20111007

Tutorial Shadow Outside Blog :)

Bismillahirahmanirrahim and Assalamualaikum. Hello readers :) sihat kah? doa aku untuk korang, readers sekalian, semoga korang sihat selalu :> Well, hari neh ida nak buat tuto lagi satu, memandangkan ada seorang blogger tanya macam mana nak buat kan. erk, dia minta dah lama kut, aku jeh yang lambat sangat berkongsi ilmu. wuwuu, tetiba rasa macam orang 'bodoh-sombong' pula. hee :'>


Tuto neh ada dua version. so, ida bagi dua-dua untuk memudahkan korang. mana tahu nanti version 1 korang tak dapat cari, try guna version 2 pulak ken? :)


Fisrtly, pergi edit html, tak payah tick expand widget. Ctrl+ F untuk memudahkan cari code-code tuh okay? :)


Version 1:
1. Cari code #outerwrapper
2. Paste code yang neh dekat bawah dia.
-moz-box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5);
-webkit-box-shadow: 0 0 9px rgba(0, 0, 0, .5);
-goog-ms-box-shadow: 0 0 10px #F52887
box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5)
Version 2:
1. Cari code #content-wrapper {
2. Paste code yang neh dekat bawah dia taw :)
-webkit-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-border-radius: 2em;
-webkit-border-radius: 2em;
Credits to: DiaryKoyak :)
Dah puas hati, preview and save jeh lan en? :> okay, bubye! muahhx,,
P/S:
Well, maybe entry tutorial neh juga merangkap entry terakhir ida buat masa neh :') bukan apa babe, aku rasa macam nak senyum tanpa henti jeh semenjak dua-menjak neh. hihi. cikgu BM kesayangan 2 Beta neh semakin baik hati suruh kitorang salin sampai 7 karangan. okay lettuw en, orang kata, nak seribu daya tak mahu seribu dalih. haha. lagipun aura exam dah mula mencucuk seluruh jiwa dan raga aku. kemon lah, wake up! jangan asyik nak berangan jea :P [poyos.]

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

No comments:

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥