, okay. two-way mirror in trial room. kadang-kadang kita ingat kita seorang jeh yang nampak muka kita dok belek-belek tudung kat cermin tu, walhal, hehe. ramai agaknya yang tengok :P
Sebelum telek muka kita, tengok ada cili tersekat ke dak dekat gigi, better awak letakkan hujung jari awak-awak dekat cermin tu. guna hujung kuku pun boleh :) dah letak then cuba tengok dekat image cermin tuh, agak-agak kalau ada gap dekat cermin tuh, selamatlah ken, InsyaAllah. cermin tuh okay. itu cermin normal jea. boleh lah memulakan operasi membelek muka sendiri :)


Tapi kalau awak letak jari awak dekat cermin tuh and image jari awak terus bersambung dengan jari awak balik. that mean, ada orang lain jugak yang boleh tengok awak sebalik cermin tu.
Actually, tak tahu lagi kesahihannya, tapi apa salahnya kita cuba berhati-hati sebelum orang lain ambil kesempatan dekat diri kita yea dak? so, sharing is caring :) kalau nak diri kita dan kawan-kawan yang lain selamat, boleh jea share (U.U) Lots of Love, mmwahh 

P/S:
Cakap dengan kucing lagi better daripada cakap dengan orang yang dah tak sudi mendengar :') ILOVEYOUU comel 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110922

Call Him Everydayy ♥

Assalamualaikum and Bismillahirrahmanirrahim :) sawadekap (cara cakap ala-ala minah thai) haha. aku orang melayu lah. hee.
Stop acting like you know everything lah sayang (: you dont know what's happening now :'>


Yeah, seriously. awak pernah kecewa tak? mesti pernah kan. kau pernah menangis tak? wajiblah pernah. darla  , sila switch kan pemikiran awak tentang kecewa dengan cinta, menangis kerana cinta antara lelaki atau perempuan yang cuma manusia biasa :] pernah kecewa dengan Allah tak? percayalah sayang, Allah tak akan pernah mengecewakan hamba-hambaNya.


Kadang-kadang Allah sengaja berikan kita sedikit kesusahan supaya kita sendiri akan dekat dengan Dia. supaya kita cari Dia. kalau hidup tak ada kesusahan, tak ada masalah, macam mana awak semua boleh hidup lagi sekarang? remember, apa yang awak semua ada hari nie hanyalah sementara. semuanya milik Allah.
Darl  , tak salah kalau menangis kerana masalah yang kadang-kadang boleh hadir tanpa kita duga. tapi, hadapilah dengan cara yang betul :) Alhamdulillah, sekarang nie kalau aku sendiri ada probs, aku tak bagitahu orang lain. aku lagi suka rileks dahulu then dengan sendirinya perasaan resah and gelisah tuh hilang. kalau nak dibandingkan dengan dulu, asyik nak menangis jeh. hihi. teruk kan? :') everyone want to change to be a better one.


Kalau kita ada masalah, siapa yang paling sesuai untuk kita adukan, Allah :) time nie lah, kita akan cari Allah. time nie kita akan berdoa kepada Allah untuk memohon kemaafan, kesenangan, kemudahan and so on. Bila masa kita nak berdoa? selepas kita solatlah. lepas kita solat, kita akan berdoa kan? rugilah siapa-siapa yang tak berdoa lepas solat. SOMBONG :) Allah bagi kita peluang untuk berdoa, untuk mengadukan masalah, untuk panjatkan kesyukuran, tapi kita tak nak. rugi lah.
Jangan sombong, kita kena selalu menghubungi Allah. selalu call, selalu contact :) Ustaz Wan cakap, kalau kita nak contact dengan Allah, kita boleh call 24434  tahu kan makna dye? aku masa standard 1 ustazah aku dah bagitahu :) kita kena selalu sembahyang. nombor dua untuk solat subuh, iaitu 2 rakaat. nombor 4 merupakan solat zohor, asar, isyak iaitu 4 rakaat. dan nombor 3 merupakan solat maghrib iaitu 3 rakaat. kalau nak lagi close, amalkan solat-solat sunat :) baca al-Quran.
Sayang, kalau doa kita tak termakbul sekarang, percayalah kita akan mendapat pahala yang lagi banyak sebab kita selalu berdoa kepada Allah. kita selalu ingat dan mengharapkan kebaikan dari Allah. Allah tak akan pernah mengecewakan hambaNya. nasihat kepada diri aku jugak :)


P/S:
facebook dah baru? biarlah. tak payah nak maki-maki mark zukerberg tu. teknologi dah moden, zaman dah berubah. apa salahnya facebook pun nak bertukar jadi baru. hee. nanti lama-lama korang akan biasa jugak. aku tengok okay jea :)

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110921

Let's Go Back To The Past :>

ouhh suweettt :)
Assalamualaikum and Bismillahirrahmanirrahim :) hello peeps! sihat? hee, rindu lah. wekk, mengada kan? haha. okay, kalau tak sihat tu, pergi makan ubat ek. jangan paksa diri baca entry aku yang semakin hari semakin merepek nie =)


yeah, seriously malam tadi aku kemas almari buku aku yang dah hampir setahun setengah tak kemas. tehee :P banyak jugak khazanah bumi yang ada dekat situ. ada exam paper tahun enam dulu, fail soalan-soalan ramalan UPKK and UPSR dulu. walawey, iyea lah dulu kan macam sayang je nak buang semua tu. konon-konon kenangan lah en :P


tengah kemas-kemas tu, nampak buku warna hijau. well, dulu aku peminat tegar warna hijau. kalau boleh, baju sekolah pun aku nak warna hijau. hiperbola :P ouh ye lah. aku jumpa diari lama aku beb. parapapaa i lovin it  habis satu malam aku baca balik diari aku tuh. fine, nak tengok? hee, malu lah. ahak thuii, nak tunjuk jugak :D
ouhyea sayang :') nie diari tahun 2008 dan 2009 yea. tolong lah jangan nak ngada-ngada dok heboh sana aku main surat cinta lagi :P well, dulu aku suka girl dalam cerita beauty and the beast tu. dalam watak-watak kartun disney tu, aku dengan geng-geng aku mesti ada character masing-masing. hmm U.U rinduu korang.

P/S:
facebook makin lama makin awesomee eheh, sebenarnya aku tak tahu aku sedang memperli Mark Zuckerberg nie atau aku sedang gembira menepuk-nepuk tangan tanda aku memuji >.< horayy. Don't leave someone you love for someone you like. The person you like will leave you for someone they love :')
saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110915

Aku lah Penculik Yang Dikehendaki. HAHAHA ;D

Assalamualaikum and Bismillahirahmanirrahim. wello peeps :) yeah, esok cuti. hehe. bahagia tak terhingga sehingga menjilat ibu jari kaki. eh? haha. abaikan. gila jakun kalau sampai jilat ibu jari kaki.


hehe, tadi aku jadi penculik kejap. nak dengar cerita? meh aku cerita. ehem ehem.


balik sekolah tadi. aku ikut rutin biasa lah. makan, solat apa bagai. lepas tuh, kakak aku, izzati. dia suruh aku bawak rambutan-rambutan yang warna kuning bulat-bulat lagi tegak rambutnya itu ke depan tv. okay. menurut perintah der. aku pun seretlah segugus rambutan kedepan. lepas tu aku pun join dye makan rambutan tu sebelah abah aku yang sedang tergolek di depan tv. hehe.
then, mak aku keluar dari bilik and pergi ambil baju yang dah sidai dekat luar tu. aku tengok jea lah sambil menonyoh-nonyoh isi rambutan dalam mulut aku. yeah, rambutan2 tu membuatkan gigi aku sakit. isi dye tersekat dekat gigi aku. grrr >< tiba-tiba mak aku menjerit. aku pun ape lagi, terus lah bangun pergi tengok mak aku. HAHA. aku tengok baju-baju semua dah tercampak dekat tanah sambil mak aku mengibas-ngibas kain batiknya.


aku tolong lah kutip baju-baju yang dah jatuh tuh, mak aku gelak-gelak sambil cakap ada cicak masuk kain dye. ayoyooo, miyong punya cicak. makan penampor nak? tengah dok kutip-kutip baju tuh, mata aku melilau ah carik anak-anak kucing yang tengah bergurau mesra dengan mak dye dekat tepi rumah aku. aku pun panggil mak kucing tuh konon-konon nak bagi makan. cepat-cepat mak kucing tuh memberi pesanan dekat anak-anak dye


"jangan ikut orang yang tak kenal ye, duduk dekat dalam nie diam-diam"
"baik makk"
anak2 dye pun menurut perintah. bila mak kucing dah masuk rumah makan ikan goreng seekor. aku pun dengan gilanya keluar dengan kakak aku, dak izzati tuh untuk membuat operasi menculik anak kucing. HOHO. macam-macam style aku buat. tertonggeng sana-sini. okay, ayat sedikit lucah. haha. dah lah belakang rumah aku, rumah alisha. nasib baik alisha tak keluar petang-petang nie. anak-anak kucing nie garang gila. gigi takdak nak gigit aku. haha. tak goyang ah babe. tapi masalahnya, bila aku hulur tangan jaa nak ambik dye, mesti dye mengeluarkan beberapa cecair daripada hidung dye. boleh dikenali sebagai hingus. erk, waddahel? geli nyah.


akhir sekali, dapat jugak aku ambil 3/4 ekor anak kucing. lagi sekor tak sempat. mak dye dah datang tergedek-gedek ambil dye bawak masuk bawah kereta. haha. takut babe tengok mak dye. muka dye cemas, ada gaya macam nak call police dah. seram den. aku pun melepaskan ketiga-tiga ekor anak kucing tuh dekat mak dye dan sebagai tebusan, dye takboleh makan malam tonight. mak dye siap hulur tangan dan kuku-kukunya sambil menyanyi


"pulangkan, anak-anakku. ouh pulangkan lah..."
fine, aku pun masuk rumah then terus pergi mandi. badan aku merah-merah dek kegatalan yang dibawa oleh anak-anak kucing yang penuh bacteria itu. grrr >< puas hati den bila dapat peluk anak kucing tuh. hihi. resdung tak resdung. peduli apa :)


P/S:
entry panjang babe. tak tawu nak pendekkan dah. hihi.
saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110914

Personaliti Dari Cara Berjalan :P

Bismillahirahmanirrahim, Assalamualaikum :) wohoi, hujan kat sini. maksud aku, Melaka. tempat korang hujan? hehe. dekat sini asyik hujan jea. pagi-pagi nyamuk mesti banyak keluar. terseksa eden dengan kegatalan yang melampau nie.


Fine, tajuk tuh kawan aku yang bagi. banyak berkait dan kait-kait dengan perempuan. hehe. yea lah, blog aku asyik cerita pasal hari-hari aku jea en? aku sendiri dah tak taw nak tulis apa lagi. sampai ade blogger lain tanya aku, "apa point nie?" hehe. gilos tak gilos blog aku bila entry takdak point? :>
1. Kalau kau tengok someone tu jalan macam nak shuffle, erk. macam mana nak cakap ek, kira dye jalan macam terhenjut-henjut. HAHA. faham tak? ala, cer tengok kawan-kawan korang yang jalan macam tak pijak tanah tuh :P


= Kata buku yang kawan aku baca tu, orang nie tak boleh dipercayai. he, babe. yang dah terbiasa jalan macam tuh, jangan terasa okay. sikap dye biasanya ego, mulut laser dan suka boros. tapi dont worry darla  orang yang jalannya macam nie biasanya ada ramai peminat. hehe, kelakar lah babe. jangan tanya aku kenapa, aku masih takdak jawapan yang munasabah untuk dijawab.


2. Hmm, nie lagi satu. kalau jalan suka pandang kiri-kanan. hoyeah, orang nie pandai simpan rahsia dan mudah diuruskan. dye pandai berahsia dan pandai menjaga rahsia. babe, memang orang lain nampak dye nie macam aneh kan, macam tak jujur, suka menipu. tapi, sebenarnya orang nie lebih suka orang tegur dye baru dye akan start bercakap :)
3. Suka jalan tunduk-tunduk. aloloo, nie calon-calon untuk dapat awek yang paling baik nie. hehe. lepas nie semua jalan tunduk jea. hehe. okay-okay, orang yang jalan macam nie, menunjukkan diri mereka yang sopan dan tidak terlalu menonjol. girl yang jalan macam nie selalunya tidak berapa memikirkan tentang cinta, but dye sangat penyayang :) ouh well, hati dye lembut.


4. Kalau jalan pandang depan jea. yeah, orang yang jalan macam nie kuat menentang. der, bukan menentang apalah, dye cuma mahu menegakkan apa yang dye rasa betul. menegakkan pendirian okay? kuat membebel + suka bercakap tentang pengalaman yang dilaluinya. hmm, kalau jalan senget? HIHI.
5. HAHA, nie satu yang aneh. kalau jalan suka gerak kan badan dia kiri dan kanan. erk, ape tuu? orang nie jenis yang tak ambik kesah apa yang berlaku depan dye. urm, kadang-kadang merujuk kepada orang yang "whatever". haha. ada ada? tak ada ek? walaupun masalah tsunami depan dye, dye rasa masalah tuh macam ombak yang ngada-ngada menggelikan bulu roma kaki dye. erk, kadang-kadang perangai mcm nie tak ramai yang suka.


6. Last but not least, hihi. orang yang berjalan dengan tegak. dye nie tegas, suka uruskan hal peribadi dye sorang-sorang. tak mao share probs dengan kawan-kawan. tak mao tak mao :P seorang yang bertanggungjawab, garang tapi suka orang yang romantik. ohhoy, kalau kau garang nak suka orang romantik? okay, hehe.


credits to: nenek.

P/S:
babe, aku share jea okayy. jangan terasa. there is just one life for each of us, so trust yourself. jangan percaya dengan pendapat orang lain :) peace yaw! I LOVE meoww meoww ♥ rawwrr 
ouhh my, i just can't believe youu anymore. hmm :|

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110913

Hoy :> Nak Mengada Boleh?

Assalamualaikum, hello peeps :3 ngehngeh. bengong tak? okay, before entry neh, dan before entry sebelum neh, aku ada bagitahu something kan, aku tak boleh online kan? hehe. baru tengah hari tadi kak long cakap internet tak jadi potong. huyoo   bagus. oraite, sebelum terlambat. kepada akak-akak dan abang-abang, selamat menjawab trial SPM dan kepada adik-adik sekolah rendah, good luck for your UPSR :) *HAHA, macam kejam je panggil korang adik-adik sekolah rendah. well, aku dah sekolah menengah. ngek :P


awak-awak, final destination 5 tak berapa nak seram kud. so, before pergi cinema then tengok cerita tuh, fikir-fikir lah ek. first punya lagi seram lah kud. especially part last tuw, tak membuatkan aku menjerit pun tapi boleh buat mata aku yang sepet nie jadi bulat sekejap, tangan dye putus ken. hihi >.<' okay, apa kena mengena dengan entry nie? siapa je peduli? hihi.
macam mana aku boleh online malam-malam nie, aku pun tak tahu? homework takdak ek? update entry takdak point. HAHA.


P/S:
tadi kacau anak-anak kucing minum susu ibu kucing. hehe. dye marah :> comel je. kan bagus kalau aku boleh cium-cium kucing-kucing nie macam dulu :'3 huhu, meoww.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110911

I Can't Take My Eyes Off Youu ♥

Assalamualaikum and Bismillahirahmanirrahim. hello peeps :)
I dont want to go somewhere if I know you're not there. Because my heart needs to be right next to where you are 


ouh okay, I MISS YOU. online, yahh. selagi boleh online. sebab aku tengok kakak aku yang nak ambil SPM nie pun still online setiap hari dan setiap masa. adilkah begitu? tak ken. so, pagi-pagi buta macam neh lah lagi aman nak menulis entry blog.
korang, aku sedih. minggu nie merupakan minggu paling tak tenteram dalam hidup aku :( aku menangis-menangis-menangis bagai nak gila. setiap hari babe. dari first day dia bagitahu aku benda nie, sampai lah hari nie. aku nangis, dia pujuk. okfinee, aku berhenti nangis. then, esok dye akan bagitahuu benda yang sama :"(

malam jumaat tuh, dye janji akan buat sumthing yg konon boleh buat aku happy gila ah kan? HAHA. konon, tapi sumpah. aku happy. tapi, semalam aku tunggu dye, sampailah malam tadi. nak tunggu dye message aku or call aku. tapi tak dakk :( then, time dalam kereta. nak hantar kakak aku balik universiti kakak aku, dye call. 
ouhyeaa, aku tak leh ckp lama-lama dalam kereta en. tapi yang surenya aku sempat dengar dye cakap, lepas nie kitorang takkan dapat message dengan call lagi :"( aku dengar tuh jea, lepastu aku terus decline call dye. aku send message "kejap lagi call balik" tapi dye dah off phone. sampai sekarang aku menyesal babe.

P/S:
... mood baik dah terbang tinggi-tinggi macam dah taknak datang balik. gudbyee 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110906

Im Gonna Miss You All ;(

Assalamualaikum and Bismillahirahmanirrahim, hello peeps. sungguh sadis ;( HAHA. oraite, awak sihat? okay, kalau awak tak sihat awak makanlah ubat okay. lepas neh agar sukar untuk saya tanya khabar or suruh awak makan ubat kalau awak sakit :'( sedih tak, sedih tak? tak eh? nevermind. yang sedih, saya seorang.


Babe, sorry for everything i've done. kadang-kadang kita sendiri tak sedar bila kita buat silap. tiba-tiba jeh orang boleh benci kita kan. so, dengan seikhlas hati, saya minta maaf. lepas neh, dan sampailah my sistaa ambil SPM, saya tak boleh menggunakan internet. ouh, untuk lebih mudah difahami, internet dekat rumah saya dipotong sampai bulan December :(
yah, berapa bulan jea >.< tapi, mesti bila dah dapat online balik, saya dah jadi rusa masuk kampung. hihi :') ghaahh. nevermind. hurmmm, tapi yang sure-nya. saya akan rindu blog saya neh sangat-sangat. miss youu badly my dear <3 take care. huhu. mintak tolong, kawan-kawan saya yang hyperblogging neh bagitaw saya kalau ada apa-apa masalah brkenaan blog neh. huhu. sedih untuk meninggalkanmu *mood jiwang.


hmm nak cerita sampai mana neh? cukuplah sampai sini jeh. papaii, luv youuu <3 =')


P/S:
Babe, saya akan merindui kamu-kamu jugakk. hihi. kalau ada yang sudi rindukan saya, ouhhmyy. terharu :') muahhx!

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110905

Yeah, You're The Reason Why I Smile ;)

Assalamualaikum and Bismillahirahmanirrahim. hello peeps ;D kabare? harap sihat lah en. duit raya dah banyak, hati pun senang. HAHA :') cer bagitahu aku sikit, berapa banyak duit raya korang. share-share ler. tak kisahlah korang nak share cerita pasal duit raya korang or sendiri mahu share duit raya dengan aku ;D eden sudi menerima dengan hati yang terbuka. hehe.


wewitt, sorry lama tak update. sebok masak rendang kat dapur. hihi (ketawa sopan) der, jangan percaya. hehe. aku masak rendang? HAHA, tak pernah terlintas difikiranku ;) actually, aku sebok beraya mengutip duit raya. tapi, duit tetap sikit. aku tak tahu asal. dah lah semua duit biru dengan hijau. merah tak timbul-timbul dalam purse aku. aneh~
babe, atas nasihat kakak kawasan neh, jangan main mercun dikala, diwaktu tengah malam. boleh? lagi satu, waktu-waktu orang tengah melawat kubur ke, tolonglah babe. jangan main mercun. boleh gugur jantung den. elok-elok melawat kubur orang :'( jadi lain karang. hehehe, taknak lah sebut jadi apa. faham-faham sendiri lah siapa yang melawat kubur siapa.


hmmm, homework yang tertunda-tunda sebelum neh menyebabkan aku semakin sukar untuk meng-update blog, online facebook dan sebagainya yang berkaitan dengan internet. HAHA. salah sendiri lah en, malam tadi baru siapkan buat semua homework. buat pengetahuan kau, aku masih lagi sengal-sengal keledek dengan jadual kelas yang baru neh. tak pahe ler. lantak lah haihh. malas aku nak layan.
P/S:
yahhhhhhhh! i hate youu, selamat hari raya bangg. haha. mohon maaf sepuluh jari aku susun dipipi muuu (: smile? tajuk tuh menipu aku jeh. menipu kau jugak. hehe. aku tak betul lah malam neh. papaii pakwe, makwe, scandal-scandal aku :) gud nyte, take caree 

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥