20110801

DAY1# Ohhoy, Nak Start Dah =)

Assalamualaikum, heyya, penat wokk. whahaha :D okay, tulisan kecik, malas lah nak betul kan ke trebuchet > normal size and wtv. whahaha, dah puasa aku makin malas. duduk ats sofa, tidur jea memanjang. yeah, aku baru bangun tidur. percayalah. 


bangun-bangun jea tengok cerita Nur Kasih the movie uw, tapi wayang tersangkut-sangkut, hampehh -.- hilang mood aku. lepas tuh bukak facebook ada message from amir. walaweyy, mcg kat fb siapa yang sedaw? grrr -.- penat jea lah! lepas tuh carik gaduh dengan sabun. whaha, kurang ajaw tul aku nie. yeahh, aku seorang jea yang tahu kalau aku dah lapar macam mane baran aku :D sorry sabun, seriously mood memang tak dakk. huhu. maaf-maaf :')
okay, jadual puasa aku hari neh, pagi aku bangun macam biasa, get ready for sahur. hehe, 'macam biasa? whahah, wak lu!' hehe. then, lepas sahur text dengan amir bucukk tuh ;] lepas tuh solat subuh. dah ngantuk gilos, tidur ahh. then, si bucukkk tuh call suruh aku mandi. weyh, kacaww :D dye kata aku busuk, macam dapat bau jea sampai pengkalan tuh ;p 


lepas mandi aku pergi tengok cerita Penunggu Istana, wewitt, malam tadi update blog, so aku tak tengok kat TV. pagi neh download kat utube :) habis cerita tuh, aku mulalah operasi mahu membongkang. oraitee ;) MAHU membongkang. tak sempat lelap mata, kak ngah aku mula bercerita tentang Nabi Iskandar Zulkarnain + 7 sahabat yang larikan diri dari Raja yang kejam, masuk dalam gua, Allah tidurkan mereka 7 orang selama 309 hari. alahhai, cerita yang dalam Surah Al-Kahfi tu. weheii, aku ngantuk kan, dye bercerita pulak. hehe, tengah-tengah dye cerita uw, aku pun menggosok-gosokkan mata aku menandakan aku dah NGANTUK! hehe, what you waiting for? lets go and melayari mimpi =)
ZzZzZ.
okay, kak long aku kejutkan aku suruh solat zohor. yeahh, sabun kata Syaitan dah tak ada, tinggal nafsu kau jea sebenrnya. so, bangun jealah. nafsu tidur aku jea yang menggedik-gedik membisik supaya terus tidur dan jangan solat. whaha, takutnyaaa -.- aku bangun then pergi solat :) lepas solat tuh lah aku pegi tengok cerita nur kasih uw. sekarang baru pukul 5.57 pm, weheee ^^ cepat lah masa bergerak. huhu. semua orang kat rumah nie aku dah marah-marah. hatoiiyaii, sabar oda. sabarrr :)


P/S:
ada p/s lagi? whahaha. okay, aku tengah menunggu masa untuk berbuka :) ngeee. eyh chop chop# pesanan ringkas buat amir si gendut tu, jangan mengada-ngada nak menggatal time bulan puasa -.-

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

4 comments:

Farhana Jafri said...

perggghh pagi2 buta layan Penunggu Istana.. terbaik la.. hahhaa.. selamat brbuka ea.. jgn lupe g terawih jap gi ;)

jemput singgah ANASAURUS :)

Saiyidah Zainal said...

hehe, seram gak penunggu istana uw :D
selamat berbuka jugaa ;]

SabrinaAhmad said...

derr..haha..x pe lah oda..mmng agak kecik aty bila tibe2 oda jadi cmtu..hehe..x pe2.. :)

Saiyidah Zainal said...

haha, maaf-maaf :') sowy sabun. hehe. tgh lapar, sume org den nak marah. huhu :(

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥