20110417

Kalau Cinta, Tak Kan Jadi Macam Nie Lah.

heyyheyy, Assalamualaikum awak. sihat? hee. yang sihat tuh, Alhamdulillah. yang kurang sihat tuh, paham-paham lah ek, carik ubat sendiri. tak kan setiap kali nak post entry aku nak bagi nasihat gi amik ubat kat dapur, carik ubat and blahblahblah. haishh =.=' erk, HAHA. poyo habis aku nie. hehe. maaf-maaf-maaf. *tersampuk dengan perangai dak amir.


deyy, tajuk entry macam hapee jeh kan? macam bagus jeh kan? ahha, relax relax. meyhh aku nak habaqq satu-satu. :)


nak cakap nie weyhh.
1. Cinta manusia  nie tak akan bawak ke mana-mana pun. ;)
grrr =.=' pandai gila NUR SAIYIDAH BINTI ZAINAL nie nasihatkan orang. heyy, ada betul gak kan apa yang aku cakap? siapa tak setuju meyhh comment-comment kt entry nie. kalau time gumbira gila hati dengan si dia, weshh, orang lain semua dia campak tepi. tak nampak dahh orang lain. kan kan? tapi, bila dah gaduh.. bapekk ar. siap ugut-ugut, "kalau b tak mintak maaff, ayang gores dan menang tangan ayang nie! jangan main-main." haha. gila ar. siap ayam-ayam. eh eh. ayang-ayang. auwww,, betul tak betul tak? perghh. gores dan menang beb! nak announce sikit derr. nasihat untuk aku jugak lah, kan? :)
"ape ke pandai sangat gurl-gurl nie semua. nak cederakan diri sebab bouy-bouy dyorang. waduhh. lepas dah cederakan diri dyorang, siap nak upload gambar tangan dorang yang dah luka-luka and dah meleleh darah keluar tuh kat FACEBOOK, BLOG, lagi-lagi? mana-mana jeh la. sungguhku tak mengerti. lepas tuh, yang budak lelaki tuh mulalahh cakap. 'ouh ayam, sorry tak akan aku ulangi semula perbuatanku itu' jeng-jeng-jeng. HAHA. pastuh, baiklahh kan? pastu? buat balik? lepas tuh? pikirlah sendiri. tuh yang kadang-kadang sampai bunuh diri aite?"
Dush! awak, jangan terasa okay. tadi tiba-tiba terbit didalam hati saya nak nasihatkan awak, tapi. okay. saya tak nak campur urusan awak dengan dia. tapi, ouh tidakk. saya takut saya tak berguna jadi kawan kepada awak selama nie kalau tak deh function-nya. time saya susah, awak tlong saya. so, saya harap awak ada terbaca entry saya nie. tolonglah. jangan buat something yang bodoh. tolonglah nasihatkan awek awak. tolonglah jaga perasaan dia. okay :) maaf kalau tersinggung weyhh. sekadar nasihat and kalau tak nak terima, sokayy.


2. Nasihat-nasihat  ;)
hoyy, tetiba teringat Never Say Never :(
kalau dah rasa dia dah tak sesuai untuk kita, silalah berundur diri okayy? kalau dah rasa dia macam dah ada niat cuba-try-test nak tinggalkan kita, better kau tinggalkan dia dulu. HAHA. serious weyhh. pedih-punah-perit kod hati kau bila dah kena tinggal dengan orang yang kau sayang. percayalah~ *okayokayy, sila baca macam kau tengah nyanyi lagu Siti Nurhaliza.
okay, apa pulak perasaan orang yang kena tinggal tuh? maybe mereka akan rasa pedih-punah-perit nya hati mereka. haha. so-so, ini nasihat dari my big bro. aku tak deh abang, macam mana boleyh ada bro tuh? haha. tak ada angkat-angkat okayy? thats my Bro Adib yang nasihatkan :)


so, yang diluar sana, silalah jaga hati dan perasaan masing-masing. setahu aku, cinta kepada Allah lebih better, am i right? kalau rasa hati tuh dah hilang arah tuju, sila jangan hilang arah dan tuju anda kepada Allah. ingat okay? ouh mann, tetiba i miss my intan-permata. haha. siapakah? Intan Nazirah Abu Bakar! tetiba teringat kau. pasal tah. ish. sampai sekarang terbayang-bayang muka kau tengah cakap kat aku "am i right?" hehe. 


weyhh, aku ada tulis ayat "terbit didalam hati" kaa? haha. dari mana aku dapat bahasa tuh weyhh? tak ku sangka. okay, itu ayat yang lahir didalam hati aku taw. tak deh ciplak-ciplak.  ngeh~ sengal sengal. ayat puitis. walaweyhh :P


P/S:
If I were granted three wishes, they would be You, Me, Us. 
heyhoyy, amir jadi obot! haha. ape daa :P so, sila hati-hati dijalan raya okay? bagitahu pakcek Zulkipli drive kereta elok-elok. IMY.

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

No comments:

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥