20110915

Aku lah Penculik Yang Dikehendaki. HAHAHA ;D

Assalamualaikum and Bismillahirahmanirrahim. wello peeps :) yeah, esok cuti. hehe. bahagia tak terhingga sehingga menjilat ibu jari kaki. eh? haha. abaikan. gila jakun kalau sampai jilat ibu jari kaki.


hehe, tadi aku jadi penculik kejap. nak dengar cerita? meh aku cerita. ehem ehem.


balik sekolah tadi. aku ikut rutin biasa lah. makan, solat apa bagai. lepas tuh, kakak aku, izzati. dia suruh aku bawak rambutan-rambutan yang warna kuning bulat-bulat lagi tegak rambutnya itu ke depan tv. okay. menurut perintah der. aku pun seretlah segugus rambutan kedepan. lepas tu aku pun join dye makan rambutan tu sebelah abah aku yang sedang tergolek di depan tv. hehe.
then, mak aku keluar dari bilik and pergi ambil baju yang dah sidai dekat luar tu. aku tengok jea lah sambil menonyoh-nonyoh isi rambutan dalam mulut aku. yeah, rambutan2 tu membuatkan gigi aku sakit. isi dye tersekat dekat gigi aku. grrr >< tiba-tiba mak aku menjerit. aku pun ape lagi, terus lah bangun pergi tengok mak aku. HAHA. aku tengok baju-baju semua dah tercampak dekat tanah sambil mak aku mengibas-ngibas kain batiknya.


aku tolong lah kutip baju-baju yang dah jatuh tuh, mak aku gelak-gelak sambil cakap ada cicak masuk kain dye. ayoyooo, miyong punya cicak. makan penampor nak? tengah dok kutip-kutip baju tuh, mata aku melilau ah carik anak-anak kucing yang tengah bergurau mesra dengan mak dye dekat tepi rumah aku. aku pun panggil mak kucing tuh konon-konon nak bagi makan. cepat-cepat mak kucing tuh memberi pesanan dekat anak-anak dye


"jangan ikut orang yang tak kenal ye, duduk dekat dalam nie diam-diam"
"baik makk"
anak2 dye pun menurut perintah. bila mak kucing dah masuk rumah makan ikan goreng seekor. aku pun dengan gilanya keluar dengan kakak aku, dak izzati tuh untuk membuat operasi menculik anak kucing. HOHO. macam-macam style aku buat. tertonggeng sana-sini. okay, ayat sedikit lucah. haha. dah lah belakang rumah aku, rumah alisha. nasib baik alisha tak keluar petang-petang nie. anak-anak kucing nie garang gila. gigi takdak nak gigit aku. haha. tak goyang ah babe. tapi masalahnya, bila aku hulur tangan jaa nak ambik dye, mesti dye mengeluarkan beberapa cecair daripada hidung dye. boleh dikenali sebagai hingus. erk, waddahel? geli nyah.


akhir sekali, dapat jugak aku ambil 3/4 ekor anak kucing. lagi sekor tak sempat. mak dye dah datang tergedek-gedek ambil dye bawak masuk bawah kereta. haha. takut babe tengok mak dye. muka dye cemas, ada gaya macam nak call police dah. seram den. aku pun melepaskan ketiga-tiga ekor anak kucing tuh dekat mak dye dan sebagai tebusan, dye takboleh makan malam tonight. mak dye siap hulur tangan dan kuku-kukunya sambil menyanyi


"pulangkan, anak-anakku. ouh pulangkan lah..."
fine, aku pun masuk rumah then terus pergi mandi. badan aku merah-merah dek kegatalan yang dibawa oleh anak-anak kucing yang penuh bacteria itu. grrr >< puas hati den bila dapat peluk anak kucing tuh. hihi. resdung tak resdung. peduli apa :)


P/S:
entry panjang babe. tak tawu nak pendekkan dah. hihi.
saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

3 comments:

ansarz said...

naya mak kucing tuh......
ikut suka hati ko je.. =,=''

Saiyidah Zainal said...

heee, :D

Ǥнαи said...

haha dekat skola kan ad belajar mcm ne nk buat sinopsis . cerita pendek :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥