20120531

Byebye Zametot :(

Assalamualaikum, Hullo peeps Hye :-) Nama awak siapa? Nama kita Ida :-P Hehe, macam agak kurang siuman pulak kan? Ohh, awak-awak sihat? Harap sihat walafiat lah ken? :-D
Hohoi, my sister is going to UiTM soon :'( Soon? Well, it's tomorrow. Sabtu ni. Huhu. Take care babeyh. HAHA. Habis lah kita takde geng dah dekat rumah. Tinggal kak long sorang je, mak, abah. Adehh. 


Rasanya macam takde benda nak post hari ni. Oh, lupa nak cakap. Setiap hari kita teringat Cikgu Ruhaizah kita. Haha. Kenapa ek?


Ahmad ada kereta, tapi tak sekaya jiran dia yang ada kapal terbang sendiri. Tapi, Ahmad pandang orang sebelah dia. Lagi susah, naik motor je. Jiran dia yang naik motor tu tak pernah rasa susah sebab dia pandang jiran dia yang lagi sebelah bawak basikal je. Tapi jiran dia yang bawak basikal tu tak pulak rasa susah, sebab jiran sebelah dia jalan kaki je. Jiran dia yang jalan kaki pun tak rasa susah, sebab tengok jiran sebelah dia takde kaki. Susah nak berjalan.

Haa pahe dok? Kalau nak dibandingkan Ahmad dengan jiran-jiran dia yang lain, kira untunglah Ahmad sebab mampu ada kereta, mampu berjalan. Jiran dia punya jiran punya jiran dah takda kaki pun. So, Ahmad! Hang patut bersyukur tahu? Jangan nak bersedih sangat lah walaupun kereta yang hang dok bawak tu kereta kancil je, bersyukur okay? Tahu lah cita-citamu nak kapal terbang macam jiranmu, tapi tengoklah kemampuan. Usaha mu takat mana? 
Eh, kesian Ahmad. takpe-takpe. Keep looking forward babe! Cikgu kita tu suka nasihatkan orang, tapi kadang-kadang kita tak faham. Hehe. Mendalam maknanya. Cikgu BM, pandai berkias-kias. Ayat berbelit-belit. Nak tulis balik dalam blog ni pun tak tahu sebenarnya. Harap faham lah eh ayat yang dah bertambah simpulan belit tuh.


P/S:
Sabarlah kawan. Kitorang semua sayang kau. Bila kau rasa susah, ingatlah kawan-kawan kau yang lagi susah. Err, kita lapar :-P Jum makan.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20120505

Never Say Never Dude :>

Assalamualaikumwarahmatullah :-) Hye earthlings  Ehem-ehem, siapa-siapa yang ada masalah resdung ke apa ke, harap bersabarlah eh. Blog ni kalau takde cerita-cerita best, memang tak ada orang singgah. Ececeh. Dah berhabuk kann? (cakap sambil sengih-sengih) :-P


Hmm, memandangkan dua orang kakak kita pergi jalan-jalan dan tak jumpa jalan pulang, HAHA (gelak guling-guling), kita nak conquer semua yang ada dekat rumah ni. Mwehee :-D Okay, siapa yang ada Astro dekat rumah dia, angkat tangan? Fuyoo, ramai :-) Korang tahu kan yang korang semua dapat tengok semua channel except Astro First. Tahu kannnn? So, hari tu kan, dekat HBO ada disiarkan Documentary of Justin Bieber. Alaa, yang Never Say Never tu :-D Haa, untunglah kita (^^,)


Buat kali ke-second and ke-third nya kita tengok cerita tu. Ohh, tetiba kita rindukan Mr. Bieber kita yang dulu-dulu. Really miss him :-( Tak tawu kenapa tak boleh terima personaliti dia yang sekarang ni. Heww. Rasa macam, "ehhh, itu bukan dia lah!" Haa, sampai cenggitu kita rasa. Hehe. Tengoklah cara dia dulu-dulu. Happening kut, tak macam sekarang. 'Terlalu' macho sangat. Tak minat ahh :-P (macam Bieber kisah pulak)
Dulu, kita tak minat dia sangat. Tapi lepas ada kontroversi kata dia ni seorang 'Pedophile', dan sebenarnya berita tu tipu-tipu je. Kita terus minat dia. Habis semua lagu dia kita hafal. Hampir setiap hari kerja kita asyik menghadap komputer search nama dia je. Haa, start dari situ lah kita mula minat dia. Tapi, lepas dia dah popular, dia dah ada girlfriend. Nama girlfriend dia Selena Gomez, kita terus dah tak berapa nak minat dia lagi. Heww, apalah nasib Bieber. But don't worry, kita dah boleh terima kenyataan yang Justin Drew Bieber really loves her :'3


Ohh, masa nak ending cerita Never Say Never tu, Bieber ada nyanyi lagu Down to Earth dengan Born to Be Somebody kan? Hemm, a lil bit touching :') Rasa nak nangis je. Betul-betul rindukan dia :-( Haha. Okay-okay. Cukuplah. He'll be a part of history of my life :-P 


P/S:
Cehh, macam mana boleh post entry pasal Bieber. Macam pelik kan? Suara dia sekarang pun dah terlebih 'macho'. Erghh, he was born to be somebody :'( Good luck Bieber.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥