20110706

It's Hard -.-

Assalamualaikum, hello peeps :) derr, sebelum nie blog aku ada keluarkan tajuk yang sama ke? hee, im sorry. lupa~ btw, heyyaaa! i miss you all :') auww, terharu kan nyah?


lalalala, let me explain something to you. yahh, all of you. 
Apa yang berlaku semalam, tidak boleh diubah pada esok hari.
ouhh, get it? nahh, tak faham ke? meyh aku terangkan lagi sekali. biar aku translate satu-satu. HAHA. mengikut sejarah hidup aku lah kenn? dengar jea lah. bukak mata kauorangsemua luas-luas :)
 tamsilnya, *haha, BM aku A weyy, jangan malu-malu nak ucap tahniah dekat aku! :) yah-yah, serious nie. hehe, okay. tamsilnya, aku gaduh dengan boyfriend aku. gaduh punya gaduh, bertumbuk-tumbuk *HAHA, dahsaatt gila lah ken, ada ke boyfriendnya? :p then, kitorang putus. nangis-nangis. aku nangis sampai mengganggu jiran-jiran aku. iye lah, pagi petang siang malam hembus hingus, hentuk-hentuk kepala dekat dinding sampai retak dinding rumah aku tertembus pulak rumah jiran ken? sakit lah hati jiran-jiran aku. *eyh, ini cerita tentang aku, bukan jiran aku. Kahkah, sengal -.-


heyy, sambung. cer dengar cerita aku sampai habis. jangan nak masuk blog lain? hehe. aku nampak lahh. *okay, aku biol.* yahh, kau rasa, boleh ke aku berbaik-baik semula dengan boyfriend aku? boleh ke aku putar balik masa dahulu dan bawa ke esok hari? supaya hari-hari aku lalui saat-saat romantis, gembira, suka-suki dengan dye. its not fair! kalau bolehlah, aku rasa semua orang akan lakukan benda yang sama. then, tiadalah Qada' dan Qadar yang mana Allah tentukan kepada setiap hambaNya. maka, wujudkah dunia yang aman? seperti mana entry-entry sebelum nie, aku pernah ungkapkan, *ececeyhh* setiap yang berlaku tentu ada kebaikannya. Allah menentukan yang terbaekkk untuk setiap makhlukNya :) so, chill. jangan terlalu sedih. yahh, masa silam mengajar kita hari ni.
ouw come on. ada lagi satu pesanan yang dibawa khas oleh Hotlink. eyh eyh, yang dibawa khas dari blog nie :)
Jangan terlalu suka, jangan terlalu gembira, jangan terlalu banyak gelak-tawa sehinggakan tiba suatu masa, kita akan menangis pula. Bersederhanalah :)
yeah, faham tak sayang-sayang sekalian. kalau tak faham jugak, aku tak tahulah kau nak jadi apa. HAHA. bukan tak sudi nak terangkan. Just, masa tak mengizinkan. aku hanya mampu mengatakan, Ini pesanan mak aku masa aku kecil-kecil. zaman aku, Nur Saiyidah Binti Zainal ini seorang yang sangat cembeng. kau tahu apa itu cembeng? cepat carik kamus! :) yeah, dulu aku suka main lari-lari dengan kakak-kakak aku ken, mesti kalah! tak kan menang punyalah! kalau menang tuh, mesti kakak-kakak aku simpati dekat aku. diorang bagi chance :p bila kalah, aku buat apa? peluk, carik mak aku then menangis. HAHA. itulah aku. sampai sekarang menangis sebab benda bodoh. -.-
P/S:
sahabat, untuk selamanya.. kau dan aku sahabat.. untuk selamanya.. setia~~ yahh, please forgive me baby, cause that wasn't what I mean to do :( bagi aku dan dia satu peluang? please :( I need your supports. huhu. ida tak kuat.... tapi, tak bermakna ida lemah! :')

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

2 comments:

aleen aiden said...

yup2.slalunye mcm tu la.xsedar gelak xhengat,nnt xlame mesti nangis.sbb tu org tua pesan jangan galak sgt.hu3

ida zainal said...

hee, :') yayaya, mak saye pun cakap mcm tuh jugak dekat saya. baru pham, pesanan mak tuh sampai da besar berguna :)

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥