20110216

Basikal ? Rindu Meyh. (:

Assalamualaikum korang. rindu laa kat korang. ahha. terharu tak ? ngee. tak rindu saye ke ? [DUSH!] tumbuk saye. gatal der. haha. xde la. gurau-gurau jeh. kalau korang rindu jugak, apa salah nye kan ? :P

wahha, hensem nyeee. <3 :P

kat sekolah tadi masa ICTL, saye dengan kawan saye Nina. ehem ! kitorang cakap pasal Justin Bieber + Adam Lambert. ee deii, kalau awak, awak lebih minat siapa antara diorang berdua nie. grrr --' jangan cakap Adam Lambert eh. :P


PAGI :
kalau pergi sekolah dulu, saye gerak dalam pukul 6.45 pagi dan dengan semangatnya kayuh basikal pergi sekolah. wuhhuuu.. best taw. pagi-pagi angin kuat. so, saye tak boleh bawak laju-laju. sebab jalan nak pergi sekolah tuh melawan arah angin. bagai nak gilak saye kayuh. hee. kalau saye terkeluar awal sikit, saye boleh lumba dengan kawan saye, Asyraf Wajdi. :) tapi, malas der nak keluar awal. baiklah duduk rumah tengok Oggy And Cockroaches 15 minit kejap. :P 


DAH SAMPAI SEKOLAH :
okeyh, dah sampai sekola. saye dengan budak-budak lain yang bawak basikal jugak musti berebut-rebut nak letak dekat tempat letak basikal tuh. yeah, bukan semua tempat adalah tempat yang srategik u know. saye carik tempat yang lantai dye licin jeh. tak deh lekuk-lekuk and berlubang-lubang. yaww, kalau tempat yang awak pilih tuh berlekuk-lekuk or yang tak specific. ececeyh. haha. nanti kalau angin barat daya or angin monsun timur laut dah bertiup, basikal awak akn jatuh dan basikal lain pon jatuh jugak bila basikal awak dh tolak basikal-basikal lain. agagaga !


SEBELUM MASUK KELAS :
wesh, pastikan awak dah kunci basikal awak. nanti, tak pasal-pasal awak salahkan pengawas sebab jemur basikal awak kat padang. HAHA. suke meyh sabotaj orang. choii # ini arahan guru besar okeyh ? dan, ini jugak untuk mengelakkan basikal awak dicurik or diguna tanpa izin awak. grrr =='


and, jangan lupa cek balik awak bawak ke tak kunci basikal awak. haha. kalau awak dah kunci and kunci awak pulak tertinggal, DUSH ! balik jalan kaki laa awak. dah tak leh nak buat apo daa. saye pernah laluinye. huhu. :(


NAK BALIK :
weyh, kalau awak balik. dan awak nampak basikal awak dah bertukar tempat dari tempal asal awak parking awal-awal pagi tadi. thats mean ada sumthing yang berlaku pada basikal awak. huhu. BASIKAL SAYE KENE BULI WOKKK. :( tak adil meyh diorang. saye punye musuh atau senang cite bebudak junior yang memang tak puas hati dengan saye sabotaj saye. grrr ==' benci mereka. walaweyh.. agak-agak laa kalau nak pancit kan tayar basikal. tak payah laa nak hancur kan tayar tuh sekali. siap toreh-toreh lagi. kalau tiub basikal jeh yang pancit tak peh jugak. teruk gilak diorang ! 


okeyh, macam tuh laa rutin harian saye. haha. maybe macam biase kod. tapi, banyak deyh dugaan dye. kalau dah tertinggal kunci basikal, nak kene balik jalan kaki. kene kejar anjing. and blahblahbla. :( 


kalau ade budak sekolah india yang agak kurang ajar nie dah mule main-main dengan basikal saye, belom tentu lagi dorang nie nak letak balik basikal saye macam biasa. kadang-kadang nak jeh sumbat kasut skolah dalam mulut dorang. grrr. cakap pon, dorang tak paham bahasa. ape pon ta boleh !


erm, kalau bab tayar basikal saye disabotaj orang, lebih kurang 5 kali kod abah saye kene ganti baru. gilak punye olang. sukahati mak bapak dye jeh nak staple tayar basikal saye and bila dah pancit, saye kene tolak laa basikal saye. dah laa beg berat and angin kuat. makin berat basikal saye bila tayar dah xde angin. huhu. sedih taww. takut pulak tuh. lagi-lagi nak bagitahu abah yang basikal saye dah pancit. musti abah saye marah saya. huhu. ada sekali tuh, sekali 4 basikal bebudak mengong tuh pancitkan. sampai sekarang saye tak tahu siapa diorang yang buat. kalau saye taww, memang saye staple-staple badan awak ! basikal saye, humairah, wawa and wajdi tuh. bapekk arr. kawan saye yang wajdi tuh, kalau dah bengang sume dye hentak. mengamuk weyh. memang geram gilak ! rase nak bunuh itu budak yang pancitkan tayar kitorang. basikal saye lah yang paling banyak kali kene kod. grrr. sampai abah and kak ngah saye datang sekolah suruh pihak skolah amik tindakan. amik kaw. lepas dah pancitkan, siap ugut-ugut lagi weyh. dye cakap


"Jangan bagitaww cikgu, kalau aku taw kaw bagitaw, siap kaw weyh !"


ada aku kesah ke ? aku bagitaw cikgu taw, then dapat tangkap sorang. sebab cikgu saye dah kenal dengan tulisan anak-anak murid dye. budak kelas saye lak tuh. saye bagitaw dekat cikgu saye yang paling garang. HAHA. kejam meyh. cikgu paksa dye ngaku, and akhirnya dye ngaku jugak. tapi, dye nafikan bab pancitkan tayar. dye kata dye sengaja nak main-main ugut saye. dye tak pernah pancitkan tayar or blahblahbla. okeyh, saye percaye awak. saye dah lame kawan dengan awak. :P


wesh, entry kali nie maybe mcm kusut jeh. saye rindu nak pergi sekolah naik basikal. hee. tadi nmpak bebudak sekolah agama rumbia balik sekolah naik basikal. huhu. :')


P/S :
ee deii, aku marah nie. kaw sengaja sebut name budak tuh depan aku kan ? kurang asam betol. aku tak suke dengar name dye laa. dah laa pernah maki aku, sekarang hantar mcg mintak maaf. weyh, kalau aku ade silap kat kaw pastu kaw maki aku then kaw mintak maaf. boleh laa kod aku maafkan. tapi, masalahnye aku tak de buat salah kt kaw pon. kaw yang buat aku macam patung. kaw main-mainkan aku. kaw tipu aku. bila aku dah tak contact kaw, kaw maki-maki aku. grrr ==' 


weyh ! hensem gilak. HAHA. dah tengok Avalon High tak ?


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

2 comments:

Izzuddin Fauzi said...

Gempak... basikal ak pn kene sabotaj jgk mase skola2 dlu... Hahaha... :D

ida zainal said...

ahha, kite geng ! :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥