20111222

To Infinity and Beyond.

Assalamualaikum, hello peeps :3
All that I know is I don't know how to be something you miss :'>


Wey, tajuk entry macam tah hape-hape kan? HAHA. entah kenapa takdak idea nak tulis tajuk entry hari nie. biar jea lah cenggitu ;P babe, kita baru balik dari Perak  sangat-sangat penat :D hehe, tapi best lah =)


Actually, nak hantar Kak Izzati pergi interview kat Universiti Teknologi Petronas. ehh, kan senang sebut UTP jea kan? ;P Omoo, dekat Perak kan. alang-alang seluk pekasam, ehh. bukan-bukan. alang-alang dah sampai kan, mestilah kita nak balik kampung. hehe.
Kitorang gerak about 10 pagi. then singgah Senawang jumpa pakcik dulu. pastu nak gi tol balik lah, tapi GPS bawak pusing-pusing dalam senawang tuh so kena bayar duit tol lelebih lah ;P pelik jugak aku tengok abah nak keluar senawang ikut GPS. hehe. so, ikut jea lah arrow GPS mengong tuu. guna suara lelaki, seksi babe 


Sampai Perak dalam pukul 5 petang camtu. ehh, tak ingat. hehe. aku tidur. aku duduk belakang sekali dalam kereta tu. sedih~ HAHA. nie semua sebab aku nak bawak bubu (bear) aku kan, kena ah sempit-sempit duduk belakang ;P sampai-sampai jea kitorang terus buat keputusan nak pergi tengok dulu UTP tu, so berbekalkan GPS tu, kitorang pun ikut jea lah sampai en GPS bawak terjun lombong pun kitorang ikut. berterbangan kereta. tah hape-hape bawak kitorang ikut jalan kampung. HAHA. pening kepala abah aku.
Kitorang round-round dalam UTP sampai penat. ahha, tipu jeh. then kak long call owner homestay yang kitorang nak duduk dalam dua hari tuh. dekat Manjung. bapak lah haihh, jauhh. tapi dekat sikit dengan Beruas. Omoo, kampung den ;P sampai dekat situ abah aku dah tak mao guna GPS dah, itu jalan bapak den. dah senang dah. HAHA. kemain belagak.


Sampai jea rumah, and so on. makcik and pakcik owner rumah tuh pun dah keluar, tiba-tiba rumah jadi gelap. aigoo, blackout lah pulak. apa lah nasib. mula-mula GPS bawak terjun lombong, pastu rumah blackout. HAHA -.- satu taman gelap. bergelap lah kitorang kejap. kejap? lama kutt. so, lepas solat maghrib tuh, kitorang decide nak keluar makan. gila lah en kalau nak makan dalam gelap tu ;P kitorang jenjalan dekat Lumut. ececehh, abah aku master kat jalan-jalan cam nie ;P


Then balik rumah dah terang balik. hehe. pastu tengok cerita korea, mwehehe. kakak aku siap nak bawak laptop. kitorang tidur lambat sangat, pastu pagi-pagi dak kena kejut dengan mak. hehe. abah bawak pergi UTP punya lah laju, kecut jantung den. at last, dak izzati dapat sesi petang jugakk -.- annoying betul. dah lah izzati tak boleh keluar balik, kena tunggu dalam tuh. tak kan kitorang nak tunggu jugak, jenuh ah. kebah bontot. HAHA, over ;P so, kitorang balik kampung sat. pi beruas. hihi :D
Kitorang tak dapat lah jumpa kawan-kawan sebab time tuh pun cuti sekolah. masing-masing bercuti. at least, kitorang dapat jumpa kawan-kawan abah, tempat lama-lama kitorang lepak. wuhuu, sangat best :P HAHA, lama kut tak balik Perak. lepas dah rinduu. ececehh. still sama, tak banyak perubahan. tapi yang gila-gila berubah tempat kitorang tinggal dulu. huhu. sedih wehh. semak samun. haihh, ape pun tak boleh :'3


Then, kitorang balik UTP balik. jumpa dak izzati. hehe, kesian dye sorang-sorang. habis jea interview tuh, kitorang jalan-jalan dekat Teluk Batik. then, malam tuh baru balik. abah jea lah drive, kitorang dah membongkang. hehe ;P bukak CD Maher Zain. tenang sikit nak tidur. buatnya bukak lagu SuJu dengan Bieber, gila dah tak boleh tidur ;D wey, hari Sabtu pi PD pulokk? penat lah haihh.


P/S:
awak kenapa? dah hilang dah? semput ah kejar carik awak. huwuuu :'|

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

No comments:

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥