20110228

Hari Bengong Sedunia. --'

Assalamualaikum kaw orang sume ! haha. rock tak ? suara aku pon dah macam ella penyanyi rock tuh. agagaga ! bengong tol. sakit tekak + selsema + batuk + nak KO.






grrr. menyirap jeh darah. dah lah tudung aku macam sengal-sengal-sengal-sengal ! woah ! ambik kaw. tak pasal-pasal aku kate kaw tak gi sekolah. hurm.


okeyh, hari tuh gi program jejak starzz best gilos. HAHA. likelike. :) nak pergi lagi lor.


seni aku buruk gilerr hari nie. haha. part guna crayon tuh lah aku menyampah. dah 1 tahun lebih tak mewarna guna crayon. boleh gila aku td. dah lah selsema, batuk. macam budak hingusan. 






dah lame tak membebel mrepek kat sini. aku dah tak deh idea. walaweyh. sedihsedih. nak tulis ape pon aku xtaw. so, blog aku hanya akn diupdate bila mood tgh rajin + xde homework + ade idea. HAHA. bukan senang semua benda tuh nak datang sekali gus. agustus betul !


tadi, balik sekolah dipaksa makan ubat. wesh. tak suke nyah ! aku makan strepsils sampai habis satu bngkus. HAHA. ambik kaw. tp, sedap jugak kan ? mcm gula-gula. <3
ingatkan boleh lah elok sakit tekak nie, makin sakit ade lah. :')
bguslah, hari-hari sakit then menyusahkan orang. lalalala. :P






so, tak boleh tulis and cerita blahblahblah. sebab nak online selama 30 minit jeh kan ?
okeyh, deddaa. doakn aku ade idea esok. sorry sebab tak blogcrawling kat blog kaw org sume. bukan tak sudi. just, blog korang kadang-kadang ade yang lembab mcm LRT. ade yang terlalu penuh ngan blink-blink. aku dah poning nak singgah. nanti aku datang merangkak perlahan-perlahan okeyh. maklumlah kan, internet rumah tak selaju internet kat rumah korang. tekan sekali terus keluar. HAHA. 


gary ! haha. betul ke tak aku eja ? nie la. internet
selaju garry. :P

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110223

Happy Birthday Awak ! (:


Assalamualaikum and Bismillahirrahmanirrahim :)
awak, hari nie birthday pakwe saye. (:
dye dah empatbelastahun.
okeyh, tuh saye suke sangat-sangat.


cak cak ! saye curik gambar awak laa pakwe. :P

awak dah tuaa laa darling. :P
terimalah kenyataan nie yaww. haha. gurau jeh nyah. ^^



Semoga awak panjang umur, murah rezeki.
semoga awak happy-happy selalu.
+ + semoga apa yang awak hajatkan tahun nie tercapai lah okeyh ?
SAYANG awak metat-metat la.

nanti saye belanja awak banyak-banyak macam tuh. :P 

awak dah banyak tolong saye. hee. macam-macam.
thank you awak ! (n____n)
may Allah bless u. :)


p/s:
Ida tak pernah rasa seteruk nie. :'( ade jeh yang nak huru-harakan keadaan. tak sangke awak lebih percayekan cakap orang lain. bukan ida... rindu gile kat awak. ):


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110221

Aku ada, Kaw ada ke ?

Assalamualaikum and Happy Monday.
I LUV MONDAY ! :P



huwargghh. okeyh, saye tengah mengeliat + + gosok-gosok mata. --'
ngantuk gilos. huhu. tak deh semangat lor hari ni.
dah lah balik sorang-sorang. dak izzati duduk library nak buat ape tah.
kereta yang lalu kat taman permai nie macam nak langgar orang.
what the fish !
penattt~

tadi kat sekolah jalan-jalan dengan nina. sambil tuh cerita time pra sekolah.
hee. :P

erm, biasalah kan. masa kecik-kecik dulu mana ada pakai tudung.
kalau setakat pergi ngaji, pakai lah kod. itu pon ikat simpul-simpul jeh. macam aunty-aunty kat pasar tuh. ^^

sekolah saye dulu-dulu ada sorang ustaz nie taw.
dye guru disiplin lak tuh, garang~~
dye bagi arahan, kalau nak buat aktiviti pendidikan jasmani.
semua pelajar perempuan musti pakai scarf putih kat kepala.
haruslah kat kepala kan ? tak kan kat lutut. :P

okeyh.. semua orang macam kanak-kanak berpenyakit leukimia berlari-berlari kat padang. lalala. gumbiranya hati. dulu saye tak pernah terpikir pun soalan dan soalan dan soalan mengapa wajib pakai scarf, padahal waktu belajar dalam kelas. hampir semua pelajar tak pakai tudung. erk ==' sekarang saye paham lah kann, dye kan ustaz + guru disiplin.
dye suruh murid-murid dye menutup aurat lah kan.
ahha, wajib taw benda nie semua. kalau tak.. dye ketuk-ketuk kepala kaw orang semua.
saye pakai jeh laa tanpa sebarang alasan mengikut arahan.
saye nie budak baik taww sebenarnya. :D

lepas tuh, dah sampai kat padang, yang paling syokk gilak-gilak.
dapat main kejar-kejar. haha. syiokkk kan ?
lepas tuh main panjat-panjat dekat tiang-tiang tuh.
alaa, kalau kat taman rekreasi ada web labah-labah kan ? sape dapat panjat paling atas kira dye menanglah kan ?
saye tak pernah sampai atas, mengingatkan pesan mak saye tak bagi saye panjat tinggi-tinggi. haha. cukup dua langkah tiang tuh, okeyh laa kan. tak tinggi sangat. :P


bila dah habis waktu senaman, semua macam orang gilos berlari-lari nak masuk kelas. tak paham aku ! bukannye kelas tuh lari dari tapak asal pun yang korang nak kejar-kejar. grrr.
bila semua orang dah turun dari tiang-tiang yang saye and the geng panjat-panjat tuh.
ada kilauan yang memancar dan membuatkan saye tertarik. wachaa !
duit syiling weyhh.. HAHA. kawan-kawan saye punyelah tuh.
dah panjat-panjat, tercicir pulak daa. saye dengan baik hati,
terus masuk dalam poket. duit kodd, sape yang tak mao. :P

bila sampai waktu rehat, ade lah dengar suara-suara halus berkata.


"huhuuuuu. makk ! duit hilangg.. :'( "

alololo, cembeng ! duit dh hilang nak buat macam mane kan ? :P
kurang ajar tol saye nie. 

p/s :
suatu hari nanti, saye nak cipta jalan yang boleh bergerak sendiri bila masukkan duit syiling. HAHA. penat wokk jalan nak sampai rumah nie. Humai, kita geng ! yeah, penat gilak-gilak puasa hari nie. =='



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110220

Diorang Ramalkan Jeh.

Assalamualaikum kepada awak-awak semua. :)


So, apa yang mereka ramalkan dan diramalkan oleh mereka. Ngee~ Ayat aktif dan ayat pasif. :P


Saintis ramal asteroid Apophis akan menghentam bumi pada 2029. What ? 
Okeyh, saintis dari negara Barat meramalkan kiamat akan berlaku sebab bumi dihentam asteroid. Diorang kata, Bumi dah banyak kali terselamat and mengelak dari pelanggaran asteroid. Pastu, mereka cakap, dah hampir 40 objek berhampiran bumi ditemui dan juga ancaman tahi bintang yang melintasi bumi tapi dapat elak dari pelanggaran tersebut. erk, faham tak ayat saya nie. :P



Saintis Rusia, Leonid Sokolov meramalkan asteroid Apophis akn 'serang' bumi pada bulan April 2036. *serang ? ahha, kalau tak sedap, tukar perkataan sendiri. :P
Beliau kata, asteroid sepanjang 270 meter, ukur lilit 330 meter, ketinggian setinggi bangunan 90 tingkat and berat dalam 25 juta tan tuh bergerak dalam kelajuan 37014 kilometer sejam *bapekkk arr. gulp! --'



okeyh-okeyh. sambung balik. asteroid tuh dianggarkan merentasi lohong graviti pada 2029 and akan melanggar bumi 7 tahun kemudiannn. mathematics, kira-kira. 2029 + 7 tahun = 2036. gud bouy !


erk, sebenarnya. ada banyak lagi. diorang kata " Kalau asteroid itu berada di laluan mmbahayakan, NASA akn bertndak mnggunakan kelengkapan serta peralatan bg mengubah laluan Apophis dan sekali gus mengurangkan ancmnnya menghentam bumi, "


diorang ada cakap jugak, " Kita sudah tidak mempunyai banyak masa lagi. Hayat Bumi hanya tinggal antara 18-25 tahun lagi kerana impak Apophis boleh meragut jutaan nyawa selain mencetuskan kekalutan di seluruh dunia. "


Credits to Inchik Berita Harian.


Kita sebagai umat Islam perlu perbanyakkan amal ibadat. 
Ustaz Wan saya kata, 'baiklah kamu mengingatkan diri kamu sendiri untuk pergi kearah yang lebih baik. kepada kebaikan.' Ustaz saya cakap, sentiasa beringat, 'Kalaulah aku dah tak ada lagi esok. sempatkah aku untuk melakukan amal ibadat lagi?' tiada guna lagi kalau hari ini nak kiamat, dan hari itu jugak awak nak bertaubat. awak solat segala solat tanpa henti untuk memohon keampunan.
-Nasihat untuk saya jugak.-


saya baca surat khabar sampai habis wokk. boring dalam kereta tadi nak pergi ambil kak wany saya dari Petaling Jaya. lupe nak bawak bku cerita, mak beli surat khabar. saye pon bacee lah. kalau ada yang salah information, sila betulkan saye. :)


P/S : Wallahualam. Apabila Allah SWT berkata 'Kunfayakun', maka jadilah ia.


P/S/S : Hari tuh dengar ceramah sempena Maulidur Rasul dekat sekolah tentang kelahiran Nabi Muhammad SAW. Ustaz tuh kata, orang yang mudah untuk ke Syurga ialah orang yang mempunyai sifat Mahabbah kepada Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW. Untuk melahirkan sifat itu di dalam diri individu, kita mustilah selalu berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW dan sentiasa mengelakkan diri daripada melakukan perkara yang dilarang Allah SWT. Ustaz tuh kata, jangan dalam setahun awak hanya berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW sebanyak SEKALI iaitu pada hari Maulidur Rasul. Hendaklah kita berselawat setiap kali selesai solat. :) Uhibbu Allah. Uhibbu Rasulullah. 




saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110216

Basikal ? Rindu Meyh. (:

Assalamualaikum korang. rindu laa kat korang. ahha. terharu tak ? ngee. tak rindu saye ke ? [DUSH!] tumbuk saye. gatal der. haha. xde la. gurau-gurau jeh. kalau korang rindu jugak, apa salah nye kan ? :P

wahha, hensem nyeee. <3 :P

kat sekolah tadi masa ICTL, saye dengan kawan saye Nina. ehem ! kitorang cakap pasal Justin Bieber + Adam Lambert. ee deii, kalau awak, awak lebih minat siapa antara diorang berdua nie. grrr --' jangan cakap Adam Lambert eh. :P


PAGI :
kalau pergi sekolah dulu, saye gerak dalam pukul 6.45 pagi dan dengan semangatnya kayuh basikal pergi sekolah. wuhhuuu.. best taw. pagi-pagi angin kuat. so, saye tak boleh bawak laju-laju. sebab jalan nak pergi sekolah tuh melawan arah angin. bagai nak gilak saye kayuh. hee. kalau saye terkeluar awal sikit, saye boleh lumba dengan kawan saye, Asyraf Wajdi. :) tapi, malas der nak keluar awal. baiklah duduk rumah tengok Oggy And Cockroaches 15 minit kejap. :P 


DAH SAMPAI SEKOLAH :
okeyh, dah sampai sekola. saye dengan budak-budak lain yang bawak basikal jugak musti berebut-rebut nak letak dekat tempat letak basikal tuh. yeah, bukan semua tempat adalah tempat yang srategik u know. saye carik tempat yang lantai dye licin jeh. tak deh lekuk-lekuk and berlubang-lubang. yaww, kalau tempat yang awak pilih tuh berlekuk-lekuk or yang tak specific. ececeyh. haha. nanti kalau angin barat daya or angin monsun timur laut dah bertiup, basikal awak akn jatuh dan basikal lain pon jatuh jugak bila basikal awak dh tolak basikal-basikal lain. agagaga !


SEBELUM MASUK KELAS :
wesh, pastikan awak dah kunci basikal awak. nanti, tak pasal-pasal awak salahkan pengawas sebab jemur basikal awak kat padang. HAHA. suke meyh sabotaj orang. choii # ini arahan guru besar okeyh ? dan, ini jugak untuk mengelakkan basikal awak dicurik or diguna tanpa izin awak. grrr =='


and, jangan lupa cek balik awak bawak ke tak kunci basikal awak. haha. kalau awak dah kunci and kunci awak pulak tertinggal, DUSH ! balik jalan kaki laa awak. dah tak leh nak buat apo daa. saye pernah laluinye. huhu. :(


NAK BALIK :
weyh, kalau awak balik. dan awak nampak basikal awak dah bertukar tempat dari tempal asal awak parking awal-awal pagi tadi. thats mean ada sumthing yang berlaku pada basikal awak. huhu. BASIKAL SAYE KENE BULI WOKKK. :( tak adil meyh diorang. saye punye musuh atau senang cite bebudak junior yang memang tak puas hati dengan saye sabotaj saye. grrr ==' benci mereka. walaweyh.. agak-agak laa kalau nak pancit kan tayar basikal. tak payah laa nak hancur kan tayar tuh sekali. siap toreh-toreh lagi. kalau tiub basikal jeh yang pancit tak peh jugak. teruk gilak diorang ! 


okeyh, macam tuh laa rutin harian saye. haha. maybe macam biase kod. tapi, banyak deyh dugaan dye. kalau dah tertinggal kunci basikal, nak kene balik jalan kaki. kene kejar anjing. and blahblahbla. :( 


kalau ade budak sekolah india yang agak kurang ajar nie dah mule main-main dengan basikal saye, belom tentu lagi dorang nie nak letak balik basikal saye macam biasa. kadang-kadang nak jeh sumbat kasut skolah dalam mulut dorang. grrr. cakap pon, dorang tak paham bahasa. ape pon ta boleh !


erm, kalau bab tayar basikal saye disabotaj orang, lebih kurang 5 kali kod abah saye kene ganti baru. gilak punye olang. sukahati mak bapak dye jeh nak staple tayar basikal saye and bila dah pancit, saye kene tolak laa basikal saye. dah laa beg berat and angin kuat. makin berat basikal saye bila tayar dah xde angin. huhu. sedih taww. takut pulak tuh. lagi-lagi nak bagitahu abah yang basikal saye dah pancit. musti abah saye marah saya. huhu. ada sekali tuh, sekali 4 basikal bebudak mengong tuh pancitkan. sampai sekarang saye tak tahu siapa diorang yang buat. kalau saye taww, memang saye staple-staple badan awak ! basikal saye, humairah, wawa and wajdi tuh. bapekk arr. kawan saye yang wajdi tuh, kalau dah bengang sume dye hentak. mengamuk weyh. memang geram gilak ! rase nak bunuh itu budak yang pancitkan tayar kitorang. basikal saye lah yang paling banyak kali kene kod. grrr. sampai abah and kak ngah saye datang sekolah suruh pihak skolah amik tindakan. amik kaw. lepas dah pancitkan, siap ugut-ugut lagi weyh. dye cakap


"Jangan bagitaww cikgu, kalau aku taw kaw bagitaw, siap kaw weyh !"


ada aku kesah ke ? aku bagitaw cikgu taw, then dapat tangkap sorang. sebab cikgu saye dah kenal dengan tulisan anak-anak murid dye. budak kelas saye lak tuh. saye bagitaw dekat cikgu saye yang paling garang. HAHA. kejam meyh. cikgu paksa dye ngaku, and akhirnya dye ngaku jugak. tapi, dye nafikan bab pancitkan tayar. dye kata dye sengaja nak main-main ugut saye. dye tak pernah pancitkan tayar or blahblahbla. okeyh, saye percaye awak. saye dah lame kawan dengan awak. :P


wesh, entry kali nie maybe mcm kusut jeh. saye rindu nak pergi sekolah naik basikal. hee. tadi nmpak bebudak sekolah agama rumbia balik sekolah naik basikal. huhu. :')


P/S :
ee deii, aku marah nie. kaw sengaja sebut name budak tuh depan aku kan ? kurang asam betol. aku tak suke dengar name dye laa. dah laa pernah maki aku, sekarang hantar mcg mintak maaf. weyh, kalau aku ade silap kat kaw pastu kaw maki aku then kaw mintak maaf. boleh laa kod aku maafkan. tapi, masalahnye aku tak de buat salah kt kaw pon. kaw yang buat aku macam patung. kaw main-mainkan aku. kaw tipu aku. bila aku dah tak contact kaw, kaw maki-maki aku. grrr ==' 


weyh ! hensem gilak. HAHA. dah tengok Avalon High tak ?


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110215

Ingatkan Dah Lupe Tadi --'

Assalamualaikum and.. wahha.. malam nie sejuk kan ? rase macam tak mao mandi. HAHA. awak tengok dah pukul berapa ? saye tak mandi lagi. hee. mak saye selalu marah saye. tapi, entah. saye degil kan kan kan ? 


okeyh, saye tengah teman mak saye melayan perasaan tengok cerita Dia Atilia. erk, Fasha Sandha tuh.. abaikan jeh la. tak deh mate saye nak pandang dye. HAHA. taksuketaksuke. :P mak saye pon tak minat. cuma tak deh cerita kan, tengok jeh la. haha.


abah saye ? haiyaa. kesian meyh. dah berape hari demam. batuk-batuk and menggigil-gigil. sedih saye tengok. mula-mula demam, mak saye suruh kak long saye bawak abah pergi klinik. tapi, abah saye xmao. DEGIL tawu ! then, kak long saye balik kerja awal sikit. bawak abah saye gi klinik jugak malam tuh. ingatkan saye sorang jeh yang malas gi klinik bila demam. rupenya abah saye pon macam tuh. ahha, tak sangka eden. ada telepati. like father like daughter. agagaga ! :P 


homework ? wesh. nak tanye nie. kerja menampal-tepek seni hari tuh wajib atau harus hantar esok ? ke.. tak payah hantar langsung ? hee. malas der nak gam gam kertas warna tuh. guna staple gun boleh tak ? HAHA. unsur hiperbola. nak guna staple gun. tah hapo jeh anak jenal nie.


awak. ada siapa-siapa nak join CONTEST ADA APA ATAS MEJA AKU ? hee. kak long saye buat contest meyh. dah join, apa yang korang bakal dapat. erm. just pergi jeh kat blog dye and bace lah. hee. orang first yang join contest tuh pon dapat hadiah taw. saye ? kenapa saye tak join ? ahha, kelaka der kalau saye join. erm. tak pe la. timekaceh. hee. (: so, cepat cepat join contest dye tuh. mudah + senang jeh arahan dye. ^^


Photobucket

sekarang, kalau nampak laptop atau computer jeh musti saye bayangkan Facebook and Blog. haha. mata saye dah mereng. grr ==' makin nak kurangkan bukak facebook, saye rase makin suke pulak dating dengan Facebook. adoih. susah weyh kalau dah ketagih. tapi, sekarang nie kan, saye lagi suke bukak profile Cute and Top Blogger + Sahabat Blogger. ahha. best kod dengar diorang semua berceloteh. macam-macam hal. dan, senang saye nak blogcrawling kat blog korang sumeh. Cute And Top Blogger tuh dah macam profile saye yang kedua. <3


erk, malam tadi amir kate nak bawak gi konsert justin bieber. hee. macam kelaka la pulak. :P menyesal tanye dye. buat harapan saye tinggi menggunung jeh. btw, I Love The Way You Know How Much I Love Justin Bieber . haha. boleh tak cakap macam tuh ? tak-tak-tak. tak boleh. :P psst~ mintak-mintak dye tak taw. grr --'


tengah bukak blog budak nakal tuh. bapekk arr. lambat gile. huhu. penat saye tunggu. ngantuk kod. haha. apo daa. petang tadi intan call time saye tengah tidur. lalala~ pakwe saye nie memang lah. rase nak campak jeh phone tuh bawah katil. haha. dye ingatkan saye. dye suruh saye tengok cerita filipina kat tv3 tuh. ala. saye lupelaa tajuk cerite tuh. hee. saye ckp kat dye. dye cakap kat saye :

SAYE : "ahh.. okeyh-okeyh. nanti aku tengok laa."
INTAN : " ida ! kaw musti tengah tido kan ? suara macam ape jeh.."
SAYE : "haa ? HAHA. ape laa kaw. haruslah tengah tido. hee. kk. bubye. (: "


intan, saye mintak maaf. saye tido jugak. saye bangun jeh tengok jam dah pukul berape tah. haha. terus saye keluar dan tengok phinease and ferb. lagi menarik. Perry The Platypus tuh cumel. lalala. :)


P/S :
dye kate saye degil. dye degil tak sedar diri. haha. :P erm, tak tawu macam mana nak jelaskan tajuk entry saye. HAHA. semalam pon tak tawu nak letak tajuk entry yang sesuai. :P
saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110214

Saya Dah Tua ! :P

Assalamualaikum and happy holidays ! agaggagaa !
esok Maulidur Rasul :) 

click gmbar untuk lebih jelas. (: 

selawat yaw semua umat islam.

Sabda Rasulullah SAW :

“Barangsesiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali selawat nescaya Allah (s.w.t) akan berselawat ke atasnya sepuluh kali”.

[Hadith riwayat Imam Muslim daripada Abdullah bin Amru bin Al-‘Ass r.a]

“Barangsiapa berselawat ke atasku satu kali nescaya Allah Ta’ala berselawat ke atasnya 10 kali. Barangsiapa berselawat ke atasku 10 kali, nescaya Allah berselawat ke atasnya 100 kali.Barangsiapa berselawat ke atasku 100 kali, nescaya Allah berselawat ke atasnya 1000 kali. Barangsiapa berselawat ke atasku 1000 kali, nescaya ia tidak disentuh api Neraka”.


banyak kan fadhilat bagi orang yang berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW ? :)


ape yang dah tua ? sebenarnya, saya tak tahu nak tulis tajuk entry apa. HAHA. dalam bulan islam, 9 Rabiulawal, saya dah lahir dah. means, saya dah empatbelastahun. :')
tapi, maseh muda okeyh ? hari sabtu hari tuh, sembilan Rabiulawal. tapi, saya lupe
laa nyah ! hee. tadi baru teringat :P

cak cak ! awak, hari nie.. cikgu saye baik-baik. tak deh homework pun. lalala~
ade laa sikit, homework bm yang tertunda hari tuh + mathematics.
haha. math td dah buat sikit. sambil dengar dak emir membebel-bebel, saye buat maths.
kawan saye, wawa dah siap dah. dye lumbe dengan nizam.
erk ==' ? haha. malas deyh nak lumba.
nanti saye menang jugak. HAHA. over lak saye nie. :P

u know laa kan, saye nie ade masalah tangan berpeluh and blahblah. buat laju-laju pun, tangan saye yang basah buat buku bertambah comot pon. erk, tak senang eden pandang. musti saye nak buat balik. he.

awak tawu, menulis blog dah macam homework saye hari-hari. siape setuju, like entry nie. haha. 
"this is an order."
ahha, itu amir yang cakap. order ape pon saye tak taw. :P
okeyh, awak tawu. dye tak bagi saye online lagi. dye kate, boleh online sekejap jeh. he. memang sekejap pon saye bukak. dalam 30 minit. ngee~ sekejapkan ?
dye kate, kalau kawan-kawan saye nak chat or apelbagai..
sila gunakan Skype or Yahoo Messenger. dye kate dah malas nak guna Incik Facebook. ahha, tapi saye rajin jumpa Incik Facebook tuh. tak tawu kena sampuk ape tah. sehari tak bukak rase mcm mak kucing hilang anak. :P
haha. poyo-poyo C(=

ee deii, hari nie pakwe saye bagi hadiah kat saye.
dye bagi saye..

ahha, jelas tak nyah ? dye tulis I LOVE YOU!

dye bagi cupcake. yaw, likelike. (:
disebabkan hari nie hari isnin, dan memandangkan saye berpuasa hari nie. saye nak makan esok. lalala~ lagipun. saye kenyang lagi nie.
haha. thnxs sayang ! saye tahu awak bagi saye sebab awak sayangkan saye.
haha. dan, saye tahu awak bagi jugak kat awek-awek awak yang lain.
awak kan ade ramai awek. tak heran pun der. :P


ahha, saye tipu awak je lah nyah ! nie wawa yang bagi. hee.
yang tulis tuh pun, saye yang buat. bukti, liquid pun ade. :P
haha, saje menyengalkan diri dimalam hari. (:
thnxs awak !

P/S : tengah tunggu pakwe saye reply msg. hallamakk, penat niee tunggu. AHHA. kesian dye, dah bape hari dye batuk-batuk. degil betol. orang suruh makan ubat, xmao. ape laa nak jadi dengan pakcekk nie. hadoiyai. wesh ! awak, hari nie kat luar negara ade tayangan Never Say Never kan ? huu, nak nangis meyh. kat Malaysia tak deh. :') erk, kalau tak silap lah. haha. lupe laa awak tarikh dye. musti ramai tengah beratur nak masuk kan ? huwaa. sedihsedih :(

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110213

Main-Mainkan Saye Ke T___T

Assalamualaikum. hurm. seriously saye nak nangis. argh !! nak benci awak, tak sampai hati. huhu. malu awak tahu. sengal nye saye. kenape ? main-mainkan saye and berjuta kali awak mintak maaf. awak main-mainkan saye ! ape nie.. rasa macam tak nak jumpa awak lagi. betapa segannya saye. !!! ouh tidak, saye rase macam kehilangan.. grrr ==' ape sume nie. saye sedih !! wahhaaa, tension meyh.. tolong lah. saye nak nangis ! segan segan segan segan ! saye tak suke perangai awak ! ingat saye ape ? wahhhaaa, tlong laa. saye tak nak jawab call awak lagi. maluuuu ! segan ! huwarghhh ! saye tak sukeee ! lupekan laa. makkk ! lupekan lupekan lupekan. mcm mane nak lupe ! awak, saye xnak cakap ngan awak lagi ! segannnn ! ermm, tlong laa. ape sume nie. u____u huuu, kenape buat cm nie ! tidakkkk.. awak teruk ! -____-'



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110212

Secret Saturday ! HAHA. :P


Assalamualaikum korang !
saye nak bagitahu. bahawasanya, saye penat !
haha. jelas ke tak ? 
maknanya, aku tak mao sebarang gangguan atau apa-apa soalan yang aku rase tak penting untuk dijawab. wekkk ! kurang ajar tak arahan aku ?
haha. tak ade laa. 

wesh ! aku start panggil diri aku, 'aku' balik boleh ?
sebab.. penat kod nak tekan huruf S A Y A

haha, boleh pakai tak alasan aku ? tak pe laa kan. my blog my rules.
kaw tak suke, boleh tekan (X) kat atas tuh haa. (:
tak heran pon der nak bace ke tak. 

Bieber Pictures, Images and Photos
saye suke tengok lelaki yang sukekan budak-budak. (:

okeyh, tadi pergi skolah tolong hias-hiaskan kelas. erk, tak de fuction kod aku datang.
hoyy, aku tolong taw. tlong buat sampah. hehe
and, aku tolong buat bintang-bintang, buat spring spring. yaw.
aku pon suke bende-bende tuh. comel kan kan ?
sape cakap tak comel, aku tarik pipi dye. haha.
lepastuh, tolong dekat koperasi kejap, tlong lipat-lipat baju, masukkan air dalam refrigerator, tlong dak emir kemas kotak-kotak. pastu minum air kejap. then,
tetiba jeh aku tengok kat air kotak tuh ada darah.
wahha, hantu ! haha. :P
jari aku berdarah laa. tak sedar pulak bila kene. kebal betol ! lepas nampak darah tuh, barulaa terase sakit. ahha. :P

pastu, nak balik dah, tunggu bas punya laa lame. nasib baeq tggu nan sabin.
eden xtawu laa sabin dah dpt bas ke belom. haha. bas patt hup tuh jarang lalu. 
InsyaAllah ! haha. dpt laa mu bas. :P

sampai rumah, tengok pintu berkunci pulak daa.
rumah makchekk, xde orang. lalala~ aku berkelah luar rumah jap.
mak gi skola, abah belom balik kerja.
walaweyh, dah laa xde kredit. nak message-2 pon tak boleh.
pastukan, amir call ! haha. dye mcg aku tak balas. :P
dye suruh aku gi kedai kat taman atas tuh, beli topup, call abah. wesh ! penat~
tak larat aku. tgh cakap-cakap, mak dah balik !
whee~ dah masuk rumah. ^^ ade laa dalam 30 mnit aku terduduk kt luar umah =='

tergolek atas katil jap, pastu makan gula-gula then tulis entry nie haa. :)
huu, penat laa. :')


P/S : 

♥ I Love The Way You Care ♥ I Love The Way You Make Me Smile ♥ I Love The Way You Talk To Me ♥ I Love The Way You Look At Me ♥ I Love The Way You Love Me ♥






saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110209

Biar Yang Baru Ganti Lama :P



Assalamualaikum and sorry sangat dengan entry sebelum nie. huhu. saje jeh nak post entry baru nie supaye entry lame jatuh kebawah lagi bawah. HAHA. sengal kan ? okeyh, hari nie. saye okeyh jeh. cuma. erm, buhsan weyh. tak de ape-ape yang menarik. erk, time KOKU lagi laa. macam cekodok basi tol. kene lukis logo kelab. haha. amik kaw, aku lukis buruk-buruk. asalkan siap, dah warna and hantar. (: hebat ! tak payah susah-susah, macam orang tuh. hee. saje nak carik pasal. :P ahha, tadi sorang budak laki tuh kene teman kawan dye dating. saye pon kene teman jugak. saje jeh nak menyebok. haha. kesian budak tuh. lalala~ erk, yang saye tak suke, dye pijak kasut saye yang bersih lagi suci tuh. haha. poyo-poyo. memang dah lame gilak tak carik pasal dengan dye. susah gila hari nie nak dapat bas. tension jeh. grrr ==' dalam makmal td, pipah ada masalah weyh. dye nak ngorat agu. haha. agu layan jeh perangai dak pipah. atul and lisa jelez-jelez. haha. memang tak leyh blaa ar. (: erm, okeyh. sikit jeh hari nie. tak mao bebel panjang-2. :P weyh, rindu nak gi sekolah agama ! HAHA, mereng sudaa~ ^^



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110208

No Need Ur Middle Finger !


Assalamualaikum dan, erk. awak sihat ?
kalau awak tak sihat, erm. makan laa ape-ape yang patut sampai awak sihat balik !

awak, saye rase bengang tahap cipan beranak dua taw ! 
rase nak sembelih awak. rase nak bunuh awak.
rase nak tolak awak dari bangunan tingkat 15 !
rase mcm nak kerat 18 badan awak !
rase nak bagi beruang makan daging awak hidup-hidup.


erk --' apa masalah awak ?
awak bengang kat saye sebab tak layan awak ?

tolong abaikan kotak hitam di bawah nie yaw semua orang. 
khas untuk 'kawan' saye tuh jeh !

kaw buat aku nak cekik kaw hidup-hidup tawu ? xtawu ? meyh aku nak tempeleng kepala kaw ! :P dulu kaw cakap, tak kesah kalau aku tak layan kaw, kaw bagi ayat-ayat manis, pujuk aku bagai nak mati. kaw cakap sanggup mati and blah-blah-blah. aku rase 'welkkk ! tlong hentikan ayat bengong nak pupus kaw tuh' . kaw buat aku rase nak muntah 7 baldi ! tengok, sekarang ? baru aku tak tegur kaw seminggu, dah macam hantu raye nak tunjuk FUCK kat aku. weyh ! aku tak hamak pon laa fuck kaw tuh. setakat orang macam kaw, wesh ! semak jeh dalam hidup aku. kalau kaw tunjuk depan-depan aku, hebat laa jugak ! nie dakk, kaw nyorok tepi kawan kaw then tunjuk jari hantu raye kaw tepi tingkap bas. weyh, dah laa bas tai lye, mcm sengal kan ? tak pasal-pasal buat dose kat sini nak ngutuk kaw ! tak hingin aku naik satu bas dengan kaw, rela tunggu 30 minit naik bas lain. pikir aku nak sangat jumpa kaw. uish ! barang-barang yang kaw bagi kat aku. dont worry, aku pulang kan nanti. aku bagi kat 'kawan baeq' kaw, suruh dye bg kat kaw okeyh ? tak nak dehh aku kat barang yang kaw bagi. kalau setakat cakap 'saye ikhlas' tapi hati berkulat-berlumut-berulat-andpapejehla. baik tak payah. dalam bilik aku tuh pon, dah penuh ngan barang-2 kaw. wesh ! benci sangat kat kaw. aku xtaw kenapa. maybe sebab aku penat nak mampos habis latihan rumah sukan, dah laa tak dapat bas, ade kaw pulak dalam bas, tetiba jeh aku nampak jari kaw melekat kat tingkap bas tai lye yg berdaki tuh. pastu, kawan kaw pulak sengih-sengih kat aku. eii mengong. erk ==' fullstop. maaf kaw diterima ngek, tp xtaw kenape aku rase nak pijak kaw. 

sudah arr, cukup laa nie. saye rase dah tak cukup space nak bernafas.
buat laa ape-ape yang patut. saye dah maafkan awak. tak deh niat pon nak maki-maki awak camnie. tapi, saye rase penat bagai nak gilak bila melayan perangai awak.
 cuba awak bayangkan, sebelum nie awak kate. awak nak kawan dengan saye kalau saye nak kawan dengan awak. tapi, saye dah kawan dengan awak, awak buat saye mcm nie. awak ! saye sedih dengan perangai awak. saye tak sangka sampai macam nie awak buat kat saye. hurm, awak tak paham perasaan saye. thnxs lah awak ! thnxs untuk segala-2 nye. saye terima jeh pape pun.

:'(


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20110207

Relaxs Suda~


auwwchak !
ahha, sape yang rasa dye terkejut tepuk tangan.
lalala~ ida dah mula mereng. C(:

so, mulakan entry baru dengan menggelar diri anda, IDA (:
HAHA, jangan terkejut taw, saye nak membahasakan diri dengan bahasa yang elok dibaca oleh SEMUA orang. kan kan kan ?
respect others.

semalam kena tegur dengan sorang mamat nie, dye kata saya gunakan panggilan
'aku, kaw, ngek or whatsoever yang lain-lain yang rasanya TERUK'

woah, sedih awak tahu. nie kan blog saye.
sukahati mak ayah saya laa. :P
cepat-cepat saye remove comment dye.
wacha ! awak teruk laa. terus tak dakk mood nak guna internet.
HAHA, segan pon ada. ):

kalau awak baca entry nie, saye harap awak tak comment lg.
HAHA. tak perlukan comment awak. psstt. =='

erm, apo ek. saye pon xtaw nak cer apa daa. hurm.
hurmm, hurmm.
HAHA, sengal kan saye ? :P
saye oke, bukan awak. jangan terasa taw..!

hoyy ! aneh, janggal, pelik laa weyh.
HAHA, aku dah biasa dengan cara macam nie. perlukah aku berubah sebab mamat tuh?
walaweyh, awak teruk. HUHU. dah laa saye tak kenal awak. kalau tegur elok-elok,
tak pehh jugak. menyesal kod sebab sebelum nie saya pernah ckp dengan awak,
"BLOG AWAK BEST !"

grrr ==' tak taww nak cakap apa daa *****
bukan mencarut, penghias kata-kata.
HAHA, serious saye tak mencarut. ^^

hari nie saye, macam biasa la. bangun pagi, sahur then mandi.
pastuh, abah pulak siap-siap nak hantar kakak saye yang ketiga tuh balik universiti.
saye kene gi sekola naik bas. okeyh, benci awak tawu.
dah laa penuh dengan mat-mat bangla nak gi kerja.
woah, nothing to comment kalau pasal bau mereka. huishh --'

erk, yang bagusnya naik bas, saya tak jumpa pakcekk pengawas yang kerek yaa amat tuh kat pondok guard. :P tak suka taw, dye dah tawu nama saya dah. haiyoo.

lagipon, ada someone tuh asyik tanya saya asal saya selalu datang lambat.
erk, macam mana dye tawu saya datang lambat, sebab dye pon kadang-kadang datang lambat jugak.
err ==' maknanya saya pon boleh tanye dye kenapa dye selalu datang lambat. 
kan kan kan ^^ ?

hari nie letih sangat, saye pon xtawu asal. maybe, banyak sangat bercakap.
HAHA. D:
tapi kan, saya ada satu pencapaian yang patut dibanggakan.
SAYA MAMPU SENYAP TANPA SEBARANG KATA-KATA SELAMA 30 MINIT, HEBAT TAK ?



kawan-kawan saya cabar saye, okeyh.
saya pantang dicabar ke ? :P
dorang yang risau tengok saye tak bercakap.
lepastuhh, siap bagi lagi satu warning.
"ida, kalau ida tak bercakap lagi, ida tak yah cakap sampai sebulan. baik ida bercakap"

weyh, awak berdua macam KE**** :)

sampai waktu bm, bapakkk laa, saye punye mengantok.
perghhh ! dah tak leh bukak mate dah weyh.
sampai cikgu tegur, okeyh. itu saye segan =='

balik rumah, kakak aku punye laa tak segan.
elok-elok dah puasa sekerat hari, dye boleh cakap kat mak aku.
ehh, walaweyh. sorry awak. dah terbahasakan "aku" plak. gheee~

pastu, kakak saye boleh cakap cm nie kat mak saye
"makkk, ****** tuutt"
awak paham-paham laa. alasan dye, poning kepala. pape jeh. =='

saye apa lagi, amik tilam then melepek kat depan tv.
tengok hagemaru, hagemaru tengok sya <3
lepas tuh, amik laptop jap, tengok movie. movie pon tengok saye.
HAHA, hebat derr. sedar-sedar tinggal bape minit nak habis. terus tutup laptop tu :P
TIDO BALIK !


bangun, dah pukol 6.00.
buat laa pape yang patot. then, terlupa kejutkan mak saye. huhu. mak saye marah saye taw. tapi, saye dah macam xdeh perasaan. hee~ banyak kali kod mak saye ulang-ulang balik ape salah saye. hurm, dah laa penat, bercampur pulak sedih.
HAHA, no feeling laa mase tuh, yang saye fikirkan ayam golek yang bakal abah saye bawak balik. yummy~ nasib baeq abah saye back up saye. lalala~

memang sedih dengan hari nie. HAHA, tapi, serious saya tak ada perasaan menyodeh pon hari nie. saya tak tawu apa perasaan saya.
malam pulak, wahha. saye happy. buat homework + mcg-mcg
yaww, likelikelike <3 :)

okeyh laa sayang, saye dah penat membebel bagai nak gilak. actually, saje jeh nak tulis entry pasal mamat yang sound saye. huhu. lain kali awak tak payah laa sound saye ye.
saye dah ubah daa. kan awak kan ? :PP sayang awak ! HAHA



saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥