20111108

Gammy :) Mystery Legends Phantom of the Opera.

Bismillahirahmanirrahim and Assalamualaikum. hello peeps :) weyhee, teruja nie nak tulis entry. muahaha. jangan tanya ida kenapa dah lama tak tulis entry okeh? ini semua atas alasan tiada idea. pahe ke dak? :P


okay-okay, straight to the point. taknak cerita panjang-panjang. hari nie ida nak buat review game Mystery Legends Phantom of the Opera. pernah main? tak? nak cuba? amboi, bukan main banyak lagi soalan dak oda nie. yea yea, game nie lebih kurang sama macam main carik benda tersembunyi dekat dalam buku waktu kita-kita pra dulu. tak kan tak pernah main kut? pernah kan? hehe. dan, ida rase lah en, game nie adik-beradik jugak dengan mystery case file yang lain. tapi kenapa tak dak 'case file' pun en? erk, biarlah dye uruskan sendiri :P


Macam biasa, korang tulis nama lah en? the click play. hehe.
cun tak? hehe, nie cerita macam mana korang nak mulakan game nie. 
budak pompuan tgh2 nie dapat surat jmputan pergi opera house tmpat mak dye belaja dulu.

hah, nie contoh puzzle yg korang kena selesai en dulu sbelum main game.

nie pun puzzle jugak ah. :P
nie korang dah boleh start carik benda tersembunyi tuu.
yang berbalut hitam mcm black mamba nie lah tuan opera house.
nie cerita dulu-dulu, korang tak yah baca, dah ada orang baca kan. ehhe.
nie buku panduan korang. tengok lah da bape mnit korang main. hehe.
okay, main dye macam nie. mula-mula nanti dye akan buat cerita hikayat dongeng seribu satu malam. konon-konon korang (yang main game nie kalau lelaki pun, korang tetap akan berwatakan perempuan, hehe) dengan parents baru balik dari show opera kut. pastu tetiba ada budak lelaki bagi korang satu surat. ada orang jemput korang pergi opera house yang mak korang belajar macam mana nak menyanyi dulu.


masa masuk tu, nanti dye bagi lah macam-macam puzzle untuk korang teruskan permainan tuh. nampak tak kat gambar tu, yg lelaki berbalut hitam like black maria tu, dye tuh lah yg jemput korang pergi sini. dye nak suruh korang tengok macam mana opera house tuh boleh terbakar. nanti time korang main tuh, dye cerita kan sekali kenapa jadi mcm tuh, kenapa dye panggil kau, macam mana dan kenapa kenapa kenapa. :)


ohhoy, menarik tak? main ler sampai habis. hehe, oda suka suka suka. nie semua kerja kak ngah aku lah nie. balik perlis bawak game cem gini. mana tak nya biol aku nie. facebook tak bukak, blog tak usik, semua sebab game nie. hehe. bagus kan? lalalala, :P


P/S:
serious wey, kalau main game nie, boleh muntah kut. ida main sampai malam tadi. bagai nak gila. pastu jangan harap ah dapat tidur, kepala pening, nak muntah. grrr =.= smpai pukul 12 ida tak dpt tidur. huhu. nasib ler ade org nk teman en. hehe.
saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

3 comments:

Alexander zulkarnain said...

hahaha... cam new nk download game uh???

Saiyidah Zainal said...

hehe, tak tawu ler, cer carik kt internet.. :)

"Bile Keyboard Berbunyi" said...

perempuan dy lawa la oda =)

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥