20141218

Bermula Semula. Ya?

Salam alayk. Hello earthlings ♥
Life ain't easy but we must keep on moving.

Seems like the whole page dah penuh dengan habuk yang tebal. Ehhhh ke computer korang yang dah berhabuk ni? Haha lawaktaklawak ida. Semua orang serious haha.

Hai. ((awkward introduction evahh)) Sigh. Dah lama sangat blog ni terbiar maafin yaa? Sebenarnya saya dah lama tak menaip hah bohong bohong. Whatsapp hari-hari boleh pulak ya? Haha. Maksud saya 'blogging'. Yup. Busy mungkin. So marilah kita bermula semula ya? Haha take good care of me with this not-so-brand-new world; blogging world. Ayuh semuanya. Let me start the post with basmallah :)

I'm officially an ex-student of MRSM PDRM Kulim yay. *Drum roll. I've been too far in this blogging world. Kan? Since form 1 can you believe mehh? Haha. Tapiiiii, all of those posts were all randomly about my life. So I hadn't put a lot of good info in there. Hah. Banyak mengarut sebenarnya. So here I am. Going to spread the love and everyone can have it. Haha ginilah ya cakap bahasa kampung lagi senang. Almaklumlah asal dari kampung sahaja. Saja beramah ramah dalam bahasa omputeh. Haha. Gedik sebenarnya. Munasabah sikit bunyi alasannya.

Baiklahhhhh don't have any point. Haha. Nanti lagi sekali ya kita bermula semula. Ya? Ya?

P/S:
Kita ni perlu sentiasa bersangka baik. Husnudzon dalam bahasa indahnya. Hm. Sekarang ni cuba kau bayangkan orang pun sibuk berburuk sangka terhadap kita pada masa yang sama kita berburuk sangka pada mereka. Semua pun buruk. Sampai bila? Hish. Bukan mudah. Tapi inilah dia. Cuba positif ya.


saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

20140307

3 little memories heh ^^

Assalamualaikum hello peeps ♥
Pictures can't deny the memories.


Disebabkan rakan sekelas (Afoq) minta untuk update gambar waktu hari sukan dalam blog, saya ambil keputusan untuk update mengenai 3 perkara ecehh :p Apakah? First and foremost, kem kepimpinan JPA, EMC, dan Badar. Second, hari sukan MRSM PDRM and lastly Minggu Bahasa Zon Utara ^^


Kem kepimpinan ni dijalankan dekat Tasik Beris, Kedah. 6-8 Februari 2014. Okay first impression saya adalah

"Waahh cantik gila!" 

 
With Wana



Hari Sukan Tahunan 26-27 Februari 2014 ^^

Hari sukan sangat syok sebab rumah Dialami menang! Yeay ^^ Heh rumah sukan kami-kami. Saya seperti tahun-tahun yang sebelumnya, tidak memasuki apa-apa acara pun kecuali tukang sorak yang bertauliah heh. Thanks to kawan-kawan, adik-adik yang masuk acara dan harumkan nama rumah kita ((Dailami)) Walaupun banyak cabaran yang dihadapi cehh hehe tapi kami tetap juara :)
Tema Keroro
















Minggu Bahasa 28 Feb-3 Mac 2014 :)

Masuk Kuiz Bahasa dan Sastera. Me? Ida masuk kuiz sastera? Heh macam mana tah boleh terpilih tsk tsk u.u Baiklah kesimpulannya, saya dan kumpulan saya tak menang pun but apa orang kata, 'menang kalah adat pertandingan' heh kalau semuanya menang, siapa pulak nak kalah kan? ^^ Banyak lagi pertandingan lain, forum, pidato, drama, storytelling, public speaking and etc hee. Maktab kami menang untuk forum, pidato, sajak.







P/S:
Update blog ditemani Athira Faiqah yang senget hiks ^^ sayang terot thanks kerana sudi menemaniku diwaktu malam ni hehe. Thanks jugak kerana pinjamkan laptopmu ini. Sayang Dailami forever ecehh
 Pictures credit to: Athira, Mizah, Apen, Syaza.
saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥