20101030

Siapa Ada Tissue ??


Assalamualaikum.
woah! sedih sedih~

kucing aku mati ?
tidak tidak. *kalau mati, aku sedeyh ke?*
hehe. kejam gile.

tak de lah.
gile sedih sebab aku tak dapat jwb science paper 2~
what the frog ?

huuu.
bukan sebab aku tak datang sekolah time exam.
bukan sebab aku memekak dalam kelas, then cikgu dtg koyak kan kertas aku.
bukan sebab aku lambat masuk kelas.
bukan bukan bukan!

ARGH!
aku tak taw kenapa ?
rase ape yang aku baca + apa yang cikgu humairah ajar aku,
tak masuk satu bende pon dalam kepala otak aku!

tapi kan, tapi kan..
time jawab paper 1, okeyh pulak ?
soalan dye 'senang' kot?
ish! aku benci benci!

so, aku dapat rase science aku TAK AKAN dapat A weyh!
ape da ??
dah lah guru kelas sendiri ajar science.
takot aku.
cikgu byk kali suruh bace + bace + bace lagi.
huu. habis lah aku..

sedih gile weyh !!!!!
lepas exam, aku terus carik dak nina.
ngadu kat dye. haha.. 
nina pon cakap tak leyh jawab gak.
menipu je dak nina tuh.
nak sedap kan hati aku, cakap je lah.
haha... huuuu.... 

papew pown, aku tetap syg byk kat math!
hahaha
best gilew jawab.
*cara cakap macam yakin jew dpt A ?*
ade lah aku cuai + memang betol2 tak tahu nak jwab.

InsyaAllah, boleyh dapat A!
ramai-ramai cakap
AMINNN. :)
thnxs sume. sayang kamoo ketat2.

:')

*yaww.. perasan tak, ape yang dye tulis nie. sama cam lirik lagu 'your call' by secondhand serenade?*
hehe. really love it for sure! :)


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101022

tolong lah weyh !


Assalamualaikum korang !

ngeng tol. *maaf guna ngeng*
aku paling paling geram geram gile bila aku or seangkatan dgn nya, penat penat beratur kt mana mana
tetiba ada orang ptong barisan then, dpt pulak barang yg dye nak tu!
argh! bengong deyh.

'ko tahu tak, aku and orang laen beratur dari barisan tuh pnjg, sampai lah dah pendek dan tuh giliran aku, ko pulak masuk untuk pastikan ko dpt minum air MILO!'

haha. beli milo jew pon. hohohoh.
tp, aku geram jugak. sebab. ramai taw yg beratur nak beli air milo. ngeng.
dah tuh, kalau dye sorang jew yang nak, tak ape gak.
masalahnya, dye dah beli kan untuk dye.
pastu dye pastkan milo first kat kwn dye yang kat belakang dye nyelit-nyelit!
past lagi kat kwn dye
past lgi kt kwn dye
lgi n lgi
sampai lengkap 6 orang!

adoiyai.
tak de budu budi bahasa deyh kaw. aku rase mcm nak bg pelempang 20 aku jew kat pipi kaw.
tgn + kaki aku combined bg kt ko.

alololo. geram nye.
sabar law.
ngeng kaw. mentang-mentang form 3? dah abiz pekse? ko buad macam tuh ek?

hahaa. aku dpt beli jugak taw air milo. jgn riso. hahaha.

byk kali buad aku marah lah kakak kakak nie. adesh! :'(

laen kali beratur ye akak2. saya tawu akak dah TUA, saya MUDA.
seharusnya MUDA menghormati orang yg lebeyh TUA!
yup. memang ayt tuh yg saya selalu guna dalam karangan BM.
tp.. tolong lah hormat orang MUDA nie yang dah lama beratur. hohoho. pliz deyh. 




saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

nak menang tak ? *wink wink wink*


DUSH!
amek kaw. hahah!
Assalamualaikum.
selamat petang n segala selamat bg anda yang sedang membaca blog nie.

nak menang ? nak tak ?


kad kahwin
Kad Kahwin


senang jew syarat-syarat nya weyh.
korang tekan jew kat gambar ats nie atau SINI atau banner kat tepi blog aku tuh.
korang baca lah syarat2 dye. mmg peluang korang lah nak menang. :)

pada siapa-siapa yang dah tengok, mesti korang nak join kan? so.. cepat-cepat lah join !



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101021

Cuti Cuti CUTI Cuti Cuti


Assalamualaikum.
yaww. nampak tak tajuk tu?
i loike loike lah.
haha. walaupon sehari, amat bermakna beb. :D

aku tak harus payah belaja KH!
dalam seminggu, ada tiga kali jew masa KH, hari selasa cikgu Noni tak dapat masuk kelas
ada peperiksaan Muet.
hari nie, melaka cuti. haha. Maju lah Melaka hari-hari.

tapi kan tapi kan, aku rasa rugi lah pulak. sebab.. next week exam. minggu nie pulak last kitorang belajar. so, last week kitorang, tak dapat buad revision ngan cikgu noni.
DUSH! amik kaw. macam mana nie ? =,=


aku kata tak mahu sentuh komputer nie kan ?
haha. memang lah tak boleh dibuad janji.

first step, aku bukak MukaBuku.
lepas tuh, aku bukak Belog follower aku *tak sumeh. hehe*.
lepas tuh, aku tulis n3 nie.
hehe.

bila aku bukak facebook. perkara wajib, tengok mesej dulu.
tak ada yang menarik.
bukak profile kawan2 aku, carik pasal.
haha.
tp.. bila bukak profile budak nieyh, *bukan perkara wajib. *


taubat ek?
haha. :DD
jahat aku. biar lah dye nak dngar lagu maher zain nie. hohoho.

yang paling besh, i loike InsyaAllah. 

tengah dok godek-godek mouse pergi kat blog orang sambil menyelam minum air ber-facebook-ing,
Cik Arissa Ezzatie telah memulakan bicaranya seperti hari-hari sebelum nie.
hehe. i like like! :)

"ida!!!! hehehe"

ADEH. time aku nak jawab jew, mesti dye OFFLINE.
kurang asam kan?
tak ape-tak ape. aku sabar nie. hehe. maybe tak disengajakan.
*aku baeq kan?*

bila dye dah 0n9 balik, aku tulis ler macam2.
sebab dye kata nak cerita-ceritun.
aku kot yang start buad dye sedeyh. sebab aku suruh dye ceritakan pasal sekolah rendah dye.
dye cerita psal kawan baeq dye yg skunk dah tak baeq ngan dye.
adedeh. aku rasa bersalah ouh sebab buad dye sedeh.
dye sedeyh jew hari nie. huu..

eah ?
kat atas atas tuh, aku cakap exam next week kan?
gulp !
doakan aku taww.
takot gile nie. mcm ane lah sejarah + geografi aku ?
math? alololo. science?
*kalau aku senaraikan semua boleh?*
haha. gud luck sumeh! 

p/s : baru jew lepas makan maggi air tangan dak titot a.k.a Izzati Zafirah a/p Zainal.
 sedap jugak kan? tak sangka. haha.






saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101020

aku nak ...


hye! jumpa lagi pulak. haha.
salam semua.

tetiba jew aku rasa aku rindu kawan-kawan aku. haha.
cuba bayangkan kalau esok aku dah tak ada atau aku dah tak berpeluang untuk bernafas ?
aku dapat bayangkan. haha.

IMAGINASI. 

aku rindu lah kat kawan-kawan aku yang dah lama berpisah and, tak pernah jumpa balik lepas berpisah.
aku nak mintak maaf. nak tanya khabar. nak gelak-gelak. mana tahu, lepas ni, aku, kau, kita semua dah tak jumpa selama-lamanya ?
ouh. hanya Allah je yang tahu betapa aku sedih dan rindu nya kat korang.

wawa, bia, bilah
bani , ulid, fazli a.k.a tnjung manggis
ouh. betapa aku syg banyak kat kau orang sume. :(
naim si cute sekarang dah tak cute.
bani umi! ceyh. aku rindu nak dengar kau bebel2. aku nak buad kau marah.
anak dak din a.k.a afiq + syahmi. geng blur!


boleyh tak aku nak jumpa korang ?
tolong lah bagi aku peluang, satu hari pon jadi lah.
aku nak kan suasana macam kat sekolah rendah.
naik basikal ramai-ramai. berebut carik tempat parking yg paling sesuai supaya tak kene angin ribut taufan yang bakal menjatuh kan semua basikal bila satu basikal dah jatuh. kunci basikal, naik tangga kelas sama-sama. pergi kantin makan bubur pagi-pagi. lepak kat lorong 'misteri' kita sam-sama. balik sama-sama.
aku nak susunan meja + papan info cacat belakang kelas kita, baju kita. kasut kita semua. 'Raja Tingkap' aku. aku nak kan lantai kelas kita yg canteq dari kelas-kelas yang lain!
ouh! aku nak kan semua tuh. aku rindu!

aku nak jumpa :
- Malik
- Arif
- Idraoki 
- Puteri
- Syuhada
- Maiya
- Izzi
- Wani
- Ikram
- Zulhelmi
- Spect Mata a.k.a Firdaus
- Bani ! terutama kau
- Aiman Hanif. si kejam!
- Diana
- Intan fatehah
- Syafiqah Izzati
- kau orang selamanya.


tolong buad permintaan aku menjadi kenyataan kalau boleyh!
semalam, hari ni, esok n selamanya.
aku syg korang.

aku sure sgt-sgt, kalau aku pindah sekolah, aku akan buad n3 'aku rindu 1 Beta'
sebab.. korang dah buad aku jatuh cinta kat korang. kelas. ckg-ckg.

kenapa aku sayang korang?


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

ada ke orang macam kaw ?


Salam dan salam lagi.
sudah dua hari tak bukak blog. pencapaian yang bagus anak zainal!
tapi, hari nie, aku gagal. huu. aku bukak dan sentuh jugak computer nie. 

aku simpan dendam nak bukak blog nie. haha.
dua hari lepas, kak long aku dan family aku + seorang member rumah yang baru bernama Kak Nazirah! yaww. hehe. dia kawan kak long aku. 

oke-oke, kitorang tengok tb  tv. aku wat homework depan tv. haha. lepas tu kan kan kan, kak long aku cakap.
"ada ke orang macam nie" 
cepat-cepat aku tengok tv tuh, ye lah. mana tawu ada org yang menarik ke. rupanya, kak long aku cakap pasal iklan ice cream cornetto. *sedapnya. ;p*

bukan ke iklan tuh dah lama? 


maksud kakak aku tuh, ada ke orang yang sanggup wat cam tu?
ahaha. aku rase, time nak berlakon atau wat iklan je, ada lah lelaki cam gitu. betol tak?
kalau tak betul, diam diam je.

lagi satu, lelaki sekarang dah kuno.
*mengikut kata-kata kawan aku, intan*
aku pon tak pasti lagi apa maksud dak intan nie. kuno? 

wawa kata, lelaki sekarang dah tak tawu menggunakan ayat2 manis.
bagi aku, aku tak pernah sedar pon selama nie atau dulu-dulu, ada orang lelaki yang suka cakap manis-manis ke? pahit je.

entah lah, bagi aku, .. haha. itu diorang, diorang lah. aku, aku lah kan?
tak ada orang boleyh bentuk kan diri sendiri, selain diri sendiri yang try membentuk nya sendiri.
boleyh pakai ke ayat aku nie? 

pagi tadi, aku cakap kat nina.
" tak payah ubah sikap diri kita kalau boleyh menyebabkan kita menjadi seseorang yang lain "
aku rasa, ayat aku tuh bermaksud dan berkaitan dengan apa yang cuba disampaikan oleh cik intan nazirah bt abu bakar.

dye cakap
" nina sekarang dah byk berubah, dye jahat! haha "

nina cakap
" apa yang aku jahat? ko bagilah tahu kat aku, biar aku try berubah "

aku cakap
" tak payah ubah apa-apa, biar nina ada baik, ada jahat. sebab nina tuh lah yang kitorang kenal selama ini, yang kitorang rase best nak kawan. "

tasha cakap
" yeah! betul tu ida! aku sokong kaw. "

so, korang nak jadi apa apa pon, korang lah yang aku kenal selama ni. berubah ke arah kebaikan memang bagos, aku skong sgt. tp, sejahat jahat dak nina yang dak intan nie cakap, tak de lah sejahat jahat org jahat. *aku rase aku ngantuk time nie. huarghhh!* :D

tasha selalu cakap " ida! u are the best! "
tetiba aku rase bangga pulak. haha.



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101018

CONTEST MORTAR BOARD : "The Beauty In Ugly"



Assalamualaikum!

weyh. first join contest nie. hehe. tp kan tp kan, incik E.d.Y.. saya still boleyh join contest nie kan?
hehe. dah lama saya tak bukak blog nie, saya hampir lupa ouh. sorry. sorry.
*buad muka simpati, maafkan!  *

okeyh okeyh.
mudah sahaja syarat yang telah pon diberi oleh tuan punya contest nie.
antaranya ialah *terasa macam tengah buad karangan BM kat sekolah. hehe* :



1. Jadi follower blog E.d.Y .
2. Copy banner contest, paste pada entry contest anda dan linkkan terus ke entry contest ini.
3. Buat entry dengan tajuk " CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly "

dan ada dua pilihan, tapi kan tapi kan. saya masuk pilihan kedua.

buad ucapan :: saya buad untuk kak long tersayang! ahaks~

saya buad eah? tengok taw. hehe

:: Kak Long! Happy Graduation Day! dah graduate, Ida doakan Kak Long dapat kerja yang best-best okeyh! Good Luck! Bangga ouh ada Kak Long macam Kak Long. hehe.
Alhamdulillah! tahniah gila gila Ida ucapkan! :) ::

yaww. saya dah buad ucapan yang manis manis nie. hehe. sama kot macam yang saya cakap time dye convo dlu. hohoho. *kalau tak ada, jangan marah eah Kak Long!*

dah tanya tuan contest, dye kata boleyh letak gambar kak long.
ouh popular kaw kak long. hehehe. so, saya letak kan gambar kak long sya kat sini jugak.
*dipaksa* haha. tak ada la. memang niat suci nak letak gambar kamoo!

*eah? nie bukan kak long. haha. kejap kejap.*



tahniah Kak Long! *kene belanja ida coklat taww.*

okeyh okeyh!
tamat sudah. hehe.
doakan saya menang okeyh. nak plus plus topup. hehe.

erm. mahu tag kat kawan kawan saya lah!
haha. *memang separuh daripada syarat syarat penyertaan, kene tag kan kat kawan*



pastikan kamoo join contest nie sebelum terlambat!

bye bye bye. salam. sayang semua!






saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥