20110823

DAY 23 :) Tutorial Shoutbox Ada Animations ;D

Bismillahiramanirrahim :) Assalamualaikum kawan-kawan. ahaha. sihat? kelakar lah intro aku en? hee ^^ okay, seriously. tiba-tiba mood nak buat tutorial neh jadi baik. hihi. dulu pernah nak try buat tapi tak jadi. aku pun tak tahu lah asal. haha. okay, kalau cerita sampai esok tak kan habis ;P


Oraitee, neh contoh Sb aku yang ada animations.
1. Pergi login dulu macam biasa. login Shoutbox awak. MESTI shoutbox. bukan chatbox.
2. Dekat column DISPLAY, click SMILEY. awak semua akan jumpa benda neh kan?
oraite, arrow warna hijau tuh, letak url animation yang awak-awak nak :) arrow kaler pink tuh, letak symbol smiley yang awak-awak nak. erk, ada paham kah? eg. :3


3. dah letak tuh, dah betul-betul yakin, boleh lah click add > save settings :) rasanya kalau awak nak animation yang comel-comel, boleh pergi dekat sini :>


EXTRA : whaha, poyo jahh :3
4. nak tukar neh pulak. saya pun dak taw lah nak sebut apa. gheee :D
5. Click dekat DISPLAY semula, choose LABELS, click :3
6. Scroll ke bawah, carik tempat yang tertera seperti gambar diatas neh :D fine, kan ada instructions tuh, ikut jaa. itu adalah jalan yang benarr. hihi :)
7. Agak-agak dah puas hati tuu, SAVE settings :)
8. Nak lagi cantikk, pandai-pandai lah ubah warna shoutbox awak-awak tuu.
9. Nak letak code dalam blog? okay, click dekat settings > quick start > get codes :) copy all and paste it on your html java script ;D ahahaha.


P/S:
boleh? okay, adik Saidah yang mintak. so harap faham lah dengan tuto yang kelam bin kabut nehhh :) weyy, nama kita sama ;P hihi. ada pape, tanya lah haihhh.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥