20120818

Selamat Hari Raya ♥

Hello  Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam :)

Sebelum apa-apa, kita nak minta maaf atas semua salah dan silap kita sepanjang tahun ni. Manalah tahu kan ada yang terkecil hati ke, terlepas cakap ke, mulut tercapoi ke. Sorry sorry :')
May Allah accepts our prayers this Ramadhan. Insya-Allah. Sedih jugak sebenarnya nak tinggalkan Ramadhan, tapi dalam masa yang sama happy sebab esok maybe raya! Hihi. Insya-Allah, kalau anak bulan dah keluar, esok raya lah kan?

Semua dah siap kut, rendang, ketupat, kuih raya and ape tah lagi? Hee, kecuali kita je yang tak siap-siap. Huhu. Kuih raya yang kita buat tak sedap, spoil. Mak kata tak payah hidangkan kalau ada orang datang. Pfft -.- Sedih den. Penat taw buat, sampai tergolek-golek. Last-last, bila berbuka nak rasa, tak rangup :P Apa lah?

Hari ni berbuka mee goreng ja. Beras da habis, isi dalam ketupat. Penat, petang tadi kita dengan kak ngah masukkan beras yang dah rendam dalam ketupat. Made by my abah, kak long, kak ngah, kak wany. Yeah (Y) 

Kak Izzati? Dia buat apa ek? Haha, dia tengah lipat baju. Pagi tadi pukul 7 pagi pergi dengan dia and abah dekat pasar borong mana tah? Penat gila, ramai orang. Sempit gila, ohh semua gila-gila. Sampai rumah, terus tertidur. Penat sangat.


Mak dah penat, dari pagi tadi bekerja keras. Abah? Ada dekat luar, tak tahu tengah buat apa. Hee. Kak long and kak ngah tengah siap-siapkan barang nak berbuka. Wany tengah tengok Shin-chan. Kita? Tengah menaip. hehe.


Okay, dah nak berbuka. Selamat Berbuka :') Amir dah sampai kampung, take care. Seronok gila kampung jauh-jauh. Kampung kita depan rumah je :D Byebye, till we meet again.


P/S:
Assalamualaikum Aidilfitri :)

saya nak senyum dengan awak panjang-panjang :D

No comments:

 

♥ Best view with Google Chrome. ♥