20110314

Saya Kecewa Lagi. eeee Bongek.

Assalamualaikum and Bismillahirahmanirrahim. Selamat malam gak pada awak-awak semua. pada sesiapa yang tak berminat untuk baca sesuatu yang membosankan, sila lah carik entry yang menarik selain entry nie tak pun, boleh lawat blog lain. :)


hari nie hari isnin kan ? what a beautiful day. i love it so much. bertuahnya kita sebab dapat bernafas dan hidup lagi. :) kalau tak, dah jadi macam nyamuk kat dlm bilik aku nie. baru jeh nak carik darah manis. dah kene "pekkkkk !" hee. :) tak peh, ade hikmah disebalik semua ini. sabar yew keluarga pakchekk nyamuk. Allah lebih sygkan dye. sama-sama kita mendoakan arwah. bak kata pepatah, "malang tidak berbau" :P


pagi-pagi lagi dengan semangatnya aku bangun then mandi pastu solat subuh, siap-siap sikat rambut pakai bedak pakai tudung kemas beg isi air dalam botol air, sarapan minum milo then pakai stokin pakai kasut, salam mak dan abah masuk kereta, dengar lagu salam kak long sampai sekolah turun kereta lintas jalannn. fuhhhhh. siape dapat bace dalam satu nafas ? gambateh gambateh ! hebat lah. BANGGA lah tuh aku cakap kau hebat. kan dah sengih sorang-sorang. :P


sampai sekolah, tengok geng-geng game petanque tak deh lagi. aku bukak beg, keluarkan buku cerita Mr Midnite yang dibeli tempoh hari. haha. skema. nerd. poyo. baik. semua bagi kat aku pagi-pagi tuh. saje, tak nak membazir mase kan. kate nak jadi pelajar cemerlang ? HAHA. idaida. tak habes-habes tanam azam nak jd pelajar cmerlang. tp perngai mcm hantu raya gak. :) Just Be Yourself.


best giler practice game petanque tuh. serious aku dah jatuh hati kat game tuh. sumpah ! aku tak bohong. huhu. tetapi malangnya, aku tak terpilih pun untuk jd wakil sekolah. part situ, aku dah mula kehilangan mood baik dan rajin plus excitednya untuk kesekolah. Ohhmmyyygoshhh.. tak pernah rase kecewa macam tuh. wahhaa. idaidaida. kuatkan semangat. kau masih ada fatin humaira, emir, sabin untuk buat kaw bangga laa dol ! haha. ida ! asal kau sedih sangat nie ? :P emo lak deyhh anak pakchekk zainal nie. :')


lepas tuh, lepaklepak dengan sabrina, humai and adiknya makan-2 kat kedai makan. HAHA. aku saje jeh nak balik rumah lambat-lambat. buhsan kodd. :) lepastuh, nampak si afwan budu tuh, pakchekk gosip. woah! tetiba rasa auroma nak dengar cecite dorang semua nie membuak-buak. sampai lah part afwan menyoal siasat aku. pikir senang kod nak jawab. 
"Aku dah ade dah, tak payah tanye. sebok jeh. cepat-cepat. turn kaw pulak cerita "
baru aku paham maksud sabin, 'Afwan nie memang, pandai korek rahsia orang dye nie. ish'
huwarghh ! serious. dari tahun lepas kod aku memang nak tahu sangat bende nie. sampailah tadi tepat 12.14 tengah hari, Afwan membongkarkan semuanya + sokongan padu oleh Syahidah Sani. ouh tidakkk ! mungkin betul kot apa yang fatinhud dan sabrina pernah cakap dulu. 'Ida tak payahlah tahu hal nie.' yayayaya, memang betul aku tak patut tahu. aku kecewa gile dengan ape yang aku dengar dari mulut dua org nie. aku tak paham ada apa dengan perasaan aku. tolonglahh. aku tak paham ape perasaan aku. ape yang aku rase. dan mengapa mengapa aku tak pernah nak pikirkan hal nie sebelum nie. sampai sekarang, betapa peritnya perasaan hati aku. betapa pecah berkecai berderainya hati aku. kecewa tawu tak. kecewa. kecewa sangatsangat. kenapa sebelum nie dia tak pernah nak bagitahu aku hal nie, dia kata semua rahsia kongsi sama-sama. apa nie ? nie apa, bukan rahsia ke? Ya Allah, hanya Kau jeh yang paham perasaan aku. :'(

ida, kenapa dengan kau nie ida. kuatkan semangat. percayakan dye. percaya bahawa dye dah berubah. dye dah tak macam 'dulu' lagi. haaaaaa.. aku tak boleh terima dengan apa yang dia 'pernah' buat dulu. tak bolehh. betul-betul tak boleh. dye PERNAH. bukannya dye CUBA. dia PERNAH. ouh tidakkk. rasa tercabut jantung usus limpa perut buah pinggang bila ingat balik apa yang diorang cakap tadi. HURMMMMM. sampai rumah, tergolek-golek aku hentak plus wrestling-wrestling bear aku si BUBU. BUBU, tolong awek kaw nie. huwarghhh! basah lenjun Si Bubu aku lap air mata. boleh perah dahh dak bubu tuh. :'( ida. try. bagi peluang dekat dia explain kan semua nie. tapi, macam mana. idaaaa. tolongg. jangan menyeksa jiwa dan raga kaww. idaa. serious, dalam dada aku nie, semput. sesak. tak cukup space nak bernafas. hiyaaaaa. :''''(((

Sabrina dan Afwan, ida mintak maaf sangat-sangat. kalau 'dia' jumpa dan marah-marah korang. bagitahu aku. bagitahu aku yang dye marah korang. dia dah janji tak nak tanye apa-2 kat korang. so, kalau dye tanya jugakk. dye memang tak leh dipercayai. sabin, maafkan ida. sorry. sorryyy. ida mintak maaf sangat sangat. :( serious, memang tak nak libatkan korang berdua. tolong maafkan idaaa.. :'[ berdosaa nya aku kat korang berduaa. hurmm. .... 
:(

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

3 comments:

Nurul Fatin said...

Ida. Haiya. tak pe. itu dulu je.

ida said...

hurm, entah laa fatin. susah laa u__u

"Bile Keyboard Berbunyi" said...

hurm..tol3 cakap makcheek fatin..:)

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥