20101130

TAGGIE from CIKGU !

thnxs to cikgu LOVE HUNTERSS. =)
hehe.

Berikan satu nickname untuk pemberi award:

CIK-GA ! hehe. bermaksud : cikgu garang ! haha.. :)

Ucapan untuk pemberi award ini:

thnxs kat love hunterss ! sye suke award nie ! tp, tak tawu name award nie laa. hehe.. :)

Berikan nama 6 artis yang korang minat:

1. JUSTIN BIEBER <3
2. MAHER ZAIN ^^
3. TAILOR SWIFT :D
4. SECONDHAND SERENADE :)
5. UNIC [tetiba minat lpas dgr lagu baru dye.]
6. sume lagu yang besh ! :)

Beri award ini kepada 10 kawan blog atau follower:
wesh !! nanti aku jerit kat tempat nak jerit dlm blog kowang. hehe. :)
wait for me !! :D



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

BEST ! aku DEMAM ! hahaha. =)

salam korang ! heyy.. korang sehat ?
aku demam.. huhu. korang tawu kan kan kan ?
haha. sengal je.. 

weyh ! aku baru je balik dari GENTING!
woah. best gile laaa
hilang sume gile aku kat melaka..
haha. dapat menjerit-2. terpekik-2. terlolong-2.
haha. kitorang gi genting theme park ! best ~


aku demam nie pon.. mak akue kate sebab aku terkejut sgt kodd.
haha. ye la kot. mak aku yg cakap. huhu..
tapi, aku rase aku demam nie sebab kene hujan kat sane..
perghh ! dah la sejuk malam-2 buta tuh. kene pulak hujan.. memang beku mlm tuh aku tido.. haha..


sampai-2 je kat hotel tuh.. first sekali.. aku mencekik. hehe. perkara yang harus..
bhahhaa. lapar weyh. :P
then, dalam 2 tongkol jagung aku NGAP ! 
kitowang gi laa naik bukit bukit bukit yang ckop laa tinggi dari hotel tuh.
dah la tinggi, sejuk plak tuh ! kereta byk ! bawak laju-2, lagi la bertmbah sejuk.. angin kuat ! :D
[aku sgt hiperbola. haha. tolong jgn percaya :P]


bile dah sampai tuu.. aku dengan muka yg poyo sekali.. ehem ! cakap. aku tak takot pon nak naik sume bende tuh. :P
haha. bangga kodd sebab dapat cakap cam tuh. haha.
tp, bangga aku tuh sekejap je. :P
lepas aku naik spaceshot, mak aii.. lutot aku dah menggigil mcm atok-2 umo 81 tahun lepas lari. huhu.
malu weyh.. sebab dorang ejek aku. huhu. aku jerit-2 sebut name 'KAK LELA !!
haha. takot gilos. siriyes aku cakap BONTOT TAK JEJAK kat kusi dye. :')
takot takot takot. :P


lutut aku tak habis menggigil lg, dorang dah ajak aku naik roller coaster.
weyh ! what the frog ?? burrr..
tgh beratur pnjg-2 tuh aku tak takot sgt laa.
juz aku dengar orang menjerit-2.
weshhh.. sgt takott.. plus-2 lagi dengar bunyi loceng dye mekak-mekak tande bende alah tuh nak gerak dahh.. seram kodd. argh ! takot..


siriyes ! setiap kali naik roller coaster aku jerit name owg. haha. sape yang dok sebelah aku.. aku sebut name owg tuh la. :P
SORRY titot. haha.
penat kodd aku sebut name dye. haha. popular kawww.. :P
pastu aku jerit name MAKKK !! hehe. oke lah kan ? aku ingt mak aku.. :)
time naik ngan kwn-2 aku mase drjah enam.. aku duduk sebelah mahfuzah ! weshh.. 
mmg setiap saat aku sebut name FUZAHH !! hihi.. 
patot ber-syukran dengan aku sebab mem-popularkan name kowang. :P


lepas tuh kitorang gi la jalan2.. fuhh. nmpak pulak bear yang cumel2 tergantung2
haha. aku nak aku nak aku nak !!
so.. aku gi kat stu pondok usang yang tertulis 
"RM 2.oo SEKEPING SYILING TOKEN"
haha. aku beli ! hehe. memang susah laa. tp, janji aku keluar kan 8 hinggit je..
dah dapat satu bear ! hihi. cumel. bear koala.. sume jelez. haha. abg iwan keluar sampai 
30 hinggit, satu pon xdpt. :P
dak titot kuar sampai 12 hinggit pon xdpt gak. bhahaha.
aku bangga lagi sekali. :P


erm. korang tgk laa gmbar nie.. =)
enjoy laa. tp, tak best sgt kodd gmbr-2 nie. hehe. aku enjoy sndiri kat sane sudaa~~


aku terselit kan belakang tuh huh ! haha. baju putihh.. :)
wesh ! ta sempat nak gi.. huhu.. dorang nak men bowling. :P
haha. tak berani nak pegang.. :P yang pegang tuh kakak aku. dak titot. eee..
weyh ! blakang tuh space shot.. tp, xnmpak la plak. haha. aku da takot da time tu! :)
nie abg iwan and kak lela. hehe. terserlah wajah mu yg ketakutan. haha. :)
tgh beratur nak nek spaceshot ! ramai ta ? haha. aku penyabar. :P
driver aku smart ! haha. bwak gula-2 lg. :)
sape yang tak bg laluan dye sumbat gula-2 tuh kat dlm mulut dyorang. haha
chocolate wonderland ! weyh ! aku boleyh gila pndang tuh sume. :)

best best ! hehe. nak gi lagi laa.. JOM ABAH ! hehe. :)

aku curik gmbar dalam album fatinhud ! haha. :)

deddaa ~~



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101125

[CONTEST : KIDS & BABY PHOTO CONTEST] :)

Salam and selamat pagi !
hehe. pagi-2 dah berblogging. haha. rajin seyh. 
selalu pagi-2 layan kucing depan tv je. hehe. main ekor dye. jentik-2 telinga dye sampai dye 
cakar tgn aku 16 jalur lebar. haha.
sukesukesuke ! :)

okeyh. apa punca nya aku nak tulis blog nie pagi-2 buta nie.
[ahaks ! pagi buta ? hehe. anda still celik kan ? so, nmpak la yang sekarang bkn lg pagi buta!]

puncanya sebab aku terpikir kan seseorang nie !
aha ! sape yang bertuah ??
haha. xde la. teringt kan fatinhud. haha. terharu tak ?
hehe. dye ajak masuk contest KIDS AND BABY PHOTO CONTEST


syarat-2 nak masuk haruslaa ~~ [harus okeyh ? hehe.]

1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru :) 

[nie dye yang cakap, bukan akue. hehe. so, copy and paste je lhaa kan ? hehe]

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag. :)

[okeyh. akue tag kan.. kat shoutbox korang boleyh ? hehe. tak boleyh ? kejap eh. akue pikir jap.]


3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini. 
[sila hntar link entry anda sume kat tuan punye contest heh! hehe.]

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.

[hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.]


okeyh. haha ! tengok-tengok. sape tuh weyh ?
dari kiri : kak wany akue ! hehe. tengah melayan perasaan ~~ lalalala :P
tengah tuh : ehem ! si comel tuh akue laa.. bhahahaa ! :)
kanan : adoiyai. dak titot. haha. kenal ? xkenal kan ? haha. xpopular ! :P
 gmbar kitoraang mase kecik-kecik. hehe.. comel kan ?? 

okeyh.. tamat sudahh~ pada yang berminat tuh. ehem ! anda sume dipersilankan join. yeah !! hidup hutan amazon !

[maaf sebab xde kena mengena dengan contest nie]

haha. :P
bye~~


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20101123

SUPERSTAR :)

Salam semua !

terkejut tak ? haha. [sila terkejut kalau tak nak saye skodeng awak selalu]
haha. tak de la. jgn takot. aku baik. hehe.
:)

SUPERSTAR.
korang ade ? haha. kejap lagi korang jadik superstar jugak la.
hehe.


wesh ! aku dapat award lah. ingat aku mimpi ke tetiba nak jadi superstar ?
haha. tidak-tidak-tidak sama sekali.

mak ngan cikgu-cikgi aku cakap, tak elok jadik superstar nie.
haha. so.. aku dah tanam kan dalam tanah hati, xmo jadi orang yang mcm superstar? anda faham?
haha. [aku baca buku Ain Maisarah 'Aku Mahu Popular' bhahaha !]

sumpah ! aku merepek di atas tuh. hihi.

okeyh. dapat award nie dari.. miss NUR AMIRA BT AWALUDIN
thnxs akak !
[panggil akak sebab umor dye 15 tahun. hehe.]

1. Sila jelaskan kenapa anda suka berblogging .

[opss ! suka ? yeah ! saya memang suke. tp, semenjak dua menjak tiga menjak nie saye dah malas nak berblogging juz blogwalking. haha. kenape kenape kenape ek ? sbb saye xde mende nak buad kodd. dats y saye berblogging. hehe. <3]

2. Apa motif anda nak tarik follower ? Anda superstar ke ?

[saya nak kawan larh. haha. lagi-2.. erm. saya suke membebel sorang-2. so, kkak saye bg idea suruh saye tulis blog. haha. daripade saye bebel sorang-2, better saye mengarut dlm blog. skurang-2 nya ada jugak insan yang memahami sye iaitu korang !]

3. Cerita sikit perangai anda .

saya suke tgk org senyum.
saya suke gile-2
saya tak gile. haha
saya nak ramai kawan.
tp, saya takot tak dpt jage hati dorang SEMUA dgn baik. 
hurm. harap tak buad mcm tu kat korang . hehe
saye tak suke orang yang tak menghargai sumthing itu. :')
saye suke tgk budak-2 yang comel + montel-2 tapi, tak gedik or tak over mngade.
oish ! aku benci itu much-2
saye paling tak suke internet rumah mcm siput sedut.
saye suke bear yang bulu dye gebu ! perghh !
saye suke tgk kek coklat byk-2 dpn mate. tp, nak muntah bile mkn ! haha.
oke-2. yang nie sgt pelik sbb sye tak suke ais-krim yang dlm mngkuk or ape-2 jenis bekas.
saye suke ais-krim yang dlm cone ! haha. :P

4. Best tak dapat award ? Excited maybe ?

[weyh ! sangat suke. excited tuh ade jugak laa :P malas nak menulis nie. hehe]

5. Pernah tak terfikir nak masuk magazine aka nak me-war-warkan blog anda ? 
Mengapa ?

[shh ! siriyes saye pernah bermimpi masuk tv sebab blog saye best sgt. and dpat award kat situ.
nak tawu ape name award tuh. 'BLOGGER PELAJAR SEKOLAH MENENGAH TERHEBAT'
pergh !! bangga. saye jumpe kwn sye jgak kat situ. Fatinhud. haha. gile kan ? shh ! diam-2 je taww. hanya saye and awk je taww.]

6. Sila tag blogger lain untuk menerima award ini .

[ehem-2 ! seperti biasa. anda yang rase tertarik dgn award nie, sila curik award nie. saya jugak akan jerit di chatbox/shoutbox korang yaww]

peace ! 
[sila baca mcm candace selalu sebut dlm kartun phineas and ferb tuh. haha]


p/s : maaf kepada anda-2 semua yang dpt award nie dari aku. sebab blog aku xleyh copy and paste kan ? so, korang mesti malas nak tulis2 soalan nie.
[sila rajin kan diri anda tulis jugak sume soalan deyh ! wajibulghunnah!] haha





saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥