20110601

Your Call -.-

>
Your Call.
Assalamualaikum, hello peeps :) Sihat? 
Waiting for your call, call I'm desperate for your voice -.- Hey, mana lagi better, call or message? Hehe, jujurlah saya jawab, call itu lagi better. Senang sikit, terus-terang. Tak ada banyak pantang larang. Kan? 
Yang buat aku rasa WHAT THE FISH kalau message ialah, yea, point aku nak tulis entry hari nie :D
1. Balas pendek-pendek jea, aishh.
SAYA: Heyy awak, tawu tak, tadi saya jumpa Irwansyah dekat shoping Tesco, ouhh. Bangga kod, dye siap peluk saya then saya pun snap picture kitorang sama- sama. Hehe, happylah awak :)
DIA: Ouhh.
*deyy, penat buat essay. HAHA.
2. Suka sangat tanya satu-satu -.-
DIA: Assalamualaikum.
SAYA: Wa'salam. Kenapa ye?
DIA: Sibuk ke?
SAYA: Erk, tak. Kenapa?
DIA: Nak tanya boleh?
SAYA: Okay, tanyalah.
DIA: Awak tak kisahkan?
*macam apa jeh, sumpah tak suka.
3. Dalam satu mesej, tanya macam-macam.
DIA: Assalamualaikum, heyy nyah. Hari nie ada homework apa ek? Cikgu ada tanya tak pasal budak-budak biasiswa? Lagi satu, kau ada jumpa Timah tak? Aku nak tanya dye pasal peraduan gosip satu Malaysia tuh, kau nak join? Ehh jap, bagi aku nombor Fasha Sandha, aku nak tanya homework KH ERT, kau kan SP.
*deyy, aku rasa macam nak jerit-jerit dekat telinga kau.
4. Aku tanya lain, kau jawab lain >,<
SAYA: Salam, heyy, esok Projek Sains nak bawak apa? Aku lupalah. Heh.
DIA: Pagi tadi jumpa Cikgu Munah tak? *Cikgu Munah cikgu Sains.
SAYA: Ada jumpa, kenapa?
DIA: Tak ada papelah. Cuba kau tanya Maun, dia tahu kod esok kena bawak apa.
*bhaha, lagi tak guna.
5. Nie paling benci. Hehe :)
SAYA: Hey awak. Dah solat dah? Saya rindu kat awaklah, hehe. Doakan exam saya dapat result boommbasticc okay? Sayang awaklah! Muahhx! 
MAXIS: Your sms didn't reach 017***3**2 as the phone is switched off. blahblahblah as the phone is blahblahblah. To stop this alert send STOP to 23232.
*bhahaha, gilakk bengang ahh -.-
P/S:
Auww, siapa setuju? -.- Hehe, kadang-kadang aku pun buat jugak ahh benda annoying nie. Sendiri tulis, sendiri terasa :) I Was Born, To Tell You I Love You.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

11 comments:

Jay said...

chewah chewah..kan main dak ida ni ek??hehehe..sapekah gerangan bernombor 017******* tu???hahahahaha

: husna : said...

owh..tambah se g, bengang bile tulis bagai nak rak die reply K je...grrr

zureen said...

hahhahah! memang bengang kalau dapat mcm tu.. tp entri ni agak lawak! ;p

"Bile Keyboard Berbunyi" said...

laki nih ngade.

ida zainal said...

Abg Jay: Hehe, siapakah? Ida main letak jeh :D
Husna: Yup! Tuh lagi lah, HAHA. Rasa macam tak nak hantar msj lg dekat die.
Zureen: Hehe, mekaseh :)
"Bile Keyboard Berbunyi": Laki mane awak? Hehe.

Jay said...

yeke??bukan nombor acik ke??hahaha...

ida zainal said...

haha, nombor ida pun 017 :D hehe.

Jay said...

apesal abg tak tahu ek??hehehe

ida zainal said...

wahaha, ade laa. :P

Nurul Fatin said...

Haha. oda , saya tak suka bila orang balas pendekpendek tu. terus hilang mood :P

ida zainal said...

heh, yayaya, patutnya buat la karangan meleret-leret. bru syok nak bace :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥