20120607

Let's change, babe!

Ohh, Assalamualaikumwarahmatullah! Wehee, awat lah happy sangat ni. Hehe. Yeah, hye earthlings Kenyang sangat kut, tu yang gembira semacam. Perut pun dah mula membuyut (Y) Currently listening to 'All Around The World' - Bieber. Ada ke patut dia cakap "you're crazy girl". Kita yang mendengar ni terasa taw ;P

Wulaa, cuti sekolah dah nak habis dah -.- Maka habislah kita. Sebab apa? Sebab kerja kursus Geografi tak siap lagi woo. Cikgu nak kutip next week kan? Nak tunggu kena bebel dengan cikgu barulah terhegeh-hegeh nak hantar letuww. Ohh, this is me :-)
Hmm, fikir kejap. Betul lah kan, semua orang macam itu. Nak tunggu orang lain bagitahu dulu, baru nak buat. Kan? Semua orang macam tu kan. Kalau ada yang tidak berperangai macam itu, okay sorry ;D

Sampai bila ek? Setiap hari tunggu nasihat orang. Kalau tak nasihat agaknya tak berubah. Oh, perli diri sendiri ;P Hati ini yang terasa. Hehe. Contohlah, maghrib tadi buka facebook. Maghrib juga timing yang dipilih. Entah kenapa pula kan. Dah lah belum solat Maghrib. Boleh like-like status kawan-kawan dengan bahagianya. Kawan-kawan semua dah logout nak pergi solat, dia je dok heboh dengan facebook lagi. Nasib baiklah ada status seorang kawan dia tulis before logout pergi solat.
"Sudah-sudahlah facebook tu, kan dah maghrib ni. Tak baik lengah-lengahkan solat. Allah tak suka."
Bila dah baca tu, cepat-cepatlah dia logout then solat. Itupun dah lebih kurang 10 minit lewat. Hee, okay itu contoh. Kalau ada yang terasa, sorry (Y) Kfine, samalah macam kita. Kalau hari Ahad hari tu mak kita tak marah-marah kita, mesti separuh homework kita tak siap lagi. Mesti meja belajar kita bersepah-sepah lagi penuh dengan sampah-sarap. Haa sampai macam tu sekali effect kalau mak kita tak membebel dekat kita pagi lepas kita bangun tidur tu. Let's change, babe!
Mula-mula rasa macam sedih je, bila bangun-bangun tidur je mak dah start marah-marah. Sarapan pun kita belum, baru tekan remote nak carik channel yang ada cerita kartun, mak dah marah-marah. Lepas dengar mak marah-marah tu. Terus ambil keputusan nak merajuk. Pergi masuk bilik air, mandi. Lepas mandi terus masuk bilik kemas meja belajar. Then, kunci pintu bilik konon-konon mogok taknak keluar bilik sampai malam. Actually nak suruh mak ambil perhatian 'anak aku tak makan lagi'. Yuhuu, bengong. Hehe. Tak tahan weh, lepas buat latihan sejarah terbau mak masak apa tah. Terus keluar then pergi makan. Mweheee. Failed. Fullstop (.)

See? Kalau bukan sebab mak kita yang membebel, dah tentu, confirm, sure, absolutely lah kerja sejarah kita yang menimbun tu akan disiapkan last minute. Seriously. Kita tak ingat langsung homework yang Madam Zajarina bagi kita letak mana. Yelah, hari tu kan ada perkampungan ilmu. Bahan ulangkaji dengan latihan pun dah bercampur-aduk. Sekarang ni tinggal English je. Berani gila tinggalkan homework Madam Suzie lama-lama. Haha. Tengah bayangkan punishment yang bakal diterima kalau tak buat homework dia ;D
P/S:
Ehh, Bieber asyik ulang-ulang ayat "All around the world, people want to be loved" Haha. Kbye, banyak pula kita cerita hari ni. Maasalama ;> Huu, rindu Ustazah Noraini cakap macam tu bila kitorang balik sekolah agama :')

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥