20111124

The Questionss :D

Bismillahirrahmanirahim :) Allah akan redha dengan kita apabila ibu dan ayah redha ke atas diri kita ;D jangan DERHAKA.
Assalamualaikum, hello everyone :3 muahaha, okay stop it. baru tulis english word sikit dah riak. haha. mereng-kah aku? ouh nonono, tak mereng lagi.


Act, ida dah dapat soalan demi soalan nie dah lama dah. tapi baru hari nie nak start tulis. nak kumpul banyak-banyak dulu, baru jawab semua. hehe. kejam.


Okay, get ready, set, go!
Syafiqah


1. nama samaran yang paling korang suke? 
nama samaran tuh, nick-name eh? hihi, okay. ida takdak nama samaran lain kut selain IDA. oda tuh, ahaha. time main petanque jea :P

2. ape yang korang buat mase bosan.?
bosan, hurmm. tengok cerita korea kut, tak pun tidor.

3. korang akan buat ape bila tengah stress.?
stres? fuyoo, rasanya nangis sampai hidung dah tersumbat pastu baru berhenti nangis.

4. ape korang akan buat bila seseorang 'sound'(marah) korang secara tiba-tiba nye.?
cakap dekat orang tuh "apahal kau?" ;D

5. korang fikir apa bila sepasang pasangan couple ni, lakinye pendek, perempuannye tinggi. lalu depan korang.?*terlintas di fikiran korang.
hehe, hebat ouhh dorang :)

6. perasaan korang apabila tengah couple/single.? *soalan nie bergantung kepada status korang.
erk, haha. agak gilos sikit.

7. perasaan korang semasa menjawab soalan-soalan ni.? *forsure sakit hati kan.
takut, macam jawab exam. haha. poyo tak.

8. perkataan yang korang paling suke sebut bila tengah marah.?
aishhh.. :P

9. pandangan korang bila nampak orang yang tak kurus pakai baju yang tak besar.? *fahamkan betul-betul soalan ni.
rasa nak suruh dye pergi balik rumah carik baju yang tak kecik :)

10. ape yang korang tak suke pasal aku.? *jangan jawab jujur tau. nanti aku sakit hati. :p
jangan jawab jujur? fiqah jahat! okay, itu tak jujur. 

11. pandangang korang tentang blog ni(blog aku).?
blog fiqah cantik, lagu pun besh, ada bintang-bintang gitu :>

1.Kenapa awak berkawan dengan saya?*soalan bodoh yg mesti dijawab.
Sebab dulu-dulu awak yang tegur saya dan kita berkawan! :) hee, annur comel lah dulu, skarang punn :3

2.Apa yang awak nak buat 10 tahun akan datang.Kasi satu je pon takpe.I tak kejam.
10 + 14 = 24 tahun, nak beli Melaka. HAHA :P

3.Sebelum awak meninggal,apa yang nak dilakukan? 
nak mintak maaf kat semua orang :'(

4.Kalau ditakdirkan takde peperiksaan dekat MALAYSIA ni,apa perasaan awak?
rasa nak menjerit and bagitahu semua orang kat Malaysia takdak exam :)

5.Awak suka sangat-sangat orang tu,tapi dia tak tahu,awak buat apa supaya dia tahu?
hari-hari senyum and kalau boleh, dalam sehari tuh mesti nak tegur dye :P

6.Lagu apa yang paling diminati?ulang 100 kali tak pernah nak jemu.
lagu ape ek? macam dak agu ler, lagu negaraku. memang setiap hari isnin kena nyanyi.

7.Awak sayang siapa?
sayang awak! hee, sayang semua yang sayang saya :>

8.Awak dah usaha dah,tapi bila dapat keputusan tetap tak dapat A,awak buat apa supaya nak dapat A tu?
conteng kat result tuh 'A' besar-besar walaupun markah 78.

9.Awak minat band apa?Luar negara,taknak Indonesia.
secondhand serenade kut. hee, tak pun all american rejects.

10.Awak nak sangat barang apa?kalau ditakdirkan benda tu dikasi free je.
nak phone, nak domo besar-besar, nak Ben10 punya jam. hehe.

11.Siapa best friends forever awak?nak tahu jugak en.hihi
he, semua kawan-kawan saya :)

1. Saiz kasut korang bpew?
38, kaki aku memang besar. nak buat camne :P

2.Suka makan rebong tak?bagikan sebab np korang suka?
makan jea kut, suka tu tak sangat lah. sebab nanti pakcik zainal bebel, dye kata semua makanan nie halal, yang korang suka tak suka tuh pahal? isk, seram kalau dah kena bebel.

3.Suka maen angry bird tak?dan korang percaya ke yg game angry bird tu hina Islam?
okay, jujur. pernah main sekali jea :')

4.Buku teks dh pulangkan kan?kat skola skung nk wt pe ekh?
erk, lambat sgt ke aku jawab soalan nie. hehe.

5.Apa korang akan buat biler gadoh nan adk beradik sndri?
jerit-jerit sampai abah and mak marah kitorang balik :P

6.Apa prasaan korang,biler ader orang tak nak kwn nan kowang dgn alasan "twu larh kaw pndai"?
tak pernah orang cakap mcm tuh kat aku. hehe, sbb tak pandai kut :P

7.Kat dunie ni ,tmpt mner yg korang teringin sgt nak pegi?
banyak kut, mekah, paris, korea. hehe.

8.Mcm mner korang dpt idea nk updte blog ar?
bila ada orang tag nama aku camnie, dapat lah idea tulis blog.

9.Korang lebih suka pnggil aku 'agu' ataw 'haziqah' ataw dgn nme sme wktu dengan nya.bagikan sebab.
dua-dua, bila panggil agu, tak dengar. panggil haziqah. hehe.

10.Apa yg korang akn buat biler tak dpt apa yg diingini?
duduk jea lah diam-diam. 

11.Aper tjuan kiter ader blog eh?
mengisi masa lapang, cikgu!

okay, tamat sudah :) lambat sangat ek aku jawab soalan nie. dak agu tanya pasal kat sekolah. sekarang dah cuti sekolah. hehe.

P/S:
semalam tengok bola, kalau nampak muka fakri jea, mesti aku nampak tanda soal. haha. aku tak pernah faham 'kenapa dengan dye'. letih kut. macam takdak stamina jea. kesian dye. hehe.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

3 comments:

ain said...

syg sye trime ksih.. =)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

suke pic yg 1st tu.kata2 sungguh bermakna =)

wah..kena jadi billionaire leh beli melaka ;)

Saiyidah Zainal said...

ain : hehe. sama-sama :) syg muahh!

khumaera : hee, credit to weheartit.com
muehehe, InsyAllah. jd billionaire (: hihi

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥