20110623

It's Hard -.-

Assalamualaikum, hello peeps :) awak, awak okay? heee, kawan-kawan aku suka tanya macam tuh semenjak-dua-menjak nie :D hehe, takpe-takpe, saya tahu awak semua sayang saya, lalalala. HAHA.


yeah, kau tahu jadi seorang guru itu penat dan menyodehkan? well, aku bukan cikgu, dan aku bukan nak kata jadi cikgu tak best. jangan salah faham, sila baca dua tiga kali. tarik nafas, hembusss =) yeah, maksud aku, jadi cikgu sangat memerlukan kesabaran, dan aku sangat percaya cikgu-cikgu aku semua masih sihat melayan kerenah kitorang yang tak berapa nak betul. dan, cikgu aku sangat penyabar. haha :) okay, hari nie bukan hari guru kan? -.-
derr, kalau kau dapat seorang anak murid yang sangat mengada-ngada, kau suka tak? maksud aku, cakap pun pelat-pelat padahal umur dah 11 tahun, dah sunat dah pun! tapi, still cakap macam orang tak ada gigi and tak ada lidah. kau benci tak? HAHA. then, bila kau nak mengajar, dia tengok TV, menyanyi-nyanyi lah, then bila kau suruh selesaikan soalan math yang dah berkurun lama punya soalan, dia jawab 'tak tahu'. -.-


okay, aku boleh tahan lagi kod, aku dah tak boleh buat apa dah, nak marah pun, anak orang nie. nanti tak pasal-pasal balik rumah bagitawu mak dia pulak. dah lah jadi guru tak diiktiraf. haha. then, aku mulalah sesi nak ajar-mengajar dengan budak tuh, eyy aii, menyampah wey, aku nak ajar dia. dia tak nak dengar. dia kata cikgu dia ajar, kalau dah bahagi-bahagi nie tak kan dapat jumlah yang ber-point-point. okay, aku ajar math sebab homework dye math. -.-
geram weyh, bukan semua nombor yang ada dalam buku teks tuh, kalau dibahagikan dapat jumlah whole number. weshh, bengang nie weyh, bengang. HAHA. nampak telinga aku keluar asap? rasa macam nak flush kepala dye dalam tandas, boleh? haha. tak pasal-pasal nama aku famous keluar surat khabar 'Pelajar tingkatan dua memasukkan kepala pelajar tahun 5 kedalam mangkuk tandas.' bhahaha :D


P/S:
okay, aku form two, kenapa? haha. entry nie tiada kaitan antara yang tak hidup atau yang sudah meninggal dunia. so, entry ini ada kaitan dengan yang hidup! whahaha! aku biol eyh? :)

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

5 comments:

al_hakim said...

bukan mudah menjadi seorang guru..kejaan guru adlah apablia berjaya membentuk seorang insan..

ida zainal said...

yeahh~ hehe, tp sye bukan cikgu maa :) kalau seseorg tu ckg, mesti dye lebih memahami. thanks for comment =)

Anonymous said...

bdk tu ak tgok da bkn mcm bdk thn 5...tp bdk tadika...mengade lbeyh!@!!!

Anonymous said...

budak tadika pon dah matured la! adoi ai. ape pon tak boleh!

- student tadika welfare -

ida zainal said...

dua orang anon yg tak dikenali: HAHA, bengong jaa =) korang jgn buat hal kt sini, nnti org carik, bru taw! haha, der, budak uwh memangg :p

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥