20111030

What Goes Around Comes Back Around.

Bismillahirahmanirrahim. Assalamualaikum, hello peeps 
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead :')


Ouh yeay yeay yeay :) esok last exam. ada dua paper actually. satu teori and satu lagi, erk. okay-okay, baru nak cakap dengan lancar tapi sebenarnya ida tak tawu jenis paper tu. yeah, exam seni ada dua paper kan, korang tawu kan? satu lukis-lukis dan lagi satu bulat-bulat, dengan menggunakan kertas OMR :) bukan OMG.


Well, tawu kan, keadaan manusia neh tak semestinya sentiasa dalam kedudukan yang perfect je. banyaklah pepatah orang kata yang statement ida cakap tadi betul. hehe, bengong aku nie. something like, nobody perfect. hoyeahh, lulus ujian pertama. ada jugak yang mengatakan hidup ini umpama putaran roda. bukan putaran jam, bumi dan lain-lain. roda. ida bukan nak cakap korang bulat macam roda, roda pun ada bentuk empat segi apa? heh, tipu je.


maksud bagi putaran roda tu, hidup manusia nie tak semestinya berada dekat atas je. kadang-kadang kita ada dekat bawah. kita boleh naik, turun, naik, turun, turun, naik sampai lah ajal menjemput, maka roda akan berhenti bergerak. kan? wesh, seram pulak cerita cam gini. tapi, betul kan? I'm 14 and ida dah ada empatbelas tahun dekat muka bumi nie. tak pernah sekali pun tak dapat sedut oksigen. sehari pun tak pernah. itu maknanya, dalam empat belas tahun tu, ada naik dan turunnya :')
maybe kali nie nasib menyebelahi kita, esok, siapa yang tawu. mungkin jugak, today you get an unhappy news. korang sedih, korang menangis. esok, tiada siapa pun yang tawu melainkan Allah. so, let's pray for a better one. pray for yourself to be more strong. as strong as icredible hulk. haha. no lah.


Allah always has three replies to our prayers. Yes, Yes but not now, or I have a better plan for you. Maybe, it is not the one for you. or maybe if it is, it's not the time yet. Allah knows best. Kita je yang tak tawu apa yang telah dirancang Allah untuk kita. seperti yang ida dah cakap dulu, jangan pernah give up on praying. 
huhh, seriously mood ida minggu nie sangat tak stabil. hehe :') kadang-kadang nangis tanpa sebab. maybe teringatkan result yang down. really really down in deep of the sea. hoho, macam-macam lagi lah. dengan itu-ini. heh, miss the old me. sorry kalau ida tak jawab call selama nie. hmm :'(


P/S:
guess what? lalala, charger saya dah rosak. so? phone saya? ngehngehnegh XD ini lah punca ida tulis blog petang neh. damn it!

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

5 comments:

umairah said...

seriously, i love your writing very much! good job dear~ keep it up ^_^.

Zulaika Nasir said...

NICE ;)

nurul huda jumri said...

hye sis,
love ur words in this n3..mintak izin nk copy para.5 blh? dun wori, i'll link it back to ur blog..=)

Saiyidah Zainal said...

umairah: mekasehh kakak :)

zulaika nasir: thankyouu :')

nurul huda jumri: boleh-boleh :) sama-sama ingat-mengingati (:

nurul huda jumri said...

tq dear~ (^_^)

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥