20110214

Saya Dah Tua ! :P

Assalamualaikum and happy holidays ! agaggagaa !
esok Maulidur Rasul :) 

click gmbar untuk lebih jelas. (: 

selawat yaw semua umat islam.

Sabda Rasulullah SAW :

“Barangsesiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali selawat nescaya Allah (s.w.t) akan berselawat ke atasnya sepuluh kali”.

[Hadith riwayat Imam Muslim daripada Abdullah bin Amru bin Al-‘Ass r.a]

“Barangsiapa berselawat ke atasku satu kali nescaya Allah Ta’ala berselawat ke atasnya 10 kali. Barangsiapa berselawat ke atasku 10 kali, nescaya Allah berselawat ke atasnya 100 kali.Barangsiapa berselawat ke atasku 100 kali, nescaya Allah berselawat ke atasnya 1000 kali. Barangsiapa berselawat ke atasku 1000 kali, nescaya ia tidak disentuh api Neraka”.


banyak kan fadhilat bagi orang yang berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW ? :)


ape yang dah tua ? sebenarnya, saya tak tahu nak tulis tajuk entry apa. HAHA. dalam bulan islam, 9 Rabiulawal, saya dah lahir dah. means, saya dah empatbelastahun. :')
tapi, maseh muda okeyh ? hari sabtu hari tuh, sembilan Rabiulawal. tapi, saya lupe
laa nyah ! hee. tadi baru teringat :P

cak cak ! awak, hari nie.. cikgu saye baik-baik. tak deh homework pun. lalala~
ade laa sikit, homework bm yang tertunda hari tuh + mathematics.
haha. math td dah buat sikit. sambil dengar dak emir membebel-bebel, saye buat maths.
kawan saye, wawa dah siap dah. dye lumbe dengan nizam.
erk ==' ? haha. malas deyh nak lumba.
nanti saye menang jugak. HAHA. over lak saye nie. :P

u know laa kan, saye nie ade masalah tangan berpeluh and blahblah. buat laju-laju pun, tangan saye yang basah buat buku bertambah comot pon. erk, tak senang eden pandang. musti saye nak buat balik. he.

awak tawu, menulis blog dah macam homework saye hari-hari. siape setuju, like entry nie. haha. 
"this is an order."
ahha, itu amir yang cakap. order ape pon saye tak taw. :P
okeyh, awak tawu. dye tak bagi saye online lagi. dye kate, boleh online sekejap jeh. he. memang sekejap pon saye bukak. dalam 30 minit. ngee~ sekejapkan ?
dye kate, kalau kawan-kawan saye nak chat or apelbagai..
sila gunakan Skype or Yahoo Messenger. dye kate dah malas nak guna Incik Facebook. ahha, tapi saye rajin jumpa Incik Facebook tuh. tak tawu kena sampuk ape tah. sehari tak bukak rase mcm mak kucing hilang anak. :P
haha. poyo-poyo C(=

ee deii, hari nie pakwe saye bagi hadiah kat saye.
dye bagi saye..

ahha, jelas tak nyah ? dye tulis I LOVE YOU!

dye bagi cupcake. yaw, likelike. (:
disebabkan hari nie hari isnin, dan memandangkan saye berpuasa hari nie. saye nak makan esok. lalala~ lagipun. saye kenyang lagi nie.
haha. thnxs sayang ! saye tahu awak bagi saye sebab awak sayangkan saye.
haha. dan, saye tahu awak bagi jugak kat awek-awek awak yang lain.
awak kan ade ramai awek. tak heran pun der. :P


ahha, saye tipu awak je lah nyah ! nie wawa yang bagi. hee.
yang tulis tuh pun, saye yang buat. bukti, liquid pun ade. :P
haha, saje menyengalkan diri dimalam hari. (:
thnxs awak !

P/S : tengah tunggu pakwe saye reply msg. hallamakk, penat niee tunggu. AHHA. kesian dye, dah bape hari dye batuk-batuk. degil betol. orang suruh makan ubat, xmao. ape laa nak jadi dengan pakcekk nie. hadoiyai. wesh ! awak, hari nie kat luar negara ade tayangan Never Say Never kan ? huu, nak nangis meyh. kat Malaysia tak deh. :') erk, kalau tak silap lah. haha. lupe laa awak tarikh dye. musti ramai tengah beratur nak masuk kan ? huwaa. sedihsedih :(

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

1 comment:

ann said...

nice,hope hepi clalu k! ^^

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥